THK 94. yılını kutladı
Reklam

THK 94. yılını kutladı

Türk Hava Kurumu (THK) İzmit Şubesi, kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü nedeniyle Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

THK 94. yılını kutladı

Türk Hava Kurumu (THK) İzmit Şubesi, kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü nedeniyle Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

THK 94. yılını kutladı
16 Şubat 2019 - 14:38

Türk Hava Kurumu (THK) İzmit Şubesi, kuruluşunun 94’üncü yıldönümü nedeniyle Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk törenine THK İzmit Şube Başkanı Turgut Duman’ın yanı sıra yönetim kurulu üyesi Ömer Erkan, sayman Yılmaz Durgun ve çok sayıda üye katılım gösterdi. 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çelenk töreninde Başkan Turgut Duman, Türk Hava Kurumu’nun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

7 BİNE YAKIN PİLOT YETİŞTİRİLDİ

Çelenk sunumunun ardından faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Duman, “Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) yayınları, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) kuralları, 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu ve bunlara bağlı olarak çıkartılan yönetmeliklerle Müşterek Havacılık Otoritesi (JAA) tarafından çıkartılan yayınlara göre düzenlenmektedir. Türkiye’de sportif hava sporları yurt içi rekor tescilini gerçekleştiren tek kurum olan THK; Ankara ve İzmir’ de bulunan, ulusal ve uluslararası kalite standartlarında hizmet veren eğitim merkezleri ile profesyonel pilot eğitimleri, hostes eğitimi, amatör ve sportif aktiviteler ve eğitimler gerçekleştirmektedir. Kurulduğu günden bu yana havacılık sektörüne 7 bine yakın pilot yetiştirmiştir” ifadelerini kullandı.

ORGAN NAKLİ HİZMETİ
Konuşmasının devamında Duman, “Avrupa’nın en büyük Ambifi Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olup CL-215 Bombardier yangın söndürme uçakları ile yurtiçi ve yurt dışında sanayi, orman, şehirlerde meydana gelebilecek olası bir yangın durumuna havadan yangın söndürme hizmetin vermektedir. Türkiye'deki tüm havaalanları ile Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki pek çok merkeze ya da havaalanlarına tek uçuş ile hava taksi hizmeti gerçekleştirmektedir. THK’nın havacılık sektöründe değer yaratma vizyonu çerçevesinde, içinde bulunan sabit ve taşınabilir medikal malzemeler, doktor, yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyeninden oluşan ekip ile her türlü tıbbi müdahalenin 7/24 yapılabileceği hava ambülansı hizmeti ile organ nakli hizmeti vermektedir” şeklinde konuştu.

HAVADAN FOTOĞRAF ÇEKİMİ

“Türkiye’nin ilk Sivil Spor ve Eğitim Uçağı Şirketi’ ne sahip olan THK çeşitli hava platformlarının tasarım ve üretimi, montajı, sertifikasyonu ve satış-pazarlaması konusunda da faaliyet göstermektedir” diyen Duman, “Uçuş eğitimlerinde ve hobi amaçlı uçuşlarda kullanılabilecek bir “Hafif Spor Uçak” tasarım ve üretimi yapılmaktadır. THK, Türkiye’ de hafif spor uçak alanında ilk uçağın üretimini gerçekleştirmiştir. THK, Türk balonculuğundaki liderliğini 94 yıllık havacılık deneyimi ile birleştirerek insanlığın tasarladığı en eski hava aracıyla sıcak balon ile balon pilot eğitimi ve yolcu taşıma hizmeti gerçekleştirmektedir. Ayrıca, paraşütle atlayış ve eğitimi, yamaç paraşütü, Micro Light, Cyrocopter, Ultra Light planör uçuş eğitim hizmetleri, havadan fotoğraf çekimi hizmeti gerçekleştirmektedir” diye belirtti.

5 BİN GENÇ KANAT
Son olarak Duman, “Havacılık faaliyetleri ile gençlerin milletini ve ülkesini seven, çevre bilinci yüksek, sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş, iyi vatandaşlar olarak yetişmesine katkıda bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu ve şubeleri önderliğinde 2008 yılında başlayan ve bir gönüllük hareketi olan 'Genç Kanatlar Topluluğu' tüm ülke genelinde yaygınlaşmıştır. Türk Hava Kurumu’nu ve havacılık faaliyetlerini tanıtmak, sevdirmek, havacılık ve uzay bilimi ile ilgili projeler üretmek ve gelişen havacılık sektöründe temel eğitimlerini almış bireyler kazandırmak, gençlerin bu alanlardaki bilgilerini arttırarak sosyal yönleri ve ahlaki değer yargıları güçlenmiş topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır amacıyla kurulan ve yaşları 11 ila 22 arasında değişen Genç Kanatların sayısı 5 bini geçmektedir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU