Türkkan Gebzespor’u meclis gündemine...
Reklam

Türkkan Gebzespor'u meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebzespor'un Spor TOTO'dan alamadığı 325 bin TL'yi TBMM gündemine taşıdı.

Türkkan Gebzespor'u meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebzespor'un Spor TOTO'dan alamadığı 325 bin TL'yi TBMM gündemine taşıdı.

Türkkan Gebzespor'u meclis gündemine taşıdı
14 Şubat 2020 - 09:14

Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem
Kasapoğlu’nun yanıt vermesi isteği ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Türkkan, Bakan’dan bu sorulara cevap vermesini istedi.

GEBZESPORLU FUTBOLCULAR SPOR TOTO YAZILI FORMALAR İLE SAHAYA ÇIKTIĞI HALDE KULÜP HAKKI OLAN ÜCRETİ NİYE ALAMADI?
Önergesinde; “Gebzespor, geçen sezon 3.Lig’den düşmüş, bu sezon başından itibaren Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmektedir. Sezona katılım ve isim hakkı bedeli olarak, kulüp futbolcularının Spor Toto yazılı formalar giymesi karşılığında Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından kulüplere verilen bir ücret bulunmaktadır.” diyen Türkkan, “Bu çerçevede Gebzespor’un alacağı olan 325.000 TL, takım futbolcuları geçen sezon Spor Toto yazılı formalar giyerek maçlara çıktığı halde kulübe ödenmemiştir.” ifadelerini kullandı. Türkkan, Başkanlık tarafından bu ücretin ödenmemesi ile ilgili öne sürülen gerekçeleri de önergesine taşıdı.

SÖZLEŞME YAPILDIĞI HALDE BU BEDELİN KULÜBE ÖDENMEMESİ HUKUKA AYKIRI BİR DURUM DEĞİL Mİ?
“Kulüp yetkililerine; bu planlamanın geçen seneden yapıldığı, bu sene bir Üst Lig’e çıkan takımlara ücret ödenmediği, Alt Lig’e düşen takımlara bu ücretin ödendiği belirtilmektedir.” diyen Türkkan, “Gebzespor’un bu sezon bu formaları giyecekleri, söz konusu ücreti ancak gelecek yıl alacakları ifade edilmiştir.” diye yazdı.

​​​​​​İşte Türkkan’ın soruları:

1-Gebzespor’a Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından ödenmesi gereken 325.000 TL, takım futbolcuları geçen sezon Spor Toto yazılı formalar giyerek maçlara çıktığı halde kulübe nedenödenmemiştir, bunun gerekçeleri nelerdir?

2-Bu bedel; kulüp, geçen sezon küme düştüğü için mi ödenmemiştir?

3-Sözleşme yapıldığı halde sözü edilen ücretin Gebzespor’a ödenmemesi hukuka aykırı bir durum değil midir, bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın görüşü nedir?

4-Bu bedelin ödenmesi konusundaki prosedür nasıldır, bu ücret neye göre belirlenmektedir, hangi kulüplere, hangi kriterlere göre verilmektedir? Bu ücret hangi kulübe kaç TL olarak
ödenmiştir?

5-Bu planlamanın geçen seneden yapıldığı, bu sene bir Üst Lig’e çıkan takımlara ücret ödenmediği, Alt Lig’e düşen takımlara bu ücretin ödendiği doğru mudur? Prosedür böyle ise Gebzespor Alt Lig’e düştüğü halde neden ödenmemiştir?

6-Bu düzenleme ne zaman yapılmıştır, yapılan sözleşmede bu ücret hangi tarihten itibaren kulüplere ödenmeye başlanmıştır?

7-Gebzespor’un bu sezon Spor Toto yazılı formaları giyecekleri, söz konusu ücreti ancak gelecek yıl alacakları doğru mudur, Gebzespor’a gelecek yıl ödenecek ücret ne kadardır?

8-Gebzespor’a ödenmesi gereken ücretin, kulübün geçmişten kalan vergi borcundan düşürülmesi düşünülmekte midir, verilecek bedelin bu şekilde ödenmesi uygun mudur?
​​​​​​
9-Gebzespor’a sözü edilen ücret ödenecek midir, bu ödeme ne zaman yapılacaktır?


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği