Akademi Lig, Gebze'de sporun temeli olabilir?
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

Akademi Lig, Gebze'de sporun temeli olabilir?

20 Eylül 2018 - 08:36

Gebzespor, lisans engeli gibi bir borçtan arındığı için bu sezonu büyük kazanım olarak görebiliriz.
İlker Çakır’ın savaş açıp, temizlenmesini sağladığı bu borçların son bölümünün temizliği ile de, Gebzespor’un önü açılmıştır.
Bana göre küme düşmenin olmadığı bir gruptayız, tek takım düşecek, üç takım lisans engelli, böyle bir ligde küme düşen takım olmayız.
Böyle bir sezonda borçsuzluğu kazanım olarak görelim, play-off üst lig mücadelesi olursa da ‘sürpriz’ olur.
Bu sezon asıl en önemli adım alt yapıda atılmış durumda.
Akademi Lig’e dahil olan Gebzespor alt yapısı, profesyonel bir yapı kazanmıştır.
Gebzespor’un Akademi Lig mücadelesini, sadece Gebzespor eksenli görmeden, tüm Gebze’nin futbolda ki geleciğini kurtaracak bir proje olarak görebiliriz.
Mücahit Sak gibi bir ismin bu işin başında olması da yapılan hamle kadar değerlidir.
Gebze’de bu işi yapabilecek, en doğru isim işin başına geçmiştir.
Kadrosu da oldukça güçlü ve değerli.
Akademi Ligi’ne katılan Gebzespor’un, daha lige girerken, sadece 23 bin lira aktarma parası vermesi ve daha bir o kadar daha vermek zorunda olması, Gebzespor’un alt yapısının dün ne halde olduğunun da açık göstergesidir.
Mor-beyazlı temsilcimizin, Gebzesporumuzun alt yapısını, Körfez ile Sakarya, bilmem Zonguldak ile mücadele edecek konuma getirmek için en az 40 futbolcu transfer etmek zorunda kalmak nasıl açıklanır bilmiyorum ama bunlar geçmişin sorunları.
Şimdi yeni bir başlangıç yapılıyor ama alt yapının malzeme sorunu, aktarmada hala sıkıntısı ve alt yapı giderleri ile ilgili sorunları bir an önce çözülmeli.
Bunu sadece Gebzespor yönetimine yüklemeden de yapabilmeli Gebze.
A takımın işleyişini bir kenara bırakarak, Akademi Lig mücadelesini, Gebze’nin gençlerinin geleceği için yapılan mücadele olarak görmek gerekli.
En başta Gebze Belediyemiz bu konuyu ayrı bir dosya olarak ele almalı.
Gerekirse bu yapının başına Belediyemiz Müdürlerinden birisi atanmalı ve burası mor-beyazlı renkleri ile tüm Gebze’yi kucaklar hale getirilmeli.
Yıllık bütçesi 400 bin lira civarında olan bu yapı daha da güçlendirilmeli ve en az 5 yıllık bir planlama yapılmalı.
İşte o zaman Gebzespor’un 1. Lig, hatta Süper Lig’e çıkacak temelleri atılmış olur, işte o zaman Gebze’nin gençleri hak ettiği değeri bulur.
Bunu yapmak çok zor olmasa gerek ve bu yapıyı illa da Gebzespor özelinde düşünmemek, bunu Gebze’nin projesi olarak görmek gerekli.

YORUMLAR

  • 0 Yorum