Tenk: “Arkadaşlarımız kandırıldı”
Reklam

Tenk: “Arkadaşlarımız kandırıldı”

Güvenlik İş Sendikası Kocaeli Şubesi basın açıklaması düzenlendi.

Tenk: “Arkadaşlarımız kandırıldı”

Güvenlik İş Sendikası Kocaeli Şubesi basın açıklaması düzenlendi.

Tenk: “Arkadaşlarımız kandırıldı”
07 Şubat 2019 - 10:07

Güvenlik İş Sendikası basın açıklaması düzenledi. Arızlı KYK Yurdu’nun önünde düzenlenen açıklamaya Güvenlik İş Sendikası Anadolu Şube Sekreteri Serkan Tenk, Güvenlik İş Sendikası İl Temsilcisi Muhammet Ali Tatlıgül, işyeri temsilcileri ve sendika üyeleri katılım gösterdi. Basın açıklamasında Konuşan Anadolu Şube Sekreteri Serkan Tenk üyelerin en iyi kazanımları için mücadele ettiklerini belirterek Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Güven Sen’in güvenlik görevlilerini hayata geçiremeyecekleri vaatlerde bulunarak kandırmakla suçladı.

toplu-(3)-002.jpg

VAATLERLE KANDIRILDILAR

Basın açıklamasında konuşan Güvenlik İş Sendikası Anadolu Şube Sekreteri Serkan Tenk, “Bugün Burada toplanma amacımız Kocaeli kredi yurtlar müdürlüğünde çalışan özel Güvenlik Görevlisi arkadaşlarımızın bir sendika hatta konfederasyon tarafından yala vaatler ile kandırılmasını dile getireceğiz. Kamuda çalışan meslektaşlarımız Nisan 2018’de kadro geçiş yaparak devletimizin sürek işçisi olmuşlardır. Sürekli işçi olarak çalışma hayatına devam eden arkadaşlarımız için ise Çalışma bakanlığımız bir sözleşme yayınlamıştır ve bu sözleşmeye göre işçilere % 4+4 zam oranları verilerek 2020'nin 10 ayına ne yazık ki sabitlenmiştir” diye belirtti.

MÜCADELE EDİYORUZ

“Türk iş Güvenlik iş sendikası olarak enflasyonun % 20 olduğu yerde % 4 zammın yetersiz kaldığını dile getirirken daha iyi çalışma hayatı için çalışmalar yaparken ne yazık ki birde yalan vaatler veren adı sendika olan yapılar ile mücadele ediyoruz” diyen Tenk, “ Üç yıldır Güvenlik İş Sendikası üyesi olan Kocaeli kredi yurtlar müdürlüğünde görev yapan arkadaşlarımıza 1 Aralık 2018 de gelen Hak iş ve Öz güven sendikası yetkilileri 60 gün içerisinde sadece kendi sendikalarına özel Türkiye geneli Kredi yurtlar müdürlüğünde çalışan 10 bin özel güvenlik görevlisi adına Toplu iş sözleşmesi yapacağını daha iyi sosyal haklar yüksek zam oranları alacağını aleni bir şekilde beyan etmişledir” şeklinde konuştu.

 

toplu-(5)-001.jpg

 

NAMUS ÜZERİNE YEMİN ETTİLER

Konuşmasının devamında Tenk, “Bu sendika yetkilileri çalışanlara bir an önce Hak iş konfederasyonuna üye olmalarını olmazlar ise yapılacak toplu iş sözleşmesinden yaralanamayacaklarını söylerken de şeref ve namus üzerine yeminler etmişlerdir. Ne yazık ki amaçları üye sayılarını artırmak olan bu malum yapılar çalışanların haklarını korumak yerine çalışanların beklentilerini ve umutlarını kendi çıkarları için kullanmışlardır. Bugün geldiğimiz noktada ise meslektaşlarımız 2 aydan fazla süredir toplu iş sözleşmesi umuduyla beklemişlerdir. Mağdur olan arkadaşlarımızda burada toplanarak basın önünde kendilerine söz veren Hak-İş ve Öz Güven-Sen yetkililerine seslenerek, “ verilen vaatler ve sözlerin neden yerine getirilmediğini neden 10 binlerce çalışan işçilerin umutlarıyla oynadınız” diye Sorarken tepkilerini ise Hak iş konfederasyonundan istifa ederek göstermişler” ifadelerini kullandı.

ASLA TAVİZ VERMEYİNİZ

Son olarak Tenk, “Güvenlik iş sendikası olarak soruyoruz. Daha kaç çalışan emekçiyi kandıracaksınız baskı korku ve yalanlar ile sendikacılık yapacak sadece üye peşinde koşacaksınız. Buradan tüm işçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Size gelip yalanlar konuşan kanunları hiçe sayan bu asla taviz vermeyiniz işçiyi temsil etmeyen bu yapılardan bir an önce tüm kardeşlerimiz en kısa zamanda yolarını ayırmalıdırlar. Ayrıca tüm işçi kardeşlerimizi kendilerini temsil eden işçinin Türk iş ailesine katılmalarını önemle belirtirken tüm meslektaşlarımıza saygılarımız iletiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı