Sigarayı bırakan 52 memur, ödüllendirildi
Reklam

Sigarayı bırakan 52 memur, ödüllendirildi

Vali Hüseyin Aksoy’un himayesinde düzenlenen etkinlikte sigarayı bırakan 52 memur, ödüllendirildi. Aksoy, sigara ile mücadelede ilk adımı attıklarını söyledi.

Sigarayı bırakan 52 memur, ödüllendirildi

Vali Hüseyin Aksoy’un himayesinde düzenlenen etkinlikte sigarayı bırakan 52 memur, ödüllendirildi. Aksoy, sigara ile mücadelede ilk adımı attıklarını söyledi.

Sigarayı bırakan 52 memur, ödüllendirildi
09 Şubat 2020 - 13:57

İl Sağlık Müdürlüğü ile Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği, Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında ‘Kamu görevlileri sigara bırakıyor’ isimli bir etkinlik düzenledi. Etkinlik süresince hiç sigara içmedikleri belirlenen memurlar, önceki gün yapılan törenle ödüllendirildi. Ödül töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un ev sahipliğinde, Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

PROTOKOL KATILDI

Törene AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Ali Ada, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun, KOÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Argun Barış, Bağımlılıkla Mücadele Dernek Başkanı Ömer Karataş ve davetliler katıldı.

her-ilceden-bir-memur.jpg

 

139 PERSONEL BAŞVURDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattının tanıtım filmi sunuldu. Ardından Ömer Karataş, Serap Argun Barış, Şenol Ergüney ve Emine Zeybek konuştu. Son konuşmayı Vali Hüseyin Aksoy yaptı. Sigara ile mücadele kapsamında Kocaeli 2020-2023 Tütün ile Mücadele Yerel Eylem Planı oluşturduklarını belirten Aksoy, “Son etkinliğimize 139 personel başvurdu. 52’si 1-31 Ocak tarihleri arasında yapılan kontrollerle sigarayı bıraktı. Kendilerini kutluyorum” dedi.

 

4 BİN 737 KİŞİ BIRAKTI

İlimizdeki sigara bıraktırma merkezleri ile ilgili de bilgiler veren Vali Aksoy şunları söyledi: “Toplam 8 merkezde 10 hekim ve 7 hemşire var. Son 3 yıla baktığımızda, toplam 22 bin 224 kişi bu polikliniklerimize başvurmuş ve 4 bin 737’si sigarayı bırakmış. Yüzde 21.3, küçümsenmeyecek bir orandır. Son 3 yıl içinde 347 ayrı eğitim programı gerçekleştirilmiş, toplamda 11 bin 605 kişi sigara ve tütünün zararları konusunda belirli bir noktada eğitime tabi tutulmuştur. 2019 yılı içerisinde 129 bin 224 öğrencimize bu eğitim çalışmasını verdik.

 

TEK DALI YASAKLADIK

2018 yılında Kocaeli Valiliği olarak bir emir yayınladık. Okul çevresinde çocuklarımıza yönelik olarak tek dal sigara satışı diye tabir ettiğimiz paketten hariç sigara satışı hususunda yasaklama getirdik. 2 yılda 14 bin 432 işletme denetlendi. 44 işletmeye, toplam 183 bin 135 liralık bir para cezası uygulandı. Kapalı alanda tütün ve tütün ürünlerinin tüketilmesine yönelik olarak son 3 yıl içerisinde Kocaeli genelinde 201 bin 935 denetim yapıldı. Tespit edilen ihlal sayısı 1551, uygulanan ceza miktarı 3 milyon 105 bin 777 liradır. Bir yıl içerisinde 4 kez ihlal edilen işletmeye kapatma cezası veriliyor. Bu kapsamda da son 3 yıl içerisinde 14 işletme kapatma cezası ile cezalandırılmıştır.

 

BU DAHA İLK ADIM

Sağlık Bakanlığımızın Alo 184 İhbar Hattı var. Son 3 yıl içerisinde gelen ihbar sayısı 8 bin 299. Bunların 6 bin 162’sine 2 saat içerisinde sağlık çalışanlarımız müdahale ederek, gerekli işlemleri ortaya koymuşlardır. Sigaranın sağlığımızı tehdit ettiğini hepimiz biliyoruz. Erkeklerde görülen kanser türlerinin başında akciğer kanseri geliyor. Uzmanlarımızın ifadesiyle bunun en önemli nedeni ise sigaradır. Dolayısıyla sigarayı bırakmak büyük önem taşıyor. Biz bu çalışmaya kamu çalışanlarıyla başladık. Önümüzdeki süreçte bunu bütün vatandaşlarımıza yaygınlaştıracak bir çalışmayıda hayata geçirmeyi planlıyoruz.”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği