Vali Yavuz’dan korona denetimi
Reklam

Vali Yavuz’dan korona denetimi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelde kapsamında İzmit’teki koronavirüs denetimlerini gerçekleştirdi.

Vali Yavuz’dan korona denetimi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelde kapsamında İzmit’teki koronavirüs denetimlerini gerçekleştirdi.

Vali Yavuz’dan korona denetimi
11 Ağustos 2020 - 14:18

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, valilerin koordinasyonunda, toplu ulaşım aracı, kahvehane, restoran, berber, sinema gibi birçok iş yeri ve faaliyet alanında denetimlerin gerçekleştirilmesi istendi. Gönderilen genelge kapsamında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 41 Burda AVM ve Fethiye Caddesi’nde maske takmayıp sosyal mesafe kurallarını uymayanları uyardı. Vali Seddar Yavuz, maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıttı.

İŞ YERLERİNİ UYARDI

Vali Seddar Yavuz’a, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Hak Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı  İrfan Kaynar eşlik etti. Vali Yavuz AVM içindeki İl Sağlık Müdürlüğü’nün standını da ziyaret etti. Vali Yavuz denetimleri esnasında Mado Cafe’yi daha az sandalye kullanmaları ve sosyal mesafeye daha çok dikkat etmeleri konusunda uyardı.

 

 

“KOCAELİ HALKINA SAYGILARIMI SUNUYORUM”

Vali Seddar Yavuz denetimlerden sonra açıklamalarda bulundu. Vali Yavuz  yaptığı açıklamada, “Sağlık için hepimiz için” mottosu ile İçişleri Bakanlığımızın 81 ilde kovid-19 salgınına karşı korumak ve bilinçlendirmek için bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bugün 81 ilde tüm Valilerimiz, yetkili arkadaşlarımız dolaşarak maske, mesafe , hijyen konusunda gerekli ikazları yapıyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından alınan ve yapılması gereken önlemleri anlatıyoruz. Kurallara uyan tüm Kocaeli halkına saygılarımızı sunuyorum. Koronavirüs ile mücadele ederken vefat eden çok değerli sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz , halen aktif olarak çalışan sağlık çalışanlarımızada teşekkür ediyoruz.

“DÜNYAYA ÖRNEK DAVRANIŞ GÖSTERDİK”

Göreve başladığımızda arkamızda gördüğünüz gibi şehirin belirli merkezlerinde sağlık çalışanlarımızın halkla buluşması ve anlatmasının daha faydalı olacağına inandığımızı ifade etmiştik. Bu tehlikeyi anlatan kaymakamlarıma, emniyet, jandarma, zabıta ile beraber öğretmen ve imamlara da kısaca bu sahada faaliyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu salgın döneminde tüm dünyaya örnek olacak bir dayanışma göstermiş ve dünya üzerinde salgından en az etkilenen ülkeler konumundadır. Salgının meydan okumasına ve denemesine ciddi bir cevap vermiş ve böyle meydan okumalara siyasi ve sağlık konusunda iyi bir cevap vermiştir.

 

 

“KURALLARA RİAYET EDELİM”

Hem sağlık sistemimizin ne kadar sağlam olduğunu gördük. Bu çeşitleyelim cumhurbaşkanımıza bakanlarıma hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kurallara uymalarını, başkalarının üzüntülerine sebep olmamalarını aksine başkalarının yüzünde ki tebessümün sebebi olmaları için kuralara uymalarını bir kez daha izah ediyoruz. Belki koronavirüs bizi öldürmeyebilir ama en sevdiklerimizi de elimizden alabilir. Keşke dememek için bugünden itibaren daha fazla kurallara uymaya dikkat edelim. Bugün yer aldığımız AVM’nin ve diğer  işletmelerim koronavirüs yüzünden  kapatmak zorunda olduğumuzu hatırlayalım.  Eskiye dönmemek için kurallara riayet edelim. Kimsenin bizi uyarmasına müsaade etmeyerek kurallara uyalım. İnşallah bu belayı hep beraber yeneceğiz.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği