Tarhan’dan memur maaşına tepki!
Reklam

Tarhan’dan memur maaşına tepki!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli’nde 12 ilçe ziyaretinden sonuncusunu Gölcük’te tamamladı.

Tarhan’dan memur maaşına tepki!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kocaeli’nde 12 ilçe ziyaretinden sonuncusunu Gölcük’te tamamladı.

Tarhan’dan memur maaşına tepki!
26 Ağustos 2021 - 15:39

Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ahmet Çalık, İl Saymanı İsmet İşeri, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile Gölcük basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Tarhan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
“MEMURUN ALIM GÜCÜ KALMADI”
Memurlara verilen maaş zammını gündeme getiren Tarhan: “Son dönemde neredeyse her gün bir çift maaş skandalı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bir yanda iktidar yanlıları çift maaş alırken diğer yanda memura verilen maaş zammı “%5+7! Bu kabul edilebilir bir durum değil. %21 zam isteyen memura verilen zammın bu kadar düşük olması iktidarın gerçekçi bir anlayıştan uzak olduğunun göstergesidir. Memurun alım gücü kalmadı. Yıllardır çift haneli seyreden ve giderek artan enflasyon karşısında memura maaş zammının piyasada somut bir karşılığı yok! Çifter çifter maaş alanlar memura ancak %5+7’yi layık gördü” dedi.
“VATANDAŞ EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR”
Ülkenin ekonomik durumuna değinen Tarhan: “Bizim en önemli gündemimiz ekonomi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte ekonomi yerle bir oldu. Enflasyon %18’lerde açıklansa da, halkın gerçek enflasyonu %30’larda.  Vatandaşın mutfağında yangın var, insanlar evine ekmek dahi götüremiyor. İşçi, emekçi, emekli mağdur durumda, hak ettiğini alamıyor. İktidar gündem değiştirmeye devam ediyor ancak halkımızın en büyük sorunu karnını doyuramamak, faturalarını ödeyememek. Kredi kartı ile borçlanan, geçinmeye çalışan vatandaşın borcu 989 milyar liraya ulaştı.  Borcunu ödeyemediği için 603 bin vatandaş icraya verildi. Açlık sınırı 3 bin 589 lira, yoksulluk sınırı ise 12 bin 397 lira oldu. Her gün gelen zam haberleri ve yüksek oranlı vergiler de vatandaşın cebini boşaltmaya devam ediyor. Hal böyleyken bizim asıl gündemimiz her daim ekonomi olmalıdır. Algı oyunlarına, çarpıtmalara izin vermeden, iktidara gündemimizin ekonomi olduğunu her fırsatta hatırlatmalıyız”
“GÖLCÜK İLÇEMİZİN SORUNLARI ÇÖZÜLMEYİ BEKLİYOR”
Gölcük ilçesinin sorunlarını dile getiren Tarhan: “Gölcük ilçemiz özgün bir donanma kentidir. Türkiye açısından da büyük önemi olan Gölcük Tersanesi, ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişimine önemli katkı sunmuştur. Ancak ilçemizde çözülmeyi bekleyen sorunlar bulunmaktadır. Gölcük ilçemizin yollarının değişmesi, genişletilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece merkezde değil mahalle aralarında da uygulanması, bu kentin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor. Gölcüklü gençlerimiz işsiz, birçok genç bu şehirde yaşamak istemiyor. Kentimizde gençlere yeni iş sahalarının açılması, girişimcilerin desteklenmesi gerekiyor. Gölcük’ün sorunları çözülmeyi bekliyor. Bu sorunları bıkmadan usanmadan TBMM gündemine taşımaya devam edeceğim” dedi.
“TEK ÇÖZÜM SANDIK!”
Sözlerini sürdüren Tarhan: “Ülkemizin sorunlarına tek çözüm sandık! Mutfakta yangın, pazarda esnafta isyan var. İnsanlar artık geçinemiyor; yoksullukla, işsizlikle mücadele etmeye çalışıyorlar. Gençlerimiz işsiz, aşsız, gelecekten umutları yok! Mevcut iktidarın sorunlara çare olmadığı ortada. Bu nedenle vatandaşın tek çaresi erken seçimdir, sandığa gitmektir. Vatandaşımız ilk seçimde iktidarı halktan, adaletten, demokrasiden yana olanlara verecektir” dedi.
Tarhan, bugün Gölcük’te Saraylı, Örcün, Yukarı Değirmendere, Halıdere (Körfez, Yalı, Yeni), Ulaşlı (Yavuz Sultan Selim), İhsaniye (Merkez), Hamidiye mahallelerini ve muhtarlıkları, ayrıca Kastamonulular Derneğini de ziyaret edecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği