“Sosyal medya doğru kullanılmazsa beyni...
Reklam

“Sosyal medya doğru kullanılmazsa beyni yavaşlatır”

Sevda Türküsev, medyanın hayatın üzerindeki etkilerini kitap fuarı dostlarıyla paylaştı.

“Sosyal medya doğru kullanılmazsa beyni yavaşlatır”

Sevda Türküsev, medyanın hayatın üzerindeki etkilerini kitap fuarı dostlarıyla paylaştı.

“Sosyal medya doğru kullanılmazsa beyni yavaşlatır”
04 Mayıs 2019 - 16:39

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 11. kez düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, iletişim uzmanı ve yazar Sevda Türküsev’i okurlarıyla buluşturdu.  “Medyanın Hayatın Üzerindeki Etkileri” başlığında bir söyleşi gerçekleştiren Türküsev, “Medya ve sosyal medya doğru kullanılmadığı zaman beyni yavaşlatır“ dedi.

İLGİYLE İZLENEN SÖYLEŞİ

Karamürsel Alp Salonu’nda gerçekleşen ve ilgiyle takip edilen söyleşide Türküsev, “Kitap okumak insana her zaman zor gelir ama okudukça kolaylaşır. Düzgün bir hayat için disiplin ve kitap okumak gereklidir. Disiplin acı çekme sanatıdır” dedi.

İNSANLAR ARTIK KOLAY PARA KAZANMANIN PEŞİNDE

Özellikle sosyal medyanın insan hayatındaki etkileri üzerinde duran Türküsev, ‘’İnsanlar çok kolay iş istiyor, mesaisi az olan, yorulmayacakları iş istiyorlar. Bu yüzden sosyal medyadan para kazanmaya çalışan gençler türedi. Özellikle instagram, gençleri zihinsel ve ruhsal olarak çok etkiliyor. Zengin olmasan bile zengin gibi görüneceksin, ne yediysen paylaşacaksın. Dikkatli bakın etrafımızdaki insanlar hep böyle, hepsi yalan paylaşımlar yapıyor. Asıl önemli olan kişisel gelişimdir. Kitap okumaktır” dedi.

İNSAN ELİNDEKİYLE MUTLU OLUR

Söyleşide Sevda Türküsev, “Siz istediğiniz kadar hayal edin insan elindekilerle mutlu olmayı bildiği zaman mutlu oluyor. İnsanların sosyal medyada sergilediği gibi sonsuz mutluluk diye bir hayat yok. Bizim toplumumuz okumayı değil seyretmeyi seven bir toplum oldu. Hayat otobüsün sağında ve solunda oturmak kadar farklı; Sağında oturursun duvar varsa duvar görürsün, solunda oturursun  her yer bahçe bahar. Kısacası hayat sizin seçimlerinizdir” diyerek devam etti.

SOSYAL MEDYA ALGILAMAYI KÖRELTİYOR

Sosyal medyanın, insanın gerçek hayatıyla karıştırıldığını dile getiren  Türküsev, “Anlamak ve algılamak farklı şeylerdir. Sosyal medya algılamayı köreltiyor. Sorgulama, muhakeme ve araştırma yeteneklerinizi köreltiyor. Muhakeme edebilmek için zeki olmak gerekir. Zeki olmak için okumak ama okumuyoruz. Sosyal ve duygusal zekayı ancak okuyarak ve anlayarak sağlarsınız” dedi.

İNSAN BEYNİ ÖNCE ABARTIYOR SONRA ALIŞIYOR VE EN SONUNDA UNUTUYOR

Söyleşinin sonlarına doğru sosyal medyada gündem olan konulara değinen Türküsev, “Bir insanın düşüncesini paylaşımlarından algılayabilirsiniz. İnsanlar değer kaygılarını kaybetmeye o kadar alıştı ki; önce abartıyor sonra alışıyor ve en sonunda unutuyor insan beyni. Bir insanı çürütmeye başlamak istiyorsanız ilk önce aileden başlayacaksınız. Evimizde bulunan televizyon ve elimizde olan cep telefonları sayesinde bütün değer yargılarımız satılmaya başladı. Bunu doğru kullanırsanız büyük bir güç ama kullanamazsanız sizi mahfediyor” diyerek söyleşisini bitirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe