AK Parti'de demokrasi…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

AK Parti'de demokrasi…

13 Aralık 2017 - 10:06

İrfan Ayar koltuğu devir aldı, kendi arkadaşları, teşkilatın adamları, parti üst yönetiminden gelen isimler, İl’in istekleri derken yönetimini oluşturmak içinde yoğun mesai harcamakta.

Hasan Soba hala neden görevine devam etmediğini düşünerek koltuğu devir etti.

Koltuğu bırakırken de, ‘kongre olsaydı iyiydi’ sitemiyle misyonunu noktaladı.

Hüseyin Kurt, Köksal Tatoğlu ‘biz elimizden geleni yaptık, taktir partili arkadaşlarımız ve Gebze kamuoyunun’ diyerek, köşelerine çekildiler.

AK Parti Gebze’de durum bu.

İl Başkanının beceriksiz ve basiretsiz oluşu Gebze’de kongre sürecini tartışmalı hale getirdi ve herkes kendi cephesinden olaylara tepkisini koyup, etkisini göstermeye çalıştı ama bitti.

Ancak, Gebze’de hala yapılamayan kongrenin etkisi tartışılmakta ve AK Parti’nin parti içi demokrasisine ilişkin eleştiri ve yorumlar yapılmakta.

Partili olanlar, kuruluşundan beri AK Parti’nin parti içi demokrasi anlayışını bildikleri için yaşananları sitem ve kişisel hesaplaşma ile geçiştirip, normal ayarlarına dönmüş durumdalar.

Ancak, partiye uzak olanlar, siyasetle çokta ilgisi olmayanlar hala AK Parti’nin kendi içinde ki antidemokratik uygulamasını konuşmayı sürdürüyor.

Oysa bu yaşananlar yeni bir şey değil ki, AK Parti kurulduğu günden itibaren, parti içinde demokrasi anlayışından uzak kongreler yapar, Milletvekili, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerini belirler.

Tüm bunların hiçbirinde de teşkilatmış, delegeymiş çokta ciddiye almaz.

Gebze özelinden bakacak olursak, Gebze’nin ilk AK Partili Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan olurken, kurucular, teşkilatın tamamı neredeyse ayaklanmadı mı?

Yada Adnan Köşker’in ikinci kez başkan adayı olarak gösterilmesine tepkiler azmıydı?

Yapılan kongrelerin hangisinde delegenin oyu belirleyici oldu.

Tek listeli kongre bir parti prensibi değilmiydi?

Tek adaylı kongrenin olduğu yerde demokrasiden söz edilebilir mi?

Yani son kongre sürecinde yaşananların hiçbirisi yeni değildi.

Yeni olarak yorumlayacağımız tek şey parti üst yönetiminde Gebze konusunda ki kararsızlık ve uyuşmazlıktı ve bunun da Gebze’ye yansıması bir takım karmaşaya neden olmuştu.

Hepsi ve tamamı buydu.

Gebze’de yapılamayan kongre üzerinden AK Parti’de yeni bir şey olmuş gibi, parti içi demokrasiyi sorgulamak AK Parti demokrasisini yorumlamak, siyasete çok uzak isimlerin yapacağı şey olsa gerek.

Kurulduğu günden itibaren parti içinde ne kadar demokrasi vardıysa bugünde aynı oranda parti içi demokrasisi olan bir siyasi partidir AK Parti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum