Yatırımlar Demirci’nin takibinde!
Reklam

Yatırımlar Demirci’nin takibinde!

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, hafta içi katıldığı birçok etkinlik ve çalışmanın dışında hafta sonunu da yoğun bir program uygulayarak yatırımlara ayırdı.

Yatırımlar Demirci’nin takibinde!

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, hafta içi katıldığı birçok etkinlik ve çalışmanın dışında hafta sonunu da yoğun bir program uygulayarak yatırımlara ayırdı.

Yatırımlar Demirci’nin takibinde!
10 Aralık 2018 - 15:36

2018 yılı içerisinde başlayan projelerin son durumlarını yerinde değerlendiren Demirci, yatırım gezisine ek olarak üstyapı çalışmalarında da incelemelerde bulundu.  Belediye içi programları dışında her zaman projelerin başında olan, yapılan her bir yatırımı birebir takip eden başkan Demirci, yoğun bir hafta sonu programını geride bıraktı. Açılış ve ziyaretlerin olduğu hafta sonu programında belediye yatırımlarına da ağırlık veren ve ilk değerlendirmesini kısa bir süre sonra hizmete sunacakları Trafik eğitim Parkı’nda gerçekleştiren Demirci, projenin bu ay içerisinde tamamen bitirileceğini belirtti. Trafik Eğitim Parkı ile ilçede ve bölgede önemli bir yatırımı yerine getirdiklerini vurgulayan Demirci, projenin maliyetinin yaklaşık olarak 2,5 Milyon Lirayı bulduğunu söyledi.

“TAM DONANIMLI BİR TESİS İNŞA ETTİK”
Akse Mahallesinde Çayırova İmam Hatip Lisesi yanında 8 dönüm alanda modern fiziki yapısıyla ve tam donanımlı bir şekilde konuşlandırılan tesisin çok kısa bir sürede tamamlandığını vurgulayan Demirci, proje ile Çayırova’da eğitim gören öğrencilerde trafik bilinci oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi. Uygulamalı olarak trafik kurallarının daha küçük yaşlarda öğrenilmesi, trafikte empatik düşünebilen bir gençliğin meydana çıkmasına katkı sunulması amacıyla ilçeye kazandırılan tesiste her yıl 5.000 öğrenci ile uygulamalı trafik eğitimi verleceğini de ifade eden Demirci, tesis içerisinde 350 metre bisiklet parkuru, 800 metre sürüş parkuru, 400 m2 trafik eğitim binası, 120 m2 çocuk oyun alanı, 180 m2 amfi ve 2500 m2 yeşil alan bulunduğunu, ayrıca yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalize kavşak, kontrolsüz kavşak, dönel kavşak, hemzemin geçit, tünel, kasisli yol, otobüs durakları, alt geçit, üst geçit, hastane, itfaiye ve okul geçişleri gibi eğitim alanlarınında yer aldığını belirtti.

“KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK KÜLTÜR SALONU”
Yatırım turunun yanı sıra üstyapı çalışmalarına da ağırlık veren Demirci, hava şartlarının iyi olduğu her gün üstyapıda hamleler gerçekleştirdiklerini söyledi. Emek ve İnönü Mahalleleri’nde devam eden çalışmaların yanı sıra Akse Mahallesi’nde Trafik Eğitim Parkı çevresindeki üstyapı çalışmalarını da inceleyen Demirci, haftasonu programında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi içerisinde devam eden çalışmalarıda değerlendirmeyi ihmal etmedi. Kocaeli’nin en büyük Kültür Merkezi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin içerisindeki dev konferans ve kültür salonunun tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Demirci, 2 katlı olarak inşa edilen salonun kişi kapasitesinin 850 olduğunu söyledi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki incelemelerin ardından Emek Mahallesi Veysel Karani Caddesi üzerinde bulunan Diş Kliniğinin açılışını da gerçekleştiren Demirci, daha sonra hafta sonu programını bir dizi ziyaretlerle sürdürdü.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor
Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor