Uluslararası öğrenciler buluştu
Reklam

Uluslararası öğrenciler buluştu

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle organize edilen Uluslararası Öğrenci Buluşması programı gerçekleştirildi.

Uluslararası öğrenciler buluştu

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle organize edilen Uluslararası Öğrenci Buluşması programı gerçekleştirildi.

Uluslararası öğrenciler buluştu
06 Nisan 2019 - 14:44

“Doğudan Batı’ya Adil Bir Dünya” başlığıyla Milli İrade Meydanı’nda 12’ncisi gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban ve çok sayıda davetli katıldı.

DANS GÖSTERİLERİ

2 gün sürecek programda İnegöl Ahıskalılar Folklor Ekibi tarafından Kafkas Lezginka, Açaruli ve Ahıska sahne gösterilerinin yanı sıra, Yemenli, Afganistanlı ve Moğolistanlı öğrencilerden de halk dansları gösterisi yapıldı.

58 ÜLKE KATILDI

Afganistan, Ahıska Türkleri, Azerbaycan, Bangladeş, Baş Kurdistan, Benin, Bosna Hersek, Brundi, Cezayir, Cibuti, Çad, Çenenistan, Endonezya, Fil Dişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Gana, Gine – Bissau, Gine, Gürcistan,Hindistan, İran, Kamboçya, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Komor Adaları, Kongo Cumhuriyeti, Liberya, Madagaskar, Malezya, Mısır, Moğolistan, Moro, Nijer, Orta Afrika, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sao Tome, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tataristan, Togo, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Yemen.

TEK DÜŞÜNCEMİZ ÜLKEMİZİ DOĞRU TANITACAKLAR

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban, “12’nci programımızda bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimiz büyük bir fedakarlık göstererek bu programa hazırlandı. Biz uluslararası öğrencilere insanımızı, ülkemize tanıtacağız. Onlar da ülkemizi yurtdışında doğru tanıtacaklar. Bizim tek düşüncemiz budur” dedi.  51 ÜLKEDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR Ardından konuşan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, “Bu program 51 ülkede gerçekleştirilecek. 12 yıldır bu görüntüyü bir araya getirmek için bu programı yapıyoruz. Biz kardeşiz. 160 ülkede 150 bin Türkiye’de mezun olmuş yabancı öğrenci var. Dünyanın dört bir yanından ülkemize eğitim almaya gelen kardeşlerimiz bir değerdir’’ dedi.

KÜLTÜR ELÇİLERİ OLACAKLAR

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Uluslararası öğrenciler bizler için birer kültür elçileri olacaklar. Sizleri burada ağırlamaktan gururluyuz ve mutluyuz. Üniversitemiz giderek yabancı kontenjanını arttırıyor. Bu sayıyı 5 bin civarına arttırmak istiyoruz. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

BUGÜNDEN ADIM ATILMASI LAZIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu program belediye başkanı olarak katıldığım ve konuşma yaptığım ilk program. Adil bir dünya mümkün. Geleceğin dünyasının daha adil olması için bugünden adım atılması gerekiyor. Önce hayal edelim. Her renkten kardeşimiz burada. Bizim uluslararası ilişkiler boyutunda yapacağımız çok şey var. Bu öğrencilerimizin her biri kültür elçisi. Bu programları daha da zenginleştirelim” dedi. Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU