Tahir hocanın ekibi…
Reklam

Tahir hocanın ekibi…

Caner Pesen yazdı...

Tahir hocanın ekibi…

Caner Pesen yazdı...

Tahir hocanın ekibi…
07 Kasım 2019 - 08:43

Zaten tanıyanların çok sevip, taktir ettiği bir isimdi.
Genel Sekreterlik, Valilik ardından adaylık ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı...
Doç. Dr. Tahir Büyükakın hocayı adaylık sürecinde daha yakından tanıma imkanı buldu Kocaeli, özellikle Gebze bölgesi.
Adaylık sürecinde, mütevazi kişiliği, samimiyeti ve insanlara verdiği değerle iz bırakmıştı, başkanlığı sürecinden de bunu korudu.
Evet, sevilen taktir edilen bir isimdi Tahir Büyükakın, ancak Fransa’nın Strasburg Kentinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 37. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ve gösterdiği tavırla adeta gönülleri fethe etti.
O kongrede ki konuşması, kongreye Türkiye Heyetini temsilen Başkan sıfatı ile katılması Kocaeli adına gurur vesilesi idi.
Avrupa burada da Avrupalılığını göstermişti, Türk Heyeti’nin başkanı kuru selamlama ile karşılanırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve HDP’nin temsilcisi kırmızı halılarla, çiçekler, sevgi gösterileri ile karşılandı.
Büyükakın Türkiye’yi savunurken, Türkiye’ye ön yargıları ve düşmanca bakış açısına sahip Avrupa’ya haddini bildiriyor, iki yüzlülüklerine ortaya koyuyordu.
O Kongre de Türkiye aleyhinde propaganda yapanlarla kişisel polemiğe girmeden yaptıkları yanlışı yüzlerine vurmakla yetiniyordu.
Sonrasında ki duruşu da ibretlikti.
Türkiye Strasburg’u orada yaşananları tartışırken, Ulusal Medya buna kilitlenmiş, Hükümet kanadından Bakanlıklar düzeyinde tepkiler yağarken, Büyükakın golünü atmış, işine bakan futbolcu edası ile tartışmalara girmeden, kişisel reklam peşine düşmeden o mütevazi yapısını koruyarak, kendine işine bakıyordu.
Bugün Sayın Büyükakın’ın yerinde hangi siyasetçi olsa, kişisel reklam peşinde koşan her kim olsa, Strasburg’da Türkiye’yi temsil etmiş bir isim olarak, en kral polemiklerin içinde yer alır, Ulusal Kanalları mesken tutardı.
Bir insan bu kadar mı mütevazi olur, bu kadar mı egolarından arınmış olur, işte Sayın Büyükakın tam da bu kadardı.
Türkiye Heyeti’nin Başkanı, aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olan sayın Tahir Büyükakın bu denli mütevazi ve işine odaklı bir isimken, kadrosunun da bu isimden etkilenmesini bekliyor insan.
Kendisini Kocaeli’nin hakimi gören daire müdürleri, her konuda yetkileri kendileri sanan başkan yardımcıları, bulundukları koltuğu kişisel hesaplaşma aracına dönüştüren İlçe Belediye Başkanları ve Büyükakın’ın diğer mesai arkadaşları ve ekibi bu duruştan dersler çıkartıp, bu duruşa göre şekillenmelisiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe