Vali Yavuz açıkladı! Kocaeli’ye yasaklar...
Reklam

Vali Yavuz açıkladı! Kocaeli'ye yasaklar geri gelebilir

Vali Seddar Yavuz, Körfez muhtarlar toplantısının ardından Derinceli muhtarlarıyla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, “İlimizde aşılanmayan 150 bin kişiyi yakın zamanda aşılamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak eylül ayında kısıtlamalar tekrar gelebilir” dedi

Vali Yavuz açıkladı! Kocaeli'ye yasaklar geri gelebilir

Vali Seddar Yavuz, Körfez muhtarlar toplantısının ardından Derinceli muhtarlarıyla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıda konuşan Vali Yavuz, “İlimizde aşılanmayan 150 bin kişiyi yakın zamanda aşılamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak eylül ayında kısıtlamalar tekrar gelebilir” dedi

Vali Yavuz açıkladı! Kocaeli'ye yasaklar geri gelebilir
16 Temmuz 2021 - 16:19

KOCAELİ Valisi Seddar Yavuz, Körfez muhtarlar toplantısının ardından Derinceli muhtarlarıyla da bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya Derince Kaymakamı Cemil Aksak, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, Derince Belediye Başkan V.  Kenan Yalçın, daire müdürleri, kurum yetkilileri ve Derince ilçe muhtarları katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda; Vali Seddar Yavuz, katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmalarını yaptı. 

VATANDAŞI MEMNUN EDECEĞİZ

Devlet anlayışımızda ‘ulul emre itaat’ anlayışı vardır diyen Vali Yavuz. “Bu Allah’a, Resulüne ve sizden olan yöneticilerinize samimiyet ister. Bu aslında Türk devlet yapısının bir şifresidir. Bu yüzden de devlet anlayışında isyan etmek fasık olsa bile baş kaldırmak, hiçbir zaman kabul görmemiştir. Dolayısıyla biz vatandaşı memnun edeceğiz sorunlarını çözeceğiz. Vatandaşlarımız çok iyi karşılanması gerekiyor. Dolayısıyla vatandaşı karşılarken her kim olursa olsun ayağa kalkmalıyız. Ekabirleri karşılayıp ondan sonra garibanlara da kalkmazsanız bu Allah’ın gücüne gider. Bu yüzden kimilerin kimi olun ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın yoksa tahtlarınız tabut olur. Dolaysıyla evin sahibi değil misafiri gibi davranırsanız daha doğru bir perspektif çizmiş olursunuz” ifadelerini kullandı.

PANDEMİDE 1,5 MİLYON TALEP KARŞILANDI

Pandemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, “Şu an için Kocaeli ilinde evde bakım, evde sağlık hizmeti ve herhangi bir ihtiyacı dahil yaklaşık 1,5 milyon civarında talep karşılanmıştır. Sosyal vefa destek gruplarına ya da hizmet alamadım diye şikâyet eden neredeyse yok ve başarılıyız bu konuda. Demek ki bizim memurlarımız görev verildiğinde bu işi yapıyor. Özellikle muhtarlarımızla irtibat kurduk, onları aradık ve gerçekten gece gündüz çalıştınız. Aşılamayı 10- 15 gün içerisinde bitirebilirsek Kocaeli olarak büyük bir başarıya imza atmış olacağız. 

SAĞLIKÇILAR HER TÜRLÜ TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİ

Bu ilde 180 tane yabancı sermayeli şirket var. Yaklaşık 3 bin tescili sanayi kuruluşu var ve günlük işe giden sayısı 670 bin’dir. Bütün bu şartlarda üretim hiç durmadan biz bu süreci oldukça iyi yönettik. Diğer teşekkürü sağlık çalışanlarımıza yapmamız gerekiyor. Kahraman sağlık çalışanlarımız hem liyakatleriyle hem de erdemli davranışlarıyla teşekkürü hakkettiler. Avrupa’ya bakın yaşlı insanları terk ettiler, öldü insanlar. Pandemi döneminde huzurevlerinde salgından hayatını kaybeden neredeyse hiç olmadı diyebiliriz. Bunu ancak güçlü bir medeniyete mensup milletler başarabilir. Bu yüzden net söyleyebilirim ki Türkiye ve Türk milleti dünyadaki en güçlü birkaç milletten bir tanesidir. Köklü geleneği olan bir millettir” dedi.

AŞI OLALIM, TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIĞI KAZANALIM

Aşılama çalışmalarına da değinen Vali Yavuz, “Vaka sayıları şimdiden yüzde 25, yüzde 30 arttı. Şimdi toplumsal bağışıklığı kazanmamız lazım. Lütfen çocuklarınıza, mahalledeki insanlara anlatın bunu. Bu aşıyı olmamız ve minimum 150 bin kişiyi yakın zamanda aşılamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak eylül ayında kısıtlamalar tekrar gelebilir. Bunun varyantları çoğalmadan süratle bastıralım. Çok mu memnunuz maske taktırmaktan? Değiliz. Bu yüzden rica ediyorum bu konunun altını çizin. Şimdi sadece Covid yok ki, başka hastalıkları ne zaman tedavi edeceğiz. Hastanenin bir kısmını Covid’ e ayırıyoruz peki diğer hastalar ne olacak?   Bu da başka bir sorun. Bu yüzden ben size inanıyorum günlük en az 30 bin aşı yapmamız lazım. Siz belirleyin biz gelelim ve aşılayalım” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE’ PROJESİNDE 5 BİN AİLEYE ULAŞTIK

‘Gönülden Gönüle’ projesine de değinen Vali Yavuz, 5 binin üzerinde aileye ulaştık dedi: “Benim, eşimin ve kaymakam arkadaşlarımızın dolaştığı, kapı kapı gezdiğimiz ve birçoğunu kamuoyuna duyurmadığımız ve sizlerin de katıldığınız hane ziyaretlerimize daha da yoğunluk vereceğiz. Gittiğimiz yerde sizlere de haber vereceğiz. Geçtiğimiz Ramazan ayında eşim ile birlikte 407 aileyi kapı kapı gezdik. Bu ziyaretleri sadece şehit ailelerine ve gazilerimize değil, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile muhtaç ailelere yapıyoruz. Bu bakımdan her kesime dokunmaya devam edeceğiz.”

HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM, BATAKLIĞI KURUTALIM

Özel Nedenlerin Engelleri İle Mücadele Projesinden de bahseden Vali Yavuz, gençliğimizi bağımlılıktan, suçlardan korumak için başlattığımız bu projede 25 bin çocuğa ulaştıklarını belirtti.  Bu sene hedefimiz 50 bin çocuğa ulaşmak diyen Vali Yavuz, şunları kaydetti: “Bu çocuklarımıza sorun çözme becerisi, öz güven kazandıracağız ve bu çocukları suçtan koruyacağız. Akademik başarısını arttıracağız, değerleriyle buluşturacağız. 19 faaliyet başlığımız var bununla ilgili ve her bir çocuğumuza özel bir reçetemiz var. Herkese aynı faaliyeti yapmıyoruz. 

ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDEN TUTALIM

Sizlerden Kaymakamlarımıza yardımcı olmanızı, ilçe müdürlerimizin her birinin hamilik yapmasını, buradaki önemli sanayi kuruluşları ve şirketleri bu projeye sahip çıkalım ki, bataklığı kurutalım. Çocuklarımızın elinden tutalım. Milletimize devletimize faydalı insanlar olsunlar. Bizim istediğimiz sadece başarılı insan olmaları değil iyi insan olmaları için peşlerinde koşuyoruz. Başarılı insan tek ölçü değil. Çocuklarınızı sadece başarısıyla ölçmeyin, ahlakıyla ölçün. Ben valiyim diye çocuğum vali olacak diye bir şey yok. Hiçbir çocuğuma bugüne kadar baskı kurmadım. İstanbul’da geliştirdiğim bu projeyi 2009’dan bu yana devam ettiriyorum. Bu konuda destekçi olursanız çok mutlu olurum. Çocuklarınızı doğru rol model insanlarla bir araya getirin.” 

MUHTARLARIMIZIN SORUN VE TALEPLERİ DİNLENDİ

Muhtarlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının ele alındığı ve yapılması gerekenler noktasında istişarelerin yapıldığı toplantıda; Vali Yavuz, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdür ve yetkililerine talimat verdi. Pandemi sürecindeki destek ve katkılarından dolayı muhtarlarımıza başarı belgesi verildi. Pandemi sürecindeki gayretli çalışmaları ve birçok alanda verdikleri hizmetlerden ötürü muhtarlarımıza tek tek Başarı Belgelerini ve hediyelerini veren Vali Yavuz, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği