Amputeler ve İlker Çakır
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Amputeler ve İlker Çakır

11 Ekim 2017 - 09:03

Sadece Milli Takım üzerinden milyonlar kazanan futbol takımı, İzlan’da gibi sıradan bir Ülke’ye yenilip, Dünya Kupası’na veda ediyor, Ampute Milli Takımımız ise İngiltere’yi yenerek, Dünya Şampiyonu oluyor.

O İngiltere ki, bizim maça kadar kalesinde gol dahi görmemiş.

Elbette ki, göğsümüzü kabarttılar, büyük mutluluk yaşattılar.

Ampute futbolunu, büyük kısmı Vatan’i görevi sırasında kol ve bacağını kaybeden isimler oynuyor.

Ve Ampute takımı, forma yaptırmakta, maç organizasyonların da, yolculukların da büyük sıkıntılar yaşayan, malzeme dahi bulmakta zorlanan bir ekip.

Milyonları harcadığımız ruhsuzlar ordusu ile zorluklar içinde, tüm imkansızlıklar içinde futbol oynayan ve bugün Dünya Şampiyonu olan ekip, elbetti ki gururlandırdı, elbette göğsümüzü kabarttı.

Gebze ile Amputeler, 2014 yılında ki Basın Turnuvası’nda tanışmıştı.

Başlıkta İlker Çakır ismini görenler, ‘ne alaka’ demiştir elbette ama o gün Basın Turnuvası’nı Metin Oktay’a taşımamıza destek olan, balon sahayı, canlı yayını Gebze’nin gündemine getiren İlker Çakır, Amputelere de ciddi katkı da bulunmuştu.

Turnuvamızın açılışında konuk etmiş, Metin Oktay Stadı’nda ki balon saha içinde izlemiştik, ilk röveşatalarını, o kolu, bacağı olmayan Vatansever, yürekli insanları, 2014 yılında Gebze’de konuk etmiştik.

GTO Başkanımız Sayın Nail Çiler hocamızın, öğrencisi de vardı araların da, İstanbul’dan da gelmişlerdi, Kocaeli’den de.

Bugün, hepimizin gururla alkışladığımız o onurlu çocukların, yaşadığı zorluklara biz 3 yıl önce şahit olmuştuk.

 Gebzespor’u bataklıktan çıkartan İlker Çakır, o gün Ampute takımının bir çok sıkıntısını çözmüş, malzeme yardımında bulunmuştu.

Sonrasında da İlker Çakır’ın Amputelere destekleri sürmüştü.

Dünya Şampiyonluğu sonrasında, Türkiye’nin gururlandığı bu ekibi, zorluklar içinde verilen mücadeleyi yıllar önce fark etmiş, Gebze ile buluşturmuş olmanın da içten, içe gururunu yaşadık.

Burada, Gebze’de spor dünyasında iz bırakan Mücahit Sak ismini de es geçmemek gerek.

Sayın Sak, ne çok mücadele etmiş, ne çok emek harcamıştı, Ampute futbolunun fark edilmesi, destek bulması için.

Basın Turnuvası ve İlker Çakır ile buluşmasının da mimarıydı Mücahit Sak.

Dünya Şampiyonu olmuş takımı bağrımıza basmak, ayakta alkışlamak kolay ama bu sporcuların ‘görmezden gelindiği’, ‘kaderlerine terk edildiği’ süreçlerde, Mücahit Sak gibi spor adamları, İlker Çakır gibi iş adamları, bu onurlu çocukların yanında yer alıp, destek olmuşlardı.

Öyle, Türkiye Ampute futbolunu fark ettiği bu günlerde, 2014 yılında ki bu organizasyonu ve bu çabayı hatırladım ve hatırlatmak istedim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum