Tatil cenneti: Darıca
Reklam

Tatil cenneti: Darıca

Darıca; sanayi, spor, kültür ve turizmde öne çıkıyor. Bünyesinde hayvanat bahçesi, turistlik gezi alanları ve tarihi yapıtları barındıran Darıca, denize olan kıyısı ve plajları ile de tam bir tatil cenneti konumunda.

Tatil cenneti: Darıca

Darıca; sanayi, spor, kültür ve turizmde öne çıkıyor. Bünyesinde hayvanat bahçesi, turistlik gezi alanları ve tarihi yapıtları barındıran Darıca, denize olan kıyısı ve plajları ile de tam bir tatil cenneti konumunda.

Tatil cenneti: Darıca
20 Nisan 2019 - 10:17

BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

Sanayi, spor, kültür ve turizmde Kocaeli’nin marka değeri taşıyan ilçelerinden birisidir Darıca. Bir zamanlar doğu ile batı arasında küçük bir Anadolu sahil kasabası olan ilçe, İstanbul’dan Anadolu’ya giden yol güzergahında denizi, tabiatı ve insanı ile farklı bir yerleşim yeridir. Darıca, tarih boyunca körfez şeridi üzerinde stratejik bir öneme sahip olan ve birçok kültürden insana ev sahipliği yapan, tarihi kalesi, modern tatil merkezine sahip “Bayramoğlu Yarımadası ve Sahili”, uluslararası “Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi”, “Yelkenkayası”, tarihi evleri, çeşmeleri çınar ağaçları, parkları, sosyal tesisleri, koyları, limanları ve deniz feneri ile kültür ve turizmde geleceğin cazibe merkezidir. İstanbul'a uzaklığı 38 kilometre olan; kara, deniz yollarının yanı sıra hızlı tren ile çok rahat ulaşılabilen Darıca, Sabiha Gökçen Havaalanı’na da çok yakın mesafede yer almaktadır.

AYRI BİR DEĞER KATIYOR

Darıca, eski bir liman kasabasıdır. D-100 Karayolu, demiryolu ve deniz ulaşımı ilçeye canlılık katıyor. Darıca’da, yerleşim alanlarının yoğunluğunun yanında, muhteşem doğa güzellikleriyle insanların dinleneceği mekanlar hiç de az değil. Bölgede özel ve kamu kuruluşlarına ait kamp, otel ve tatil köyleri bulunuyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası ve dünyada eşine az rastlanan bir park olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi ilçeye ayrı bir değer katıyor. Darıca’da kuş cıvıltılarını geride bırakıp, Kocaeli’de tarih ve kültür gezimize devam ediyoruz… İşte Darıca’nın öne çıkan bölgeleri ve bilinen yerleri:

BİNLERCE ÇEŞİT HAYVAN

Bayramoğlu sahilleri; Darıca’ya bağlı, İstanbul ve İzmit’in konut ağırlıklı ikinci tatil merkezidir. Bayramoğlu temiz denizi, kumsalı ve modern dinlenme tesisleriyle, gerek günü birlik, gerekse uzun süreli tatillerini geçirmek isteyenler için güzel imkanlar sunmaktadır. Darıca Kuş Cenneti ve Botanik Parkı; Sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’yi dünyaya tanıtan, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan bu yer, insanlara, hayvan ve doğa sevgisini aşılıyor. İstanbul’a 38 km mesafede bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi, kuş türleri açısından oldukça zengindir. Hayvanat bahçesinde 200 çeşide yakın 2000 adete yaklaşan hayvan nüfusu ile en çok türe sahip hayvanat bahçesidir.

DARICA KALESİ

Darıca Kalesi; Tarihi eser niteliğinde bir kaledir. Kalenin Bizanslılar döneminde, imparatorluk topraklarına yapılabilecek muhtemel akınlara karşı bir koruma kalesi ve de Körfez’in güney sahillerine geçişte bir nevi iskele olarak kullanıldığı sanılmakta. Filokrini Kalesi; Filokrini Kalesi, İzmit Körfezi sahilinde bulunan Darıca ile Tuzla arasında ve deniz kıyısındadır. Bu kalenin altında Bizans zamanından kalma Hristos adı ile bilinen bir ayazma vardır. Darıca Pertev Paşa Camii; Bu cami daha çok Yerli Camii olarak tanınmaktadır.1785 yılında Osmanlı Devlet adamı Seyyit Mehmet Pertev Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin adı gerçekte Pertev Paşa Camii ise değerli halkın Pertev Paşa’nın babasına olan antipatisin den dolayı yerli camii olarak değiştirmiştir. Darıca’nın diğer öne çıkan önemli mekanlarının isimleri ise şöyle; Darıca Kavala Camii, Eski Cami Çeşmesi, Çınaraltı Çeşmesi, Çakıroğlu Çeşmesi, Galibağa Çeşmesi, Darıca Feneri, Tarihi Darıca Evleri, Keremyalı, Diposta, Tarihi Darıca Çınarları, Eski İlkokul Binası.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU