Vakalar 3 kat arttı!
Reklam

Vakalar 3 kat arttı!

Vakalar 3 kat arttı!

Vakalar 3 kat arttı!
16 Nisan 2021 - 10:43

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu’ndan vatandaşlara çok kritik uyarılar geldi. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kadıoğlu, mutasyonun etkisiyle vakaların 3 kat artığını belirtirken, aşının getirdiği başarıyla 60 yaş üstünde vakaların bitme noktasına geldiğini açıkladı. 
 
Kocaeli’de Korona Virüs vakalarının en çok yaşandığı yer olan Gebze’de mücadele hız kesmiyor. İlçe Sağlık Müdür İlhan Kadıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Ramazan ayında virüsün yayılmaması için toplu iftarlardan uzak durulmasını isteyen Kadıoğlu, “Ramazan ayı nedeniyle iftar sofralarında yoğunluk yaşanabiliyor. Bu nedenle iftar davetlerinden kaçınmalıyız. Şu anda mutant virüs nedeniyle çok hızlı yayılan bir salgınla karşı karşıyayız. Bu ramazan iftar davetlerini ertelemeliyiz. Ayrıca iftara yakın saatlerde oluşan yoğun hareketlilik, alışveriş telaşı da korona virüse davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle iftar saatlerinde çarşı ve market hareketliliğinden uzak durmalıyız. Mümkün olduğunca market ve fırın gibi yerlerde ki alışverişlerimizi erken saatlerde tamamlamalıyız. Herkes kendi evinde iftarını yapmalı. Zaten genelge ile toplu iftar davetleri de yasaklanmış durumda.”dedi. 

VAKALAR 3 KATI ARTTI

Mart ayının ilk haftasına göre vakaların büyük oranda artış gösterdiğini belirten Kadıoğlu,  “Gebze’de Korona Virüs vakaları hızla artış göstermekte. İstanbul’un yanı başında olmamız ve gün içindeki hareketli nüfusumuz nedeniyle Gebze’de vakalar İstanbul’a paralel artmaktadır.  Hafta sonu bu sayı düşmektedir. Şu anda hedefimiz hızla artan bu vakalara karşı yukarı çıkmasını önleyip, en azından mevcut rakamları önce koruyup, ardından aşağı çekmektir. Mart ayı başına göre ne yazık ki vakalarımız 2-3 kat artmış durumda. Mart ayında kısıtlamalar sayesinde biraz rahat nefes almıştık ancak rehavet yüzünden yeniden artış baş gösterdi.”şeklinde konuştu. 

HASTANELERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Hastanelerde yoğunluk yaşandığına dikkati çeken İlhan Kadıoğlu, rehavetin sürmesi halinde yaşlanacak tehlikeye vurgu yaparak, “Şu anda bütün hastanelerimizde yoğunluk yaşanıyor. 60 yaş üstünde vefat ve entübe oranımız aşı sayesinde çok az durumda. Mevcut vakalarımızın çoğunluğunu orta yaş vatandaşlarımız oluşturmakta. Hastane yoğunluğumuzu da bu yaş grubunun oluşturduğunu ifade edebiliriz. Bu süreçte kendimize çok dikkat etmeliyiz. Zira bu artış hızı devam ederse hastaneler ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelebilir.”diye konuştu.

YÜZDE 90 ÜZERİNDE AŞILAMA YAPILDI

Gebze’de aşılama sırası gelen 60 yaş üstünde yüzde 90 aşı oranının yakaladıklarını dile getiren İlhan Kadıoğlu, ülkemizde bulunan iki aşının  da uygulandığını söyleyerek, “Aşı uygulamasında son derece başarılı gidiyoruz. Şu ana kadar 60 yaş üstünde yüzde 90 oranında aşılama gerçekleştirdik. Aşılanan gruplar içinde vakamız yok denecek kadar az ve ağır hastamızın olmaması aşının başarısını kanıtlamıştır. Şu anda Polis, asker, yargı mensuplarımızı ve 60 yaş üstünü aşılıyoruz. Sırası gelen herkesin aşı mutlaka aşı olmasını istiyorum. Bu salgını başka türlü yenemeyiz. Aşı konusunda tedarik sıkıntımız yok. Sırası gelen gruplarda herkes aşısını kolaylıkla olabiliyor. Mobil ekiplerimizle bizlerde aşılamaya katkı sunuyoruz. Bu salgınla mücadelede en önemli silahımız maske, mesafe ve temizliğin yanında aşı çalışmasıdır. Sinovac aşısının yanı sıra Biontech aşısını da şu anda yapmaktayız.”dedi.

SAĞLIK PERSONELİ ÖZVERİLİ

Sağlık personelinin yorucu tempoya rağmen özveriyle çalıştığının altını çizen Kadıoğlu, “Sağlık personelimiz 1 yıldır pandemiyle mücadele ediyor. Bütün ekiplerimiz gecelerini gündüze katmış vaziyette bu salgının son bulması ve hastalarımızın bir an evvel sağlığına kavuşması için çalışıyor. İzin yamadılar, tatil yapmadılar, ara vermediler. Bizim mesleğimiz bu,bunarlı bilerek bizler bu mesleğe gönül verdik. Ama insanlarımızdan da özveri bekliyoruz. Çünkü yaşadığımız durum topyekün bir mücadeleyi gerektiriyor. Pandemiyle mücadele herkesin tedbirlere uyarak yapılan bir mücadeledir. Herkes bu özveriye ayak uydurmalı.”diye sözlerini sürdürdü. 

100 KİŞİLİK SAĞLIK ORDUSU

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün adeta kılı kırk yararcasına 100 kişilik personeliyle 24 saat esasında çalıştığını kaydeden Kadıoğlu, “Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü 1000 kişilik sağlık ordusuyla mücadele ediyor. Ekiplerimiz gece ve gündüz olarak ki grup halinde çalışmakta. Guruplarımızda es, filyasyon, aşılama, çağrı merkezi olmak üzere ayrı ayrı ekiplerimiz var.”diye konuştu. 

VAKALAR HER YERE DAĞILDI

Korona virüsün ilk görüldüğü günlerde yaygın olan bina ve sokak karantinalarıyla ilgili sorumuzu yanıtlayan Müdür Kadıoğlu, “Bina karantinalarımız devam etmekte. Ancak sokak karantinaları çok yoğun bir şekilde görülen yerlerde uygulanıyor. İlk başlarda vakalar bir yerde oluşuyordu ve sokak karantinaları hemen yapılıyordu. Ancak şu anda her yerde vaka var ve Gebze’nin dört bir yanına korona virüs dağılmış durumda. Şu anda bir bölgede odaklaşma yok, kentin her yerine vakalarımız intikal etmiş durumda. Bu nedenle özel bir sokak karantinası uygulaması yapılmıyor.”şeklinde konuştu. 

DAHA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ

Hastalığı yalamış biri olarak tavsiyelerini sorduğumuz İlhan Kadıoplu, “Ben hastalığı yaşamış ve atlatmış birisiyim. Çok şükür biz hastalığı ayakta atlattık ancak çok ağır vakalara ve ne yazık ki ölümlere şahit oluyoruz. Buradan insanlarımıza tavsiyede bulunuyorum. Virüs artık kimlik değiştiriyor. Önceden evdeki bir kişi hastayken, diğerlerinde virüsün olmadığını görüyorduk. Şimdi mutasyon yüzünden herkese bulaştığına şahit oluyoruz. Virüsün yayılım gücü artmış durumda. Maske, mesafe ve temizliğe her zamankinden daha çok dikkat etmeliyiz. Sıramız geldiğinde de mutlaka aşımızı olmalıyız.”diye konuştu.

GENÇLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Son olarak gençlere çağrıda bulunan Kadıoğlu, “Ramazan öncesi kafelerin açılmasıyla gençlerimiz kafelerde çok fazla vakit geçirdiler. Şu an için bu tür mekanlar kapalı ancak gençlerimiz sosyal hareketliliği azaltmalı. Kendileri hastalığı hafif atlatsa da, semptomları olmasa da taşıyıcı olarak virüsü dışarıdan evlerine getirip, ailelerine ve büyüklerine bulaştırabiliyorlar. Büyüklerimizi korumak için sosyal hayattan feragat etmeliyiz. Bu virüsün bitmesi için kurallara uymalı ve sevdiklerimizi riske atmamalıyız.”diyerek sözlerini tamamladı. 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı