TGF Genel başkanından Gebze ve Levent Altun’a...
Reklam

TGF Genel başkanından Gebze ve Levent Altun’a övgü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun, dün akşam Seka TV’de Mert Gürenç’in canlı yayın programına katılarak gazeteciliği ve sorunlarını anlattı.

TGF Genel başkanından Gebze ve Levent Altun’a övgü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun, dün akşam Seka TV’de Mert Gürenç’in canlı yayın programına katılarak gazeteciliği ve sorunlarını anlattı.

TGF Genel başkanından Gebze ve Levent Altun’a övgü
24 Ocak 2019 - 14:09

Programa telefon bağlantısı ile katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca hem Gebze hem de Levent Altun ile ilgili övgü dolu sözler sarf etti.
Karaca, “Gebze, Türkiye’nin çoğu ilinden büyük bir ilçe. Gebze Gazeteciler Cemiyeti de üyelik için başvurdu, önümüzdeki ay değerlendireceğiz. İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti’ni kabul ettik o bölgede. Gebze gibi, Gebzeli arkadaşımız Levent Altun da başarısı ve kişiliğiyle burada parladı, pırıl pırıl bir yönetim kurulu üyesi kazandırdı burası, kimse bunu kıskanmasın” dedi.
Karaca, kongrede yaşananlarla ilgili soruyu da, “Federasyonumuza bağlı bir cemiyetin kongresinde Genel başkan ve yardımcılarına misafirperverliği unutup saldırmaları hoş değil. Biz unuttuk, yapanlar utansın” diye yanıtladı.
 
GAZETECİLİĞİN SORUNLARI
Programda gazetecilik mesleğinin sorunlarına değinen Altun, “Hem mevzuat, hem basın özgürlüğü hem ekonomik hem de çalışma koşulları ve sosyal haklarla ilgili sorunlar had safhada. Anadolu basını kan ağlıyor. Kağıt ve baskı maliyetleri yüzünden gazeteler ya kapanıyor ya da günlük yayından haftalık yayına geçiyorlar. Son 10 yılda 10 bin gazeteci işsiz kaldı, 150’ye yakın gazeteci cezaevinde. İnternet gazeteciliğiyle ilgili yasa bir türlü kabul edilmiyor ve sektördeki haksız rekabetin önüne geçilemiyor” dedi.
 
KOGACE’nin takipçisiyiz
Programda Mert Gürenç’in, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ile ilgili sorusuna, “Seçim geride kaldı, çok fazla konuşmaya gerek yok. Ancak verdikleri sözlerin ve bizi eleştirdikleri konuları düzeltmelerini bekleyeceğiz. Üyelerin internet sitesinde güncel olmadığı ve gazeteci olmayanların üye yapıldığı konusunda eleştiriler yapıyorlardı, aradan 40 gün geçti halen daha değişiklik yok bu konuda. Liste hala güncel değil” diye konuştu.

2+1 DAİRELERİN KİRALANMASI VE SATILMASI SORUNU
Derince’deki basın konutlarında 2+1 dairelerin TOKİ koşulları gereğince kiralanamaması ve satılamaması ile ilgili konuya de değinen Altun, “Seçim çalışmaları sırasında mevcut yönetimde yer alan özellikle bu bölgedeki arkadaşlar, 2+1 daire sahiplerine bu sorunu çözme vaadinde bulunmuşlardı. Bu konuyla ilgili görüşme yapıldı mı ve hangi aşamada bu konuda bilgi vermelerini bekliyoruz” dedi.
Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“En çok eleştirildiğimiz konulardan birisi de harcamaların şeffaf olmadığı, cemiyet aracının şahsi işlerde kullanılmasıydı. Şimdi Cemiyetin gelir-giderleri konusunda aynı şeffaflığı biz bekliyoruz. Eski yönetimden kalan Bodrum’daki 2 devre mülk, Cemiyet aracı, İzmit merkezdeki işyeri ve sosyal tesis arazisinin akibeti ne olacak? Umarız satmak yerine daha fazla kazanım sağlanır.”
Mevcut başkan Mesut Çatak’ı kongre sonrasında tebrik ettiğini de ifade eden Altun, “Geçmişe dönük kavgalar kimseye yarar sağlamaz,  Mesut beyi de severim, iyi bir insan. Arada görüşüyoruz. Tüm yönetim kurulundakiler için aynı şeyi söyleyemesem de aramızda bir bağ var, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı. Biz verilen sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir"
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı