Selda Yavuz’un Kandıra çıkarması
Reklam

Selda Yavuz'un Kandıra çıkarması

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz , Gönülden Gönüle Projesi kapsamında Kandıra'da şehit ailesi, Gazi ve gazi ailesi, engelli, yaşlı ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan 13 aileyi hanelerinde ziyaret etti.

Selda Yavuz'un Kandıra çıkarması

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz , Gönülden Gönüle Projesi kapsamında Kandıra'da şehit ailesi, Gazi ve gazi ailesi, engelli, yaşlı ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan 13 aileyi hanelerinde ziyaret etti.

Selda Yavuz'un Kandıra çıkarması
17 Kasım 2021 - 14:17

Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz Hanımefendi, Gönülden Gönüle Projesi kapsamında Kandıra'da şehit ailesi, Gazi ve gazi ailesi, engelli, yaşlı ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan 13 aileyi hanelerinde ziyaret etti.

Ziyarette Bayan Yavuz’a Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal’ın eşi Merih Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın eşi Gülfem Turan, Kandıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Aynur Güldiken Sarıışık eşlik ettiler.

Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Şehitlerin yakınlarıyla  bir araya gelen ve onlara özel bir ilgi gösteren Selda Yavuz; Kandıra'da  farklı mahallelerinde ikamet eden Şehitler; Mustafa Özaydın ve Yavuz Sonat Güzel’in ailelerini ziyaret etti.  Bir ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını sorarak sabırlar dileyen Bayan Yavuz, “Vatan, bayrak ve millet sevgisi uğruna bir an bile düşünmeden şehadete yürüyen yiğitlerimiz ve onların kıymetli aileleri için ne yapsak azdır. Sizler bize Şehitlerimizin emanetisiniz, sizin isteklerinizin başımızın üstünde yeri var.” dedi.

Selda Yavuz daha sonra Gaziler Sebahattin Özay ve Ahmet Kuşçu’nun evlerine misafir oldu hal hatırlarını sorarak, bir süre sohbet etti.

Vali Seddar Yavuz’a selamlarını ileten gaziler ve şehit aileleri: “Sizin evlerimize gelerek bizleri ziyaret etmesi büyük bir onur ve mutluluk. Allah devletimize zeval vermesin.” diyerek Bayan Yavuz’a, her zaman yanlarında olup kendilerini yalnız bırakmadıkları için memnuniyetlerini belirttiler.

Kandıra'da13 Hane Ziyaret Edildi

Bayan Yavuz, 2 şehit ailesi, 2 gazi ailesi 5 engelli, 2 yaşlımızı ve 2 ekonomik yoksunluk içinde bulunan toplam; 13 aileyi de hanelerinde ziyaret etti. Hanelerin kapısını çalan ihtiyaçlarını, sıkıntılarını dinleyerek eksikleri bizzat yerinde gören Bayan Yavuz, eksikliklerin giderilmesi konusunda gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Ziyaretlerde vatandaşlar “Sıkıntımızı yakından gelip gördünüz. Buraya gelmeniz bile bizim için bir mutluluk. Allah sizlerden razı olsun.” diyerek, Bayan Yavuz’u yolcu ettiler.

Muhtar Eşleri ve Bayan Muhtarları  Dinlendi

Kandıra ilçesi programı kapsamında muhtar eşleri ve bayan muhtarlarla da bir araya gelen Bayan Yavuz, muhtar eşlerinin mahallelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin tespitinde önemli görevleri olduğunu ve onlardan mahallelerindeki vatandaşları yakından takip etmelerini, gerçekten ihtiyaç sahibi aileler varsa bu aileleri tespit etmelerini isteyerek, katılımları nedeniyle muhtar eşlerine teşekkür etti.

Muhtar eşleri ise gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla Bayan Yavuz’a teşekkürlerini sundular.

Kandıra Halk Eğitim Merkezi’ni Ziyaret Etti

Toplantının ardından Bayan Yavuz, Kandıra Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Kandıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kazancı’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Selda Yavuz, burada Kandıra bezinden yapılan birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği alanları gezdi.

İlk olarak Kandıra yöresine has, tamamı Kandıra Bezi’nden yapılmış olan ‘Gelin Odası’nı gezen Bayan Yavuz, bu tür yerel geleneklerin ilimiz ve ülkemiz açısından çok değerli olduğunu belirterek yaşatılmasında ve geleceğe aktarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

sonra bayan kursiyerlerle de bir araya gelen ve yaptıkları el sanatları işleri yakından gören Bayan Yavuz, her bir emeği takdir ederek, başarı temennilerinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği