Vali Aksoy, turizm çalıştayının sonunda...
Reklam

Vali Aksoy, turizm çalıştayının sonunda konuştu

8-9 Ekim 2019 Tarihlerinde Yapılan “Kocaeli Turizm Çalıştayı” Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla tamamlandı.

Vali Aksoy, turizm çalıştayının sonunda konuştu

8-9 Ekim 2019 Tarihlerinde Yapılan “Kocaeli Turizm Çalıştayı” Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla tamamlandı.

Vali Aksoy, turizm çalıştayının sonunda konuştu
11 Ekim 2019 - 10:45

Kocaeli’nin turizm çeşitliliğini değerlendirmek, turizm kaynaklarımızın daha etkin nasıl kullanılabileceğini ele almak, farklı kesimler arası ortaklık ve iş birliklerinin çerçevesini çizmek,  kurumlarımızın turizme yönelik gündemlerine temel teşkil etmek amacıyla 8-9 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan  “Kocaeli Turizm Çalıştayı” Vali Aksoy’un katılımıyla tamamlandı. Programa Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İlçe Kaymakamları, Daire Müdürleri, Akademisyenler, STK Temsilcileri, ve çok sayıda davetli katıldı. Program; Turizm Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili’nin çalıştay değerlendirme sunumu ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Turizm Akademisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna Turizm geleceği konulu sunumu ile devam etti. Vali Aksoy ise konuşmasında şunları dile getirdi;  “Turizm özellikle kentin bunu sahiplenmesi ve konuşmasıyla hareketlenebilecek ve daha iyi bir noktaya taşınabilecek bir sektördür. Özellikle 2010 yılından sonra Kocaeli’de turizmde gerçekten önemli gelişmeler sağlandı ve bu gelişmeler belirli bir aşamaya kadar gelindi. Bunu daha ileriye nasıl taşıyabiliriz, bunula ilgili de farklı başlıklar altında bir çalışma ortaya kondu. Önümüzdeki süreçte turizmi bu başlıklar altında çalıştaydan çıkan sonuçları değerlendirerek, çalışma grupları oluşturup bunların hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalarımızı yönlendirmiş olacağız.

MÜZECİLİK KONUSUNDA ÇALIŞMA
Özellikle turizmde tesisler önemli, potansiyelimiz önemli, ama ne kadar çok potansiyeliniz olursa olsun eğer siz bu potansiyelinizi, mevcut değerlerinizi anlatamıyor ve tanıtamıyorsanız çok bir anlam ifade etmiyor. Kocaeli’nde şuanda 7 müze var. Bunların sayısı arttırılabilir ancak mevcut müzelerimizin de varlığından haberdar olabilmek ve bunların daha fazla ziyaret edilmesi konusunda eksikliklerimiz varsa bunları görme ve üzerinde çalışma yapmak durumundayız. Kesinleşmemiş olmakla birlikte yapacağımız bir çalışmayı da bu vesile ile sizlerle paylaşmak istemekteyim. Bildiğiniz üzere Atatürk ve Redif müzemiz bir de Arkeoloji ve Etnografya müzemiz var. Atatürk ve Redif müzemizin içerisinde boş alanlarımız vardı ve bu boş alanlarımıza Arkeoloji ve Etnografya müzemizdeki Etnografya bölümünü buraya alacağız. Atatürk Redif ve Etnografya müzemiz olacak. Arkeoloji Müzemizin de salonlarını biraz daha geliştirerek, depolarımızda teşhir edebileceğimiz objelerimizi bu müzemizde sergileyerek daha fazla müzecilikte ve turizm de öne çıkma noktasında bir çalışmamız olacak.

“ÇOK GÜZEL SONUÇ ALABİLECEĞİMİZ BİR ALAN”
Turizmin yoğun olduğu Muğla, Mersin, Samsun ve Diyarbakır gibi illerde çalıştım. Hep farklı farklı kültürler ve farklı turizm destinasyonlarının yoğunlukta olduğu illerdi. Her ilde de belirli deneyimlere ve birikimlere sahip oldum. Dolayısıyla turizm konusu üzerinde durulması, tartışılması ve çalışılması gereken bir alan ama en önemlisi kentin turizmi konuşuyor olması, konuşmaya başlaması çok önemli aşamadır. Bu çalıştayımızın da en önemli katkılardan birisi de Kocaeli’nin bütün bireylerinin, paydaşlarının turizm konusunda fikir sahibi olması, önerilerin ortaya konması ve turizmi daha çok konuşur hale gelmesiyle önümüzdeki süreçte turizmden biraz daha fazla pay alacağız. Bir başka konuya da değinmek istiyorum. Havalimanımızın hareketlenmesi için çalışmalar yaptık. Bu konuda fazla mesafe alamadık.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Engellilerimiz toplumumuzun ayrılmaz bir parçası ve onların tatil yapma, turizm imkanlarından yararlanma hakları var. Bu konuda da imkanları zorlayarak bu çalışmaları ortaya koymak durumundayız. Spor Turizmi bölgemizde de belirli bir alt yapısı belirli bir ölçüde var. Futbol kulüplerinin gelip antrenman yapabilecekleri yeni sahalar ihtiyaç var. Antik tiyatro ve kültürel alanların korunması ve onların restorasyonları ve onlara fonksiyonlar yüklenmesi oldukça önemlidir. Geçmişten bize kalan mirasımızı korumamız ve bizden sonraki kuşaklara da aktarmamız gerekiyor. İmkanlarımız ölçüsünde büyük bir hassasiyetle bunları takip edeceğiz. Çalıştaya katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Çalıştay çekilen fotoğrafların sonrasında sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor