Son dakika: Antalya’da şiddetli yağış ve...
Reklam

Son dakika: Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti! AFAD bölgede...

Antalya'nın Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde şiddetli yağış ve fırtına, seralar ile deniz kıyısındaki ev ve araçlarda büyük hasar hasara neden oldu, hafif yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan 25 kişiden 23'ü taburcu edildi. Vali Karaloğlu: - "Seralarda, tarım alanlarında, evlerde ciddi hasar var. Elektrik iletim hattında sorun var, ikisi ana hatlarda olmak üzere 75'e yakın direk yıkılmış durumda. Şu anda AFAD, UMKE ekipleri bölgede çalışıyor"

Son dakika: Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti! AFAD bölgede...

Antalya'nın Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde şiddetli yağış ve fırtına, seralar ile deniz kıyısındaki ev ve araçlarda büyük hasar hasara neden oldu, hafif yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan 25 kişiden 23'ü taburcu edildi. Vali Karaloğlu: - "Seralarda, tarım alanlarında, evlerde ciddi hasar var. Elektrik iletim hattında sorun var, ikisi ana hatlarda olmak üzere 75'e yakın direk yıkılmış durumda. Şu anda AFAD, UMKE ekipleri bölgede çalışıyor"

Son dakika: Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti! AFAD bölgede...
14 Kasım 2017 - 10:52

Antalya'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına Kaş,  finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde çok sayıda tarım arazisi ve seralar ile  deniz kıyısındaki ev ve araçlarda büyük hasara yol açtı. Devrilen ağaçlar ve  çatılardan kopan parçalar 25 kişinin hafif yaralanmasına neden oldu.

  Antalya'da dün akşam başlayan sağanak, fırtına ve denizden gelen  hortumla birleştiği Kaş, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerini vurdu.

    Yer yer ceviz büyüklüğünde dolunun de etkili olduğu bu ilçelerde tarım  arazileri ve seralar büyük zarar gördü.

    Sahildeki ev ve iş yerlerinden bazılarının çatıları uçtu, aralarında  kamyonların da olduğu çok sayıda araç devrildi. Ağaçlardan kopan dallar ile  çatılardan düşen parçalar ise etrafa savruldu.

    Şiddetli yağış ve fırtına, kimi binaların ve bahçelerinin duvarlarının  yıkılmasına da yol açtı.

    Fırtına yüzünden savrulan parçaların isabet etmesi sonucu hafif  yaralanan ve hastanelerde tedavi altına alınan 25 kişiden 23'ü taburcu edildi.  Vücutlarına isabet eden cisimler nedeniyle Finike Devlet Hastanesine kaldırılan  iki kişinin ise kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

    Yaşanan doğal afetin ardından bölgeye sevk edilen İl Afet ve Acil  Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)  çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye  ekipleri de katılıyor.

    - Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla bilgi aldı

    Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Kumluca ve Finike'de 5, Kaş'ta 2, Demre'de 18 olmak üzere 25 kişinin devrilen  ağaç ve çatılardan kopan parçalardan hafif şekilde yaralandığını söyledi.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla bilgi alıp "geçmiş  olsun" dileklerini ilettiğini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

    "Seralarda, tarım alanlarında, evlerde ciddi hasar var. Elektrik  iletim hattında sorun var, ikisi ana hatlarda olmak üzere 75'e yakın direk  yıkılmış durumda. Şu anda afad, UMKE ekipleri bölgede çalışıyor. Gün ışır ışımaz  ben ve Belediye Başkanımız Menderes Türel, bölgede incelemelerde bulunacağız

 - Günün ilk ışıklarında hasar tespitine başlandı

    Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de şiddetli fırtına nedeniyle  Gökseki Mahallesi'nde çok sayıda ağacın devrildiğini, özellikle deniz kenarındaki  30 civarında villada hasar oluştuğunu bildirdi.

    Bu villalardan birinde yaşayan biri yabancı uyruklu iki kişinin hafif  yaralandığı bilgisini paylaşan Kocaer, Kaş Devlet Hastanesinde ayakta tedavi  edildiklerini kaydetti. Diğer villaların boş olduğunu belirten Kocaer, ayrıca 13  araçta da devrilen ağaç ve uçan çatılar nedeniyle hasar meydana  geldiğini belirtti.

    Şiddetli yağışın fırtınayla birleşince yıkıcı etkiye yol açtığını  vurgulayan Kocaer, şu bilgileri verdi:

    "Meis Adası ile Kaş arasında kendini gösteren hortum, fırtına şeklinde  aşırı yağışla birleşince Çukurbağ Yarımadası'nı etkisi altına aldı. Gökseki  mevkisindeki 30 villada kapı, pencere ve çatı hasarı var. Aynı mevkide elektrik  kesintisi mevcut. Yine Kemer ve Uğrar mahallelerinde de doludan etkilenen ve  bazıları çöken seralar, su basan alanlar var. Bölgeye elektrik vermeye  çalışıyoruz. İtfaiyemiz başta olmak üzere tüm ekipler olay yerinde. Çok şükür  sadece hasar var, yaralanan iki kişi de ayakta tedavi edildiler."

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun telefonla arayıp kendisinden  bilgi aldığını, "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini aktaran Belediye Başkanı  Kocaer, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındalarmış. O da 'geçmiş olsun' dileklerini  iletti, sağ olsunlar. Şu anda rüzgar kesilmiş durumda, can kaybının olmayışına  seviniyoruz. Saat 07.00'de bölgede hasar tespiti için çalışmaya başlayacağız."  ifadelerini kullandı.

    - "Her şey saniyeler içinde oldu"

    Finike'nin Turunçova Mahallesi'nde sera demirleri metrelerce savruldu.  Mahallede bir akaryakıt istasyonunun çatısı uçtu.

    Şiddetli fırtına yüzünden 20 tonluk tır devrildi. Ayrıca bir Otomobil  mahalle ortasından geçen nehre yuvarlandı.

    Büyük hasar oluşan evi kullanılamaz hale gelen 64 yaşındaki Asiye  Uymaz, hayatında ilk kez böyle bir doğal afetle karşılaştığını dile getirdi.

    Bir anda büyük bir gürültü koptuğunu ifade eden Uymaz, "Dolu yağıyor  gibi bir şey oldu. Sonra büyük bir gürültüyle evimiz üzerimize yıkıldı. Eşimle  biz kapıda öylece kalakaldık. Her şey saniyeler içinde oldu. Hayvanlarım telef  oldu. Keçilerimi zor kurtardım. Kalacak bir yerim yok. Oğlumun yanına gideceğim."  diye konuştu.

ÇİFTÇİLER AĞLADI

  Sabahın ilk ışıklarını bekleyen çiftçiler ise, günün ağarmasıyla birlikte soluğu seralarının yanında aldı. Seralarının yerle bir olduğunu gören çiftçiler gözyaşlarını tutamazken, felaketin boyutu ise çekilen görüntülere yansıdı. Seraların içerisinde çiftçilerin kullandığı römorklar ve eşyalarının yer aldığı görülürken, bir seranın içerisinde hortuma kapılıp gelen ve yine içerisinde tavukların da bulunduğu kümes dikkat çekti. Tavukların kümesten çıkamadığı gözlendi.

  "Dünyamız göçtü sandım"

  5 dönüm arazisinin zarar gördüğünü belirten Halil Altan, "Hortum iki yerden çıktı, biz çaresiz bir şekilde izlemek zorunda kaldık. Allah beterinden korusun, önce Allah’tan, sonra yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuşurken, sabah serasının yok olduğunu gören Teslime Tunç, 10 dönüm zararı olduğunu belirterek, "Hiçbir tutanağımız yok. Hayatımız buna, yememiz, hastalığımız her şeyimiz bu işlere bağlı. Söyleyecek bir sözüm yok. Dünyamız göçtü sandım. Yarım saat boyunca nereden geldiğini bilemedim. Mavikent bitmiştir, her tarafta var diyorlar. Çok zor" dedi.

  "Ağlamak, isyan etmek istemiyorum ama"

  Sabah hortumun verdiği zararı görünce gözyaşlarına boğulduğunu ifade eden Suna Erdaş ise "Akşam hasta ziyaretine gitmiştik, geldiğimizde her yer mahşer yeri gibi olmuş. Evin içinde çocukların eşyalarını alıp balkona atmış. Bir alev topu gezdi diyorlar. Sabah görünce durumu daha kötü oldum. Yapacak bir şey yok, Allah’tan geldi. Hep buna güveniyoruz, bunu bekliyoruz. Akşam tuttum kendimi ağlamadım, sabah dayanamadım. Ağlamak istemiyorum, isyan etmek istemiyorum ama çok şükür canımız sağ" ifadelerini kaydetti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe