Yaman’dan Anneler Günü mesajı
Reklam

Yaman'dan Anneler Günü mesajı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yaman'dan Anneler Günü mesajı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yaman'dan Anneler Günü mesajı
10 Mayıs 2020 - 14:11

Vekil Yaman yayınladığı mesajında; ‘’Cennet annelerin ayakları altındadır’’ hadisi şerifi ile, Ahiret nimetlerinin en büyüğü olan Cennet nimetinin anahtarının annelerimize verilmesi, İslam dinimizin kadınlara ne denli büyük bir ehemmiyet ve kutsi bir konum verdiğinin en büyük göstergesidir. İslam dinimizin büyük değer verdiği baş tacı annelerimiz, kardeşlerimiz, kızlarımız, eşlerimiz bizlere yüce Mevlanın en büyük emanetidir. 


Maalesef ülkemizde uzun yıllar dinimizin gereği olarak örtünen kadınlarımız; eğitimden mahrum bırakılmış, üniversite kapılarında büyük bir zulme uğramış ve ictimai hayatta hak ettikleri konuma gelememişlerdir. Bizim nazarımızda başörtülü olsun ya da olmasın bütün kadınlar kıymetlidir. Onlara karşı ayrımcılık yapmak en büyük zulüm ve insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçtur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki Ak Partimizin, memleketimize, insanlığa ve kadınlarımıza vermiş olduğu en kutsi ve en onurlu hediyelerden birisi; kadın kardeşlerimiz arasındaki ayrımcılığın Allah’ın izniyle ortadan kaldırılmasıdır. Günümüz Türkiye’sinde kadın kardeşlerimiz istedikleri okullarda okumakta, kamusal alan zulmüne uğramadan istedikleri alanlarda istihdam olabilmektedirler. Başörtülü veya başörtüsüz bütün kardeşlerimiz, memleketin her köşesinde omuz omuza büyük bir sevgi ve hoşgörü ile ülkemizin 2023 vizyonuna hatta daha da ötesine taşımaya fedakarca omuz vermektedirler.  
 

Memleketimizin farklı bölgelerinde dolaşırken kılık kıyafet zulmüne uğramadan hanım kardeşlerimi ‘’bir öğretmen, bir doktor, bir gazeteci, bir hemşire, bir bilim insanı ya da evlerinin hanımefendisi‘’ olarak görmek hem şükrümüzü arttırıyor, hem de göğsümüzü kabartıyor. Bu tabloyu görünce dili, dini, mezhebi, düşüncesi ne olursa olsun kardeşlik duygumuzun yeniden tesis olduğunu müşahade ediyoruz. Ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye’de hep beraber eğitimde, sağlıkta, kültürde, modern teknoloji üretiminde ve hatta ilaç üretiminde dünya markası olmaya doğru hızla ilerliyoruz.
 

Dünyanın modern ülkeleri yaşanmakta olan pandemi döneminde vatandaşları arasında ayrımcılık yaparken, ülkemizde kesinlikle hiçbir surette ayrım yapılmaksızın bütün vatandaşlarımıza fedakarca hizmet verilmesi, hatta bencilliğin zirve yaptığı bir dönemde ‘’ milli ve manevi değerlerimiz’’  gözetilerek bütün dünyaya yardım eli uzatılması takdire şayandır. 
 

Ayaklarına cennet serili kıymetli annelerimizin duasıyla bu meşakkatli günlerin bir an evvel son bulacağına ve ardından aydınlık bir geleceğimizin olacağına inancım tamdır.
 

Her daim, geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren, ömürlerini ailelerine vakfeden, fedakarlık ve merhamet timsali olan, hayatımızın her evresinde sevgisine, ilgisine, bilgisine, duasına ihtiyacımız olan, hürmetlerin en büyüğünü hak eden kıymetli annelerimizin, “Anneler Günü “nü kutluyor; ahirete irtihâl etmiş tüm annelerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU