Törk İl Başkanı olur mu?
Reklam

Törk İl Başkanı olur mu?

Caner Pesen yazdı...

Törk İl Başkanı olur mu?

Caner Pesen yazdı...

Törk İl Başkanı olur mu?
19 Temmuz 2019 - 09:33

İstanbul seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı yüksek oy CHP’nin yıllar sonra iktidar hedeflemesinin de önünü açtı.
CHP 23 Haziran’dan sonra oldukça hareketli.
Değişim rüzgarlarının estiği CHP’de artık İl Kongresi içinde düğmeye basıldı, takvimin yakın zamanda netleşmesi bekleniyor.
Cengiz Sarıbay’ın yeniden aday olmayacağına açıklaması ile kulisler hareketlendi.
Kocaeli’de şimdiden 3-4 isim İl Başkanlığı için çalışmalara başladı.
İlçe kongreleri yapılırken ciddi bir çekişmenin olacağı açık.
CHP İstanbul’da esen rüzgarın Kocaeli ve diğer bölgelere de yayılmasını istiyorsa, kabuk değiştirmeli, yeni şeyler söylemeli.
Kongreler bu nedenle çok önemli.
31 Mart seçimlerinde Kocaeli’de sadece İzmit’i kazanan CHP, Darıca’da Yakup Törk, Derince’de ise Sertif Gökçe ile ciddi başarı gösterdi.
Başarılı bir hukukçu olan Sertif Gökçe, adaylık sürecinde de son derece önemli bir çıkış gösterdi.
Kocaeli’nin İl Başkan adayı olması son derece doğal karşılanacak bir isim.
Kongre de sonucu tayin edecek, Gebze Bölgesi’nde ise Darıca adayı Yakup Törk, 31 Mart da seçimi kaybetmesine rağmen yarıştan başı dik çıktı.
Seçim çalışmalarında ki, güler yüzü, toplumun her kesimiyle kurduğu olumlu ilişkiler ve kullandığı dil ile Törk, sadece Darıca’da değil Kocaeli’de de önemli bir etki bıraktı.
Bizim bölgemizden bir İl Başkanının seçilmesi CHP’yi Kocaeli’de son derece etkili bir konuma taşıyacaktır ve ezber bozan bir adım olacaktır.
Kulislerde ismi İl Başkanlığı için geçen Yakup Törk’ün, bölgemizde ki partililerden destek görmesi durumunda, önemli bir aday olacağı kesin.
Genç, idealist, başarılı, çalışkan ve enerjik Yakup Törk ile benzer özelliklere sahip Sertif Gökçe’nin İl Başkanlığı için yarışması, değişen ve gelişen CHP’ye çok şey katacaktır.
Tabi ki, CHP içinde köşe başlarını tutmuş delege ağaları ve ‘küçük olsun bizim olsun’ şeklinde hastalıklı anlayış galip gelmez ise bu iki isim Kocaeli’de CHP’ye çok şey katacak isimlerdir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe