Türkkan,TBMM Genel Kurulunda konuştu
Reklam

Türkkan,TBMM Genel Kurulunda konuştu

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı.

Türkkan,TBMM Genel Kurulunda konuştu

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı.

Türkkan,TBMM Genel Kurulunda konuştu
01 Mayıs 2019 - 14:57

Türkkan konuşmasında AK Parti’yi eleştirdi:
“Demokrasi içselleştirilmesi gereken bir konu yani yenmek, yendiğiniz gibi yenildiğinizde de pehlivan gibi peşrevle elinizi vurup rakibin elini kaldırmak diye bir şey var. Onu henüz beceremediniz, o noktaya gelemediniz ama geleceksiniz. Netice itibarıyla demokraside bunlar var; tadacaksınız, göreceksiniz, içselleştireceksiniz ve ondan sonra gerçekten demokrat olduğunuza siz de inanacaksınız. Şu anda hâlâ patinaj yapmaya devam ediyorsunuz, nereye kadar sürer bilmiyorum.”

“SEÇİMİN İPTALİNİ KİM MİSTİYOR?
BU KONUDA ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NDE BÖLÜNMÜŞLÜK VAR”
“YSK ÜZERİNDE KURDUĞUNUZ BASKIYI KALDIRIN”

 İYİ Parti Grup Başkan Vekili Türkkan, seçimin iptalini isteme noktasında AK Parti içinde bir bölünme olduğunu söyledi:
“Adalet ve Kalkınma Partisinin seçim sonrası birtakım sıkıntılara düçar olduğunu da tespit ettik. Mağlubiyet de olmaz seçimde, kaybedilir, kazanılır ama seçimi hedeflediğinin altında bitirmenin getirdiği sıkıntıları da görüyoruz. Bunu her ne kadar "Biz içimizde yaşıyoruz, siz görmüyorsunuz." diyorsanız da biz görüyoruz.
Adalet ve Kalkınma Partisi deyince hangi Adalet ve Kalkınma Partisinden bahsediyoruz? Yani seçimin iptalini isteyenler Pelikancılar mı? Berat Albayrak tarafı mı? Metin Külünk tarafı mı veya bizzat Recep Tayyip Erdoğan mı? Böyle bir bölünmüşlük arz ediyor, görüntü itibarıyla öyle. Yani siz her ne kadar bunun çok sezilmediğini zannediyorsanız bütün vatandaş bunun farkında.”
 Türkkan bir de uyarıda bulundu:
“Bu meselenin hallolması için, toplumun rahatlaması için bu İstanbul seçimleri üzerinde, YSK üzerinde kurduğunuz baskıyı kaldırın. Bu, vatandaşın nezdinde farklı algılanıyor. Bunu bir siyasi muarız olarak söylemiyorum.”

“BU SEÇİM İPTAL EDİLİRSE VATANDAŞIN NEZDİNDE ARTIK TÜRKİYE’DE SEÇİM OLMAYACAK KANAATİ OLUŞUR. NİYE? Seçimi kaybettikleri andan itibaren bunlar demokrasi dışı yollarla müdahale ediyorlar ve seçimi tekrarlatıyorlar veyahut da yeniden manipüle ediyorlar."

İYİ Partili Vekil, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi halinde vatandaşlarda bir daha seçim olmayacak kanaati oluşacağına vurgu yaptı:
“Eğer bu seçim ola ki kazayla iptal edilirse, ekseriyetle vatandaşın nezdinde "Artık Türkiye'de seçim olmayacak." kanaati oluşur. Türkiye'de artık seçim olmaz... Bu kanaat, seçimden önce 5'ti şimdi 55 oldu. Türkiye'de artık bir daha seçim olmaz. Niye? "Seçimi kaybettikleri andan itibaren bunlar demokrasi dışı yollarla müdahale ediyorlar ve seçimi tekrarlatıyorlar veyahut da yeniden manipüle ediyorlar." Bunu Türkiye'nin selameti için öncelikle, daha sonra kendinizin, partinizin selameti için böyle bir baskıyı Yüksek Seçim Kurulu üzerinden kaldırın. Oradaki insanların da yarın öbür gün -başta Sadi Güven olmak üzere- emekli olduklarında sokakta rahatlıkla dolaşabileceklerini temin eder bu tavrınız. Aksi hâlde, hem Türkiye'yi, hem sizi, hem Yüksek Seçim Kurulunu ciddi anlamda sıkıntıya koyar.”

“Türkiye'nin bu coğrafyada ihracat yapabileceği en önemli enstrümanı demokrasi”
“Demokrasinin olduğuna inanmayan bir ülke size ne borç para verir ne de doğrudan yatırıma gelir.”

Konuşmasında, Türkiye’nin ciddi anlamda bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Türkkan, demokrasinin önemine değindi:
“Doların seçimden sonra nasıl hızlı gittiğini hepimiz görüyoruz. Tahminler çok daha bunun fevkinde. Buradan nasıl çıkabiliriz biz yani ne yapacağız? Bir tek şeyimiz var bizim, daha önce de söylemiştim: Türkiye'nin bu coğrafyada ihracat yapabileceği en önemli enstrümanı demokrasi. Yani bulunduğumuz Orta Doğu coğrafyasının yanında demokrasimizi yok edersek gerçek ihracat enstrümanımızı da yok etmiş oluruz. Paramız var mı? Yok. Satılacak malımız kaldı mı? Yok. Ne lazım? Dışarıdan ya borç para alacağız ya doğrudan yatırım isteyeceğiz. Demokrasinin olduğuna inanmayan bir ülke size ne borç para verir ne de doğrudan yatırıma gelir. Borç para verirse nasıl verir, biliyor musunuz? Çek günü gelen tacir vardır ya, çeki ödeme günü gelir, tefeciye gider, normal faiz yüzde 25 ise tefeci bilir onun çekinin olduğunu "Yüzde 50'yle veriyorum, alırsan al." der. Türkiye de artık öyle borçlanmaya başlar. Kötü bir hadise bu. Zaten dünyada da bu ekonomik krizin yansımaları mevcut, para kanalları sıkıntılı.”
 
 “İstanbul'da belediyeyi kazanalım, bizim yardım ettiğimiz vakıflara bu yardım kesilmesin, onlar da mutlu olsundiye çıktığınız yolda birileri mutlu olurken Türkiye'ye zarar verirsiniz.”
sizin yapacağınız hatayı bu Meclis, bu Türkiye hepsi beraber öder. Gelin, böyle bir hatayı yapmayın, bundan geri dönün. Bu inattan vazgeçin, seçimde kaybetmeyi de demokrasinin bir gereği olarak kabul edin.

“Bu inattan vazgeçin” diyen Türkkan, ülkenin zarar göreceği tehlikesine dikkat çekti:
"İstanbul'da belediyeyi kazanalım, bizim yardım ettiğimiz vakıflara bu yardım kesilmesin, onlar da mutlu olsun." diye çıktığınız yolda birileri mutlu olurken Türkiye'ye zarar verirsiniz. Size yürekten söylüyorum, böyle bir yola tevessül ettiğiniz andan itibaren yarın hepimizin çok pişman olacağı sıkıntılarla düçar oluruz.
    Bu ülkenin sıkıntıya girmesi hâlinde bu Parlamentoda kimse ayrılmaz. "Bu, AK PARTİ'li bunu yaptı; bu, İYİ PARTİ'li şunu yaptı; bu CHP'li bunu yaptı..." Vallahi billahi bu toplum var ya, bu millet hepimizi aynı çuvala koyar, denize atar; hepimiz sıkıntıya gireriz. Dolayısıyla, sizin yapacağınız hatayı bu Meclis, bu Türkiye hepsi beraber öder. Gelin, böyle bir hatayı yapmayın, gelin bundan geri dönün. Bu inattan vazgeçin, seçimde kaybetmeyi de demokrasinin bir gereği olarak kabul edin.”

“Bu vatanın birliği, beraberliği için kişisel ihtiraslarınızı, parti fetişistinizi kenara bırakın, biraz Türkiye'yi düşünün diye tavsiye ediyorum.”

Türkiye’de artık yorgun bir iktidar olduğunu söyleyen İYİ Parti Grup Başkan Vekili, kişisel ihtirasları bırakma ve Türkiye’yi düşünme uyarısı yaptı:
Yorgun bir iktidar var, gerçekten yorgun. Bu yorgunluk hepinizin yüzünden okunuyor. Partinin içinden yükselen sesler de bunun işareti. Sizin içinizden çıkmış arkadaşların parti kurma çabaları da bunun işareti. Artık sizin kendi arkadaşlarınız bile size inanmamaya başladı. Bu gerçeği kabul edin.
Aslolan şu: Partiyi daha az zararla bu işten çıkartmak değil, Türkiye'yi daha az zararla bu dönemi nasıl geçirebiliriz onun hesabını yapmaya çalışın. Bu artık doğru dürüst ayağa kalkabilecek bir parti olmayacaktır, çok zor. Emin olun, göreceksiniz, bunu bir daha söylüyorum, siyasi bir muarız olarak ifade etmiyorum, bir tespitim olarak arz ediyorum. Bu süreci beraber yaşayacağız ama öncelikle Türkiye meseleniz olursa partiler netice itibarıyla hayat bulur, ölür, yok olur. Aslımız bizim Türkiye, bu vatandan başka gidecek hiçbir yerimiz yok, bu bayrağın altında yaşamaya yemin etmiş, bu ezanın durmaması için kan vermiş bir neslin çocuklarıyız biz. Bu vatanın birliği, beraberliği için kişisel ihtiraslarınızı, parti fetişistinizi kenara bırakın, biraz Türkiye'yi düşünün diye tavsiye ediyorum.”
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği