Ankara kuşu…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Ankara kuşu…

07 Haziran 2017 - 09:54

İnternet dünyası çığ gibi büyüyor ve gelişiyor, ben bu anlamda kendimi biraz ‘eski kafalı’ bulurum.

Benim nazarımda hiçbir zaman, yazılı gazete baskısı, dergi vs gibi mecmuaların yerini, internette yer alan haberler, yorumlar dolduramaz.

Ama, yenilikler, erişim hızı, etkinliği ve kullanıcı sayısı hızla artıyor ve kabul etmeliyim ki, internet haberciliği de, sosyal medya etkisi de, yazılı gazetelerin çok çok önünde.

Ve, twitter, facebook gibi alanlar, bir çok haber sitesinin, yazılı, görsel medyanın önünde…hem de öyle böyle değil hem takip edilme, hem de etkinlik anlamında.

Sadece haber, bilgi anlamında değil, öyle twitter kullanıcıları var ki, Devlet içindeki sırların ifşa edilmesinden, siyasetin içindeki her türlü hesaplardan haberdar olan fenomenler var.

Bir Fuat Avni felaketi yaşamıştık mesela, nasıl bir bilgi ağı, kaç kişilik ekip, gerçi O’nun ihanet şebekesi bağlantıları ortaya çıktı ama bu Twittir’de gündemi ve olayları bilme durumu bitmek bilmiyor.

Bu aralar bir Ankara Kuşumuz oldu.

Takipçisi sayısı 100 binin üzerinde, en son 126 bini aşmıştı, paylaşımları son derece ilginç.

Türkiye’nin bir çok yerine dair, önemli kulis bilgilerine ulaşıyor.

Ve bölgemize dairde bir çok paylaşımı oldu.

Hem de ne paylaşımlar.

Burada, bir çok kişiden oluşan haber servisleri, geceli-gündüzlü, siyaseti, asayişi takip eden habercilere rağmen, Ankara Kuşu, kimsenin ulaşamadığı bilgilere, tespitlere, perde arkası gelişmelere parmak basıyor.

Bir çok paylaşımı, koca koca gazetelerin manşetlerini süsledi, öyle bilgiler, gelişmeler, öyle hesaplara parmak bastı ki, koca koca kurumlar birbirine cephe aldı.

Anlaşılır gibi değil…

Yani nasıl bir örgütsün, kaç kişiyle çalışma yürütüyorsun, gelirin nedir, hesabın ne, neyin peşindesin…

Bunların her biri insan kafasını kurcalıyor ama işin özü itibariyle bir Ankara Kuşu’muz var ve bu bölgeyi, ‘en iyi ben bilirim’ diyenden daha iyi biliyor.

Çok mantıklı değil, çok anlamlı değil ama bam teline dokunabiliyor, ilgiyi toplayabiliyor.

Öyle görülüyor ki, Ankara Kuşu’muz bizi daha çok meşgul edecek…

YORUMLAR

  • 0 Yorum