Toltar din görevlileriyle bir araya geldi
Reklam

Toltar din görevlileriyle bir araya geldi

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan din görevlileri ve cami dernek başkanları ile yemekte bir araya geldi.

Toltar din görevlileriyle bir araya geldi

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan din görevlileri ve cami dernek başkanları ile yemekte bir araya geldi.

Toltar din görevlileriyle bir araya geldi
19 Kasım 2018 - 12:44

Tavşancıl Sahil Restaurant’ta gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftü Vekili Nafiz Karaaslan, "Geçtiğimiz ay gerçekleşen 'Camiler ve Din görevlileri Haftası' nedeniyle başkanımızla bir türlü bir araya gelememiştik. Ancak Dilovası Belediye Başkanımız Ali Toltar'ın desteği ile o hafta Merkez Camimizde bir program yaparak geçmişte hayatlarını bu yola adamış dostlarımız anısına mevlit okuyarak çeşitli ikramlarda bulunmuştuk. Programımıza katkılarından dolayı Başkanımız Ali Toltar'a teşekkür ediyoruz. Cami imamları ve Din görevlileri haftasında gerçekleştiremediğimiz hasbıhal toplantımızı burada gerçekleştirmek için bir araya geldik. Toplantıyı organize ederek bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Ali Toltar, Müftülüğümüz ve camilerimizin en ufak sorun ve sıkıntılarında imkanlarını seferber ederek bizlere her zaman destek olmuştur. Başkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzde bir yerel seçim var. İnşallah önümüzde ki yerel seçimlerde de başkanımız için hayırlısı olanı nasip etsin" dedi.

HERKES İNANCINI ÖZGÜRCE YAŞASIN
Daha sonra konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Öncelikle sizin gibi toplumda en kutsal ve ulvi görevi yerine getirmeye çalışan din görevlisi arkadaşlarımla bir araya gelmekten gurur duyuyorum. Halkımıza helali haramı, iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı sizlerden öğreniyoruz. İnsanların Allah yolunda ilerlemesi, ülkenin birlik ve huzuru için zor şartlar altında çalışan siz din görevlisi dostlarımızın gönülden yaptığı çalışmaları çok iyi biliyoruz. Bizim için inançlarımız her şeyden önce gelir. Müslüman bir ülkede herkesin inançlarını özgürce yaşamaları en demokratik haklarıdır. Yıllarca bizleri açık kapalı, başörtülü başı açık diye ikiye böldüler. Şimdi bu ülkede başı kapalı kaymakamlarımız, komutanlarımız ve öğretmenlerimiz görev yapıyor. Son 16 senede ne zor şartlardan geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Eğitim hakları elinden alınan başörtülü bacılarımızı unutmadık. Çok şükür artık bunları aştık. Artık başörtülü yada başı açık kardeşlerimiz birlik ve beraberlik içerisinde eğitim haklarını alabiliyorlar.

15 TEMMUZ DARBESİNİ SELALARLA ÖNLEDİK
Din görevlilerimizin ve gönüllülerimizin 15 Temmuz'da ülkesi için neler yaptıklarına hep birlikte şahit olduk. İmamlarımızın ve din görevlilerimizin 15 Temmuz akşamı okuduğu salalarla bir ülke yeniden dirildi. Geçmişte darbeler ezanları sustururdu, ancak 15 Temmuz akşamı salalarımız darbeye dur dedi. Bizlerin bunu unutması mümkün değildir. Hepimiz için mevzu vatan, bayrak olduğumu neler yapabileceğimizi bir kez daha gördük. Ben 15 Temmuz'da canları pahasına görevlerini yerine getiren tüm din görevlisi ve imamlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ
Konuşmasına devam eden Başkan Toltar, "Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımızın daha güzel bir Dilovası'nda yaşaması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Yaşadığımız seçim süreçleri, 15 Temmuz darbesi, ekonomik baskılar bizleri yıldırmadı. Zor şartlar ve beklenmedik gelişmeler karşısında eksikliklerimiz hatalarımız oldu ancak biz bu şartları zorlayarak hizmet etmek için her zaman çalıştık. Görev süremizce en çok sosyal belediyeciliğe önem verdik. Malum ilçemizde yaşayan halkımızın çoğunluğu dar gelirli insanlardan oluşmaktadır. Ekmek uğruna taşını toprağını terk edip buralara gelen ancak zor şartlarda ailesini geçindiren vatandaşlarımıza elimizden geldiğince her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Çatısı akan, hastası olan, barınacak evi olmayan hiç bir vatandaşımızı geri çevirmedik. Kıt kanaat destek olmaya çalıştık. Bunlarla birlikte ilçemizin ve ülkemizin geleceği çocuklarımızın eğitim şartlarının daha iyi olması ve onların daha iyi ve nitelikli eğitim alması için çalıştık. Halkımızın cenazesinde düğününde yanlarında olmaya çalıştık. Her zaman diyoruz eksikliklerimiz oldu ama hiçbiri art niyetli olmamıştır. Kimse yaşadığı kentin kötü olmasını istemez. İnşallah kalan süremizde de halkımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışacağız. İnşallah 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde de partimiz göreve devam etmemizi takdir ederse önümüzdeki dönem daha iyi hizmet etmek için çalışacağız. Hakkımızda hayırlısı olsun" açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN TOLTAR, MADDE BAĞILIĞININA DİKKAT ÇEKTİ
İlçedeki ibadethanelere yapılan yatırımlarla ilgili konuşan Başkan Toltar, "Görev süremiz boyunca eğitim ve camilerimizin sorunlarını öncelik aldık. Bizler bu katkıları sunarken sizlerden önemli bir konuda destek istiyorum. İlçemizde son zamanlarda yayılan gençlerimizi öldüren, evleri, ocakları yıkan madde bağımlılığı konusunda halkımızı daha çok bilinçlendirmenizi rica ediyorum. Bu konuda çok ciddi sorunlar bizlere yansıyor. Biz elimizden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ancak sizlerinde bu konuda halkımızı bilinçlendirmenizi ve ailelerin yok olmasını engellemenizi istiyorum" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği