Türkkan, 3600 ek gösterge için konuştu
Reklam

Türkkan, 3600 ek gösterge için konuştu

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin kamu çalışanları arasındaki ek gösterge farklılıklarının giderilmesi ve 3600 ek gösterge" ile ilgili verdiği Araştırma Önergesi hakkında konuştu.

Türkkan, 3600 ek gösterge için konuştu

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’nin kamu çalışanları arasındaki ek gösterge farklılıklarının giderilmesi ve 3600 ek gösterge" ile ilgili verdiği Araştırma Önergesi hakkında konuştu.

Türkkan, 3600 ek gösterge için konuştu
16 Mayıs 2019 - 16:55

Türkkan bu konuda seçimden önce hem Cumhurbaşkanı hem de AK Partili milletvekilleri ve Bakanların geçmişte yaptığı konuşmaları hatırlattı:
“Bu konuda seçimden önce hem Sayın Cumhurbaşkanı hem diğer bakanlar, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, AK PARTİ Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu birçok yerde aynı sözü çalışanlara verdiler. Seçim öncesi yaparlar diye bekledik, olmadı; bu seçime kaldı. Bu seçimde inşallah maksat hasıl olur.Bilindiği gibi, milyonlarca memur ve memur emeklisi yıllardır 3600 ek göstergeyi bekliyor. 24 Haziran seçimleri öncesinde polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkarılacağını duyurarak söz vermişti Adalet ve Kalkınma Partisi; biraz evvel söylediğim isimler dâhil. Üzerinden bir yıl geçti ama hiçbir girişimde bulunamadınız şimdiye kadar veya bulunmadınız.”

Milyonlarca memurun hakkını, hukukunu yine bir seçim vaadi olarak mı kullanmak istiyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  "3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. İnşallah seçimden sonra ele alacağımız konulardan bir tanesi de budur." dediğini ifade eden Türkkan, “Devlet memurlarının bu mağduriyetini gidermek ve sözünüzü yerine getirmek için bir başka seçimi daha beklemeyin.”dedi.
“Öğretmenlerimiz,görevde ve emeklilikte ücretadaletsizliğinin giderilmesini ve ek göstergenin 3600 olmasını istiyor.”
“Hayatlarını ortaya koyarak çalışan Türk polisini, 3600 ek gösterge hakkından yoksun bırakarak emeklilikte sefalete sürüklemeyin”
İYİ Partili Türkkan, öğretmenlerin ve polislerin hak etmedikleri bir zam ve yan ödeme beklemediğini bu hakkın onlara teslim edilmesi gerektiğini ifade etti:
“Geleceğimizin teminatı olan öğretmenlerimiz sizden hak etmedikleri zam ve yan ödeme istemiyorlar. Gelecek nesillerin mimarı, cumhurbaşkanı, milletvekili, doktor, mimar, mühendis ve tüm meslek mensuplarını yetiştiren öğretmenlerimiz, görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve ek göstergenin 3600 olmasını istiyorlar.Vicdanlarımızdaki adalet ve hakkaniyet duygusu, öğretmenlerimizin, yetiştirdikleri öğrencilerinden daha düşük ek gösterge almalarına razı gelmiyor. Gelin hep birlikte bu hakkı öğretmenlerimize teslim edelim.”“Türk polisi "eşit işe eşit ücret" prensibi gereği, görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve ek göstergenin 3600 olmasını istiyor. Türk milletinin güvendiği ve kamu düzeni için hayatlarını ortaya koyarak çalışan Türk polisini, 3600 ek gösterge hakkından yoksun bırakarak emeklilikte sefalete sürüklemeyin. Gelin hep birlikte bu hakkı onlara teslim edelim, hakları olan bu hakkı onlara teslim edelim.”

“Sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için çaba gösterirken hakkının, hukukunun gözetilmesini istiyor”
Türkkan sağlık çalışanlarına da hakkının teslim edilmesi gerektiğini söyledi:
“Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanları da sizden hak etmedikleri bir zam ya da yan ödeme istemiyorlar. Cumhurbaşkanı söz verdiği üzere, sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için çaba gösterirken hakkının, hukukunun gözetilmesini istiyor. Gelin hep birlikte bu hakkı onlara teslim edelim.”

TÜRKKAN DİN GÖREVLİLERİNİ DE UNUTMADI

“Öyle güzel camiler de yapılıyor, çok estetiği doğru olmayan camiler de yapılıyor ama netice itibarıyla orası Allah'ın evi diyoruz, bizim ibadet ettiğimiz yerler. Ama orada da din görevlilerimiz var, onların hakları olan ve ihtiyaç duydukları 3600 ek göstergeden onları mahrum bırakıyoruz. Yani camilere çok para harcıyoruz ama din görevlilerine bunu çok görüyoruz.”
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Genel Kurul kürsüsünden çağrı yaptı:
“Gelin, hepimiz, tüm Meclis grupları bu önergeyi geçirelim. Eğer ki yine kaçak dövüşüp ‘Bu iş araştırma önergesiyle olmaz, kanun teklifiyle olur’ diyecekseniz İYİ PARTİ olarak hâlihazırda iki kanun teklifimiz var, gelin, bunları kabul edin. ‘Hayır, bunları da kabul etmiyoruz.’ diyorsanız, siz getirin, biz kabul edeceğiz ama elinizi çabuk tutun.”
İYİ Parti Grubu’nun Araştırma Önergesi AK Parti'nin ret, MHP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği