30 Ağustos CHP’nin, Kurban AK Parti’nin…
Reklam
Caner Pesen

Caner Pesen

Yeni süreç!

30 Ağustos CHP’nin, Kurban AK Parti’nin…

30 Ağustos 2017 - 10:14

Eskiden, ayrıştığımız konular, daha farklıydı.

Yıllar yılı, sağcı-solcu diye ayrıştırıldık.

Özünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, Vatan bütünlüğünü sahiplenen gençler, iki ayrı kulvara bölündü.

Sonra bu bölünmeyi, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde ki, sadist paşalar eliyle darbe yapmaya götürecek kadar derinleştirdiler.

Her darbe Ülke’yi 20 yıl geriye götürüp, yüzlerce canın yanmasına neden olsa da, ‘Ülke menfaati’ şemsiyesi altında yapıldı.

Neden sonra sağcılar da, solcular da hedef birliğini gördüler, ikisi içinde asıl düşman, Türkiye’yi elinde maşa yapmak isteyen Emperyalist güçlerdi.

Bir Ülkücü içinde, Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı tartışılmazdı, bir solcu içinde, ‘tam bağımsız Türkiye’ en yüce hedefti.

Darbe zemini yaratmak, Türkiye’nin gelişimini önlemek isteyen güçlerin, Türkiye’de ki maşaları, ‘bir sağdan, bir soldan’ diyerek yaptıkları katliamlara, ‘eşit’ kılıf hazırlıyorlardı.

Sağcı-solcu ayrışması ile Türkiye’yi dize getiremeyenler, bu kez terör kozunu oynadılar, hala da bu acımasız, insanlık dışı yöntemlerinde ısrar ediyorlar.

Şimdilerde de, yasal siyaset ile Türk toplumu arasında ayrışmayı tetikliyorlar.

İktidar’ı ‘Cumhuriyet kazanımlarını yok sayan’ bir tutum içinde gösterme, muhalefeti de, İslam değerlerinin uzağında gösterme gayretleri var.

Sanki, İktidar bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemini yeteri kadar önemsemiyor…

Muhalefet te, sanki Müslümanların inanç değerlerine yeteri kadar saygı göstermiyormuş gibi bir hava estiriliyor.

Kurban Bayramı ile 30 Ağustos çakışınca, sanki, 30 Ağustos Zafer Bayramı CHP’nin, Kurban Bayramı da AK Parti’nin miş gibi yada 30 Ağustos CHP için daha büyük önem taşırken, Kurban’da AK Parti için daha değerliymiş gibi bir hava estiriliyor.

Dün, sağcılar ve solcular diye ayrıştırılan iki grup nasıl ki, özü itibariyle aynı şeyleri istiyorlardıysa, bugün de iktidarı da muhalefeti de Cumhuriyet’in kazanımları ile Ülke insanının inanç ve geleneklerine aynı oranda sahip çıkmaktadır.

Benim anlamadığım hangi iktidar gücü 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi Cumhuriyet kazanımlarından rahatsız…

Ben, aksine son yıllar da, 23 Nisanların Dünya çocukları ile daha renkli kutlandığını, 19 Mayısların, bir günle sınırlı kalmayıp, hafta boyuna yayılan, etkinliklerle daha kapsamlı kutlandığını gözlemliyorum.

Bugün 30 Ağustos ve Türk insanın kahramanlık destanı yazdığı zaferin yıl dönümü.

Bu büyük günün, çevremde, bildiğim, gördüğüm hiçbir iktidar yanlısı arkadaşım tarafından hafife alındığını, önemsenmediğini görmedim.

Yada, kendi Ailemden örnek vereyim, biz küçük yaşta babamızı kaybettik, annemiz bizi tek başına büyüttü.

Aklımın erdiği ilk bayramdan itibaren, annem bize her daim hediyeler almış, her bayram sabahı, hepimiz sabah kaldırıp, namaza gönderip, yolumuzu heyecan içinde gözleyip, ilk bayramlaşmayı birlikte geçirmişizdir.

Ve benim ailem CHP’lidir.

Biz kendimi bildiğimden beri kurban keseriz ve kurban keserken, 7 kişilik hisseler, komşuluk, akrabalık ilişkisi ile kurulur, genelde de siyaset konuşulur ve hisse sahipleri içinde iktidar savunan da vardır, muhalif olan da.

30 Ağustos’ta bizim, Kurban Bayramı da.

Bu Ülke’de, farklılıkları derinleştirme, bakış açıları içinde ayrıştırma arayanlar, işi iyice abartıp, bayramlarımız arasında da ayrışma yaratsa da, biz dün olduğu gibi bugünde, Zafer Bayramımızı da, Kurban Bayramımızı da birlik-beraber içinde kutlamaya devam edeceğiz.

Bayramlarımızın, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye vesile olmasını diler, tüm Türk Halkı’nın Zafer ve Kurban Bayramı’nı kutlarım..

YORUMLAR

  • 0 Yorum