Tavşancıl’da 5 tarihi ev daha...
Reklam

Tavşancıl’da 5 tarihi ev daha canlandırılacak

Tavşancıl’da 5 tarihi ev daha canlandırılacak

Tavşancıl’da 5 tarihi ev daha canlandırılacak
12 Ocak 2022 - 10:57

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Tavşancıl Evleri’ni yaşatma projesine bir destekte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’dan geldi.
Vali Yavuz, 5 tarihi yapının Kocaeli Valiliği tarafından hızla restore edilerek Tavşancıl’a kazandırılması talimatı verdi.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in Tavşancıl’da bulunan tarihi yapıların tekrar hayata kazandırılması ve Tavşancıl Mahallesi’nin turizmde cazibe merkezi halini alması için Kültür Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrası Tarihi Tavşancıl Evlerini Yaşatma Projesi kapsamında 21 tarihi evin projelendirilerek restore edilmesi çalışması geçtiğimiz yıl start almıştı.
VALİ YAVUZ TAVŞANCIL’A HAYRAN KALDI  
Kültür Bakanlığı’nın Tarihi Tavşancıl Evlerini Yaşatma Projesi çalışmasının ardından geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Tavşancıl’ı gezen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Tavşancıl’a hayran kaldı ve buradaki tarihi evlerin restorasyonuna destek için bir çalışma başlattı. Vali Yavuz’un talimatı ile önceki gün Dilovası’na gelen Kocaeli İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen ve ekibi Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in konuğu oldular. Konuklarını makamında ağırlayan Başkan Şayir, konuklarıyla Tavşancıl evleri hakkında bir süre görüştüler.
VALİ YAVUZ TALİMAT VERDİ 
İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen, ziyarette Vali Seddar Yavuz’un talimatı ile Kültür Bakanlığı’nın dışında 5 tarihi yapının da hayata kazandırılması için talimat verdiğini ve projesinin hazırlanarak bir an önce restorasyon çalışmasının başlatılacağını belirtti.
TAVŞANCIL’DA TARİH YENİDEN CANLANACAK 
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un tarihi Tavşancıl Evleri’ne gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Başkan Şayir, ise “Tavşancıl Mahallemiz; Kültür Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz Tarihi Tavşancıl Evleri'ni Yaşatma Projesi’nin ardından Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un da 5 tarihi yapının hayata kazandırılmasını istemesinin ardından toplam 26 tarihi yapımız kısa sürede hayata kazandırılmış olacaktır. Bu çalışmalar ile birlikte Tavşancılımız yeniden hayat bulacak ve cazibe merkezi haline gelecektir. Tavşancılımız’da tarih yeniden canlanacak. Dilovası’nın imajı değişecek. Tavşancıl’ı turizme kazandıracağız. “Yükselen Şehir Dilovası” yolunda önemli bir adımı atmış olacağız. Başlayan çalışmaların bir an önce bitmesini bekliyoruz. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a da göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
TAVŞANCIL’DA Kİ TARİHİ YAPILARI İNCELEDİLER 
Makamdaki ziyaretin ardından Tavşancıl’a giden İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen ve teknik ekip, Tavşancıl’da bulunan tarihi harabe evleri yerinde inceleyerek yapılacak olan çalışmalar öncesi fikir alışverişinde bulundular.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP Kocaeli teşkilatı taşın altına elini değil gövdesini koyuyor…
MHP Kocaeli teşkilatı taşın altına elini değil gövdesini...
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi