TÜBİTAK, TEKNOFEST 2019’da
Reklam

TÜBİTAK, TEKNOFEST 2019'da

TÜBİTAK’ın paydaşları arasında yer aldığı, bu yıl ikincisi düzenlenen “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST)”, 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde, Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK, TEKNOFEST 2019'da

TÜBİTAK’ın paydaşları arasında yer aldığı, bu yıl ikincisi düzenlenen “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST)”, 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde, Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK, TEKNOFEST 2019'da
09 Eylül 2019 - 16:04

TÜBİTAK, 900 m2 stant alanında Enstitülerinin ve Başkanlık birimlerinin (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi–BİLGEM, Marmara Araştırma Merkezi-MAM, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü-SAGE, Ulusal Gözlemevi-TUG, Ulusal Metroloji Enstitüsü-UME, Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü-UZAY, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi-ULAKBİM, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı-UİDB, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı-BİDEB ve Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı-BİTO ile beraber altı Bilim Merkezimizin (Bursa, Elazığ, Kayseri, Kocaeli, Konya, Üsküdar) ve DeneYap Atölyelerinin) katılımıyla, sergileyeceği ürünler ve çeşitli etkinliklerle bu festivalde yerini alacak. 

ARAÇLAR 22 EYLÜL'DE SERGİLENECEK
Körfez Yarış Pistinde, 14-19 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan, üniversiteli gençlerin en verimli elektrikli aracı üretmek için yarıştığı “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”nın ödül töreni ve ödül alan takımların araçlarının sergilenmesi, TEKNOFEST kapsamında 20-22 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. 2019 TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışları da 16-22 Eylül 2019 tarihlerinde ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek. 

MİSAFİR EDİLECEKLER
TEKNOFEST 2019 etkinliğinde, roket yarışması yürütücülüğü TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. Finale kalan 96 takımdan son raporları teslim eden 87 takım 4-10 Eylül 2019 tarihleri arasında Tuz Gölü atış alanında atışlarını icra edecekler. Yarışlardan sonra TEKNOFEST Festivalinde roket yarışmasına dair etkinlikler gerçekleştirilecek.  TÜBİTAK BİDEB Yarışmalar Grubu bünyesindeki Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 2019 yılı Bölge Yarışmalarında Birincilik derecesi alan 112 proje TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilecek olan Final Yarışmasında yarışacaklar. Uluslararası alanda ödül alan olimpiyat öğrencileri de TEKNOFEST boyunca misafir edilecekler.

"TEKNOLOJİ SEVERLERİ BEKLİYORUZ"
4. Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı bu sene, TEKNOFEST bünyesinde iki günlük bir etkinlik olarak,  “Küresel Eğilimlere Göre Yükselen Teknolojiler” ve “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminin Etkileştirilmesi” ana başlıklarında düzenlenecek. Kurultaya yurtdışında önde gelen araştırma kuruluşlarında, üniversitelerde ve özel sektör kuruluşlarında görev yapmakta olan 96 bilim insanının katılması hedefleniyor.  Ayrıca Katılımcıları otonom araç teknolojileri alanında, özgün tasarım, algoritma ve raporlama hususlarında yetkinlik kazanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenecek olan TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilecek. TÜBİTAK yetkilileri bilimseverleri davet ederek, "Büyüyen Türkiye’nin büyüyen festivali TEKNOFEST’e tüm bilim ve teknoloji severleri bekliyoruz" dediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor