Vali Aksoy açıkladı: “3 aşamalı seçim...
Reklam

Vali Aksoy açıkladı: “3 aşamalı seçim tedbirleri sürüyor”

Pazar günü yapılacak yerel seçimler için 3 aşamalı güvenlik tedbirini 7 Ocak’tan bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vali Aksoy, “İlimizde 4 Bin 221 sandık kurulacak, 1 milyon 350 Bin 725 seçmen Pazar günü oy kullanacak” dedi

Vali Aksoy açıkladı: “3 aşamalı seçim tedbirleri sürüyor”

Pazar günü yapılacak yerel seçimler için 3 aşamalı güvenlik tedbirini 7 Ocak’tan bu yana sürdürdüklerini ifade eden Vali Aksoy, “İlimizde 4 Bin 221 sandık kurulacak, 1 milyon 350 Bin 725 seçmen Pazar günü oy kullanacak” dedi

Vali Aksoy açıkladı: “3 aşamalı seçim tedbirleri sürüyor”
29 Mart 2019 - 12:53

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak yerel seçimler sebebiyle Valilik makamında bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve Valilik Yazı İşleri Müdürü İsmail Akbıyık katıldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Hüseyin Aksoy, ardından ilgili birimlerle toplantı yaptı.

24 SAAT GÖREVDEYİZ

Seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde tam bir tarafsızlıkla gerçekleşmesi için güvenlik birimlerince çeşitli tedbirler alındığını ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, “Bu tedbirlerden kamuoyunu bilgilendirmek için bir araya geldik. Bu tedbirleri 7 Ocak tarihinden bu yana planlandık ve uygulamaya koyduk. 3 aşamalı tedbirler söz konusu. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası için tedbirler alındı. İl ve ilçe seçim koordinasyon merkezi oluşturuldu ve Güvenlik ve acil durumlar koordinasyon merkezi (GAMER) 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

’‘DAHA DUYARLI OLALIM"

Seçimin hoşgörü içinde yapılması için birçok toplantı yaptıklarını ifade eden Vali Aksoy, “Şimdiye kadar önemli bir sıkıntı olmadı. Seçim koordinasyon hareket ve irtibat merkezinin numaraları ise 331 50 54 ve 331 59 54. Seçim güvenliğini genel olarak büyün ayrıntılarıyla değerlendirdik. İlçe kaymakamlarımız, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Siyasi partilerimizin il başkanları ile iki kez toplantı yaptık. Seçim güvenliği konusunda duyarlılıklarını üst seviyeye çıkarmaları konusunda kendileriyle konuştuk” ifadelerini kullandı. 

‘4 BİN 221 SANDIK KURULACAK’

Vali Aksoy, “İlimizde 639 sandık bölgesinde, 10 sandık cezaevlerinde 25 de gezici sandık olmak üzere 4 Bin 221 sandık kurulacak. 1 milyon 350 Bin 725 seçmen Pazar günü oy kullanacak.  Emniyet personelinden 3 Bin 635 kişi, jandarma personelinden Bin 138 kişi, sahil güvenlikten 26 kişi toplamda 4 Bin 799 personelimiz görevlendirilmiştir. İhtiyaç olduğu takdirde garnizon komutanlığında tedbir olarak bir hazır kıta bulunduruluyor. Enerjinin kesilmemesi konusunda SEDAŞ yetkilileri de gereken önlemleri aldı. İhtiyaç olan noktalarda jeneratör takviyesi yapıldı. Herhangi bir yerde kazı yapılmaması konusunda ilgili birimler uyarıldı” diyerek teknik arıza yaşanmadan seçimin yapılması arzusunda olduklarını belirtti.



‘RUHSATLI DA OLSA SİLAH YASAK’

Sözlerini sürdüren Vali Aksoy, “Bilişim sistemlerinin işlenmez hale getirilmesi, sosyal medyada provokasyonlara birimlerimiz anında müdahale edecek. Bazı okulların çalışıp çalışmadığını kontrol ettik. Aydınlatmada sıkıntı yaşayan yerler için de önlemler aldık. Vatandaşlarımızın toplu bulunduğu yerlerimizde her türlü tedbirler alınmıştır. İl ve ilçe nüfus müdürlüklerimiz 30-31 Martta açık bulundurulacak ve vatandaşımızın her türlü ihtiyacı karşılanacaktır. 31 Mart günü eğlence yerleri kapalı tutulacak. İçkili yerlerde alkollü içkilerin verilmesi yasak. Emniyet ve kolluk kuvvetleri dışında ruhsatlı da olsa kimse silah taşımayacak” diye konuştu. 

‘SEVİNEN DE ÜZÜLEN DE ABARTMAMALI’

Sandık alanları ve çevresinde oyların ilçe seçim kurullarına teslim edileceği yerlerde her türlü güvenlik önlemi alındığını da sözlerine ekleyen Vali Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasi parti il ve ilçe binaları önünde güvenlik birimlerimiz bulunacak sevinçlerin abartılmaması, kaybedenleri de düşünerek seçim sonuçlarının karşılanması oldukça önemlidir. Demokrasiye inanan bir ülkeyiz. Sandıktan çıkan sonucu herkesin kabullenmesi demokrasinin bir gereğidir. Umarız, halkın özgür iradesi sandıklara yansır.”

‘ENGELLİ VE HASTALARIMIZ SORUN YAŞAMAYACAK’

Geçtiğimiz günlerde ev ve işyerlerine arabaların üzerine bırakılan ‘Hatırla’ isimli gazete ile ilgili de konuşan Vali Aksoy, “Emniyet birimlerimiz ve görevlendirilen savcımız, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Engelli ve hastaların rahat y kullanmaları adına da hazırlandıklarını ifade eden Vali Aksoy, “Okullardaki asansörleri engellerin ve hastaların rahat oy kullanmaları açısından geçtiğimiz günlerde ilimize aktarılan 30 Milyon kaynağın önemli bir kısmını arızalı olan okul asansörlerine ayırdık. 31’ine kadar yetiştirilmesi konusunda ciddi bir gayret var. Umuyoruz ki okullarımızda öyle bir sorun yaşamayacağız. Engelli ve hasta vatandaşlarımızın oy kullanabileceği ortamı onlara sunabilmek” dedi.  






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği