Yaya her zaman haklıdır
Reklam

Yaya her zaman haklıdır

Darıca Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla, ilkokul öğrencileri tarafından araç sürücülerine broşürler dağıtılırken, şoförler konuyla ilgili bilgilendirildi.

Yaya her zaman haklıdır

Darıca Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla, ilkokul öğrencileri tarafından araç sürücülerine broşürler dağıtılırken, şoförler konuyla ilgili bilgilendirildi.

Yaya her zaman haklıdır
07 Şubat 2019 - 12:36

Darıca’da düzenlenen ‘trafikte yaya önceliği’ bilincinin oluşturulması etkinliğine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,  Daire Müdürleri, Okul Müdürleri , Darıca Minibüs ve Otobüsçüler Kooparatif Başkanı İsa Erkatmış ve öğrenciler katıldı.

KAYMAKAM KARAMAN SÜRÜCÜLERE BROŞÜR DAĞITTI

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman,  kavşak ve yaya geçitlerinde seyir  halindeki araç sürücüleri ile bir süre sohbet ederken yaya önceliği konusunda da bilgilerin yer aldığı broşürler dağıttı.
Darıca’daki tüm kavşaklarda yapılan uygulamalarda, öğrenciler ve trafik ekipleri, yaya geçitlerinde araçları durdurarak konuyla ilgili bilgilendirme yapıp, trafikte yaya önceliğinin önemine dikkat çektiler.

İstasyon Caddesi üzerinde Darıca Park AVM Önündeki kavşakta öğrencilere ve sürücülere  konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Ömer Karaman, “ Darıca Genelinde, bugün okul önlerinde, tüm yaya geçitleri ve kavşaklarda bir kampanya yürütüyoruz. Kampanyanın asıl şekli 2019 yılında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Türkiye'de yaya öncelikli yıl ilan edildi. Bu kapsamda da bugün ‘ öncelik hayatın, öncelik yayanın ‘sloganıyla Türkiye genelinde aynı saatlerde bir kampanya yürütüldü. Trafikte öncelik yayanındır, hayatta olanındır, araba, araç tekrar yerine gelir ama canlının hayatı olası bir kazada yerine gelemez. O yüzden bugün bütün yurtta başlatılan bu kampanya  nedeniyle başta 

TRAFİKTE ÖNCELİK, MUTLAKA YAYANINDIR

Cumhurbaşkanımız ve İçişleri bakanımıza bu programa verdikleri önem nedeniyle teşekkür ediyoruz. Trafikte mutlaka ve mutlaka yaya öncelik hakkına sahiptir, bu nedenle araç sürücüsü bundan sonra kavşağa yaklaştığı anda boş olsa dahi yavaşlayacak süratini azaltacak. Yine yaya her zaman haklı olduğu için, sürücü okul önüne geldiği zaman frene basacak. Bu nedenle tün dünyada uygulanan bir sistemdir bu.’’ dedi. 

YAYA HER ZAMAN HAKLIDIR

 Amerikada’ki bir anısını da anlatan Kaymakam Ömer Karaman, yanındaki çocuğunun bir anda karşıya geçmek istemesi sırasında tüm sürücülerin yolun ortasında birden frene basarak çocuğun karşıya geçmesini beklediklerini ve daha sonra da kızmak, sinirlenmek yerine aynı çocuğa el sallayarak tebessüm ettiklerini kaydetti. Bunun bir kültür, bir anlayış meselesi olduğuna da dikkat çeken Kaymakam Karaman, ‘’ Bu nedenle bizim ülkemizde de yeni bir sayfa açılıyor, yaya her zaman haklıdır, biz de artık bu düşünceye bu felsefeye inanacağız. İşte bu nedenle sürücüleri uyardık, bütün okullardaki servisçileri uyardık, sürücü kurslarını bu konuda eğittik, şoförler odası, esnaflar odası, emniyet personelimiz seferber oldu, trafik personelimiz gece gündüz bu işin uygulanması noktasında vatandaşı uyardı. Açıkçası, sürücüler kavşaklarda ve yaya geçiş noktalarında durarak geçiş üstünlüğünü yayaya verecekler. Öncelikle can, öncelikle hayat, öncelikle yaya. Bu programı ülke genelinde olduğu gibi Darıca’da da başlatıyoruz, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU