Trafik, otopark işsizlik!
Reklam

Trafik, otopark işsizlik!

Gebzeli vatandaşlara yaşadıkları şehrin sorunları sorduk. Aldığımız cevaplar hemen hemen aynıydı. Gebze’de yaşayanların en büyük sorunları arasında; trafik, otopark ve işsizlik ön plana çıktı. 

Trafik, otopark işsizlik!

Gebzeli vatandaşlara yaşadıkları şehrin sorunları sorduk. Aldığımız cevaplar hemen hemen aynıydı. Gebze’de yaşayanların en büyük sorunları arasında; trafik, otopark ve işsizlik ön plana çıktı. 

Trafik, otopark işsizlik!
07 Şubat 2019 - 09:14

KULİS HABER / Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan 2018 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıtları'na göre Kocaeli'nin en kalabalık nüfusa sahip ilçesi 371.000 kişiyle yine Gebze olmuştu. Kocaeli’nin en fazla nüfusa sahip ilçesi olan Gebze’de de belli başlı sorunlar bulunuyor. Bizlerde Gebzeli vatandaşlara, “Gebze’de hangi sorunlar var?” sorusunu yönelttik. Gebzelilerin bir çoğu ekonomik sorunlar, trafik ve sosyal hayatın az oluşu konusunda dertli ve yetkililerden çözüm bekliyor.


Ensar Koçak: Gebze’nin en büyük sorunu işsizlik. Suriyeli ve Afganların çokluğundan şikayetçiyiz. Devletimize yük oluyorlar. Ulaşım sorunu da başlı başına bir sorun olarak göze çarpıyor. Otopark sorunu da var, araç park etmeye yer yok. Yeni otoparklar yapılmalı ve ihtiyaç giderilmeli.


Selçuk Demir: Gebze’nin en büyük sorununu işsizlik olarak görüyorum. İnsanların gergin olmasının bir sebebi de bu. Gebze bir sanayi ilçesi ama işsizlik fazla, bu konunun acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. Trafik konusunda da projeler geliştirilip uygulanmaya başlanmalı.


Murat Erzurum:  Gebze’nin en büyük sorunu sanayisi olmasına rağmen işsizlik. Son yıllarda ülke sorunu olan Suriyeli sıkıntımız var. Trafik problemi hat safhada.Modern şehirler yaratamıyoruz,yıllardır Gebze’de bir değişiklik görmedim. Sosyal hayat sadece kafelerde var, akşam 7’den sonra hayat yok.


Erdal Geziven:  Gebze’nin en büyük sorunu ülke sorunu da olan işsizlik. Trafik sorunu da var. Yetersiz otoparklarımız var, olanlar da ücretli. Burası kozmopolitan bir bölge, göç alma olayı da var. Belli başlı sıkıntıların giderilmesi ve acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor.


Ramazan Vedikli: Gebze’nin en büyük sorunu işsizlik. Çalışma yok ne yazık ki. Trafik sorunlarımız çok var. Sosyal hayat Gebze’de az akşam 7’den sonra hayat bitiyor. Bir mahallede gece 11’e kadar açık olan yerler Gebze’de 7’den sonra kapanıyor.


Yusuf Temel:  Gebze’nin en büyük sorunu trafik problemi. Çözüme kavuşturulması gerekiyor. Gebze  çevresinde dağınık, ufak çaplı sanayi dükkanları  var. Oto yıkama, oto tamircisi gibi. Gölcük çevresinde olduğu gibi sanayi bölgesi kurulmalı, ara sokaklarda sanayileşmeye izin verilmemeli.


Ali Körükmez: Gebze’nin en büyük sorunu trafik olarak gözüküyor. Gebze’de sosyal hayatın az olduğunu düşünüyorum. İşten çıkan bir insan bir kafede oturmak dışında Gebze’de zaman geçiremiyor. Herkesin zaman geçirebileceği sosyal alanlar oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.


Gökhan Körükmez: Gebze’nin en büyük sorunu trafiktir. Bu konu acilen çözüme kavuşturulmalı. Gebzeliler için sosyal hayat az. Sokakların özellikle ara sokakların temiz olmadığını düşünüyorum. Çevre düzenlemelerine önem verilmeli.


Hüseyin Çalışkan: Gebze’nin en büyük sorunu trafik sorunu olarak göze çarpıyor. Çarşı aydınlatmasının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Otopark sayıları yetersiz, yeni otoparklara ihtiyaç var. Çevre temizliğinin yetersiz olduğunu düşünüyorum.


Fikret Cabacı: Gebze’nin ulaşım sorunu var. Trafik’te sorun var. İstanbul’a geçiş güzergahı olduğu için trafikte ister istemez sorun haline geliyor. Akşam saatlerinde otobüs seferlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Nüfus arttığı için ihtiyaçlar da artıyor, her şey ortada.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı