Şehit ve gazi aileleri için iftar düzenlendi
Reklam

Şehit ve gazi aileleri için iftar düzenlendi

Gebze Kaymakamlığı tarafından vatan uğruna can veren şehit ve gazilerimizin ailelerine iftar yemeği programı düzenlendi.

Şehit ve gazi aileleri için iftar düzenlendi

Gebze Kaymakamlığı tarafından vatan uğruna can veren şehit ve gazilerimizin ailelerine iftar yemeği programı düzenlendi.

Şehit ve gazi aileleri için iftar düzenlendi
21 Mayıs 2019 - 13:01

Gebze Öğretmenevinde gerçekleşen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi  Nuray Güler, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Uydaş, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, MHP İlçe Başkanı Serkan Kural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir, SYDV Müdürü İpek Çulha, Tarım Müdürü Murat Taşdemir, Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara, şehit ve gazilerimizin aileleri katıldı.



İftar programı Tübitak Cami İmam Hatibi Nihat Sarıhan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler: “Kıymetli Başsavcım, Kıymetli Garnizon Komutanım, şehitlerimizin çok kıymetli yakınları, çok değerli gazilerimiz ve onların yakınları, siyasi partilerin değerli temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının değerli yöneticileri bu güzel Ramazan akşamında, bu güzel iftar sofrasında sizlerle beraber aynı çatıda şehit ve gazi ailelerimizle iftarımızı açmaktan sonsuz derecede mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Davetimize hoş geldiniz. Bizler davet ettik sizler de icabet ettiniz Allah sizlerden razı olsun. Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEM KAZANMAKTADIR

Çok güzel ve önemli günlerden geçiyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan arınma, affedilme olan Ramazan ayında sizlerle birlikte olmak ayrı bir mutluluk ayrı bir onurdur. Allah bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizden razı olsun ve onlara rahmet eylesin. Ebediyete irtihal eden gazilerimizin mekanları cennet olsun, şu an aramızda olan gazilerimize de Allah sağlık sıhhat ve afiyet versin.
İnşallah bu sofralar birliğimize ve beraberliğimize vesile olur. Bu vatanda ezanımız gür bir seda ile okunuyor, göklerde şanlı albayrağımız dalgalanıyorsa bu topraklara dökülen şehit kanlarımız ve gazilerimizin emeğiyle canıyla elde ettiği başarılar sayesindedir. Bu coğrafya üzerinde yaşayan 82 milyon tüm insanımız vatan haini olmamak kaydıyla birdir, bütündür, kardeştir. Hepsinin gönlünde vatan sevgisi vardır. Allah birliğimizi daim kılsın. Birliğimizi, düzenimizi bozmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Etrafımıza baktığımızda görüyoruz ki İslam dünyası kan ağlıyor. Müslüman ülkeler paramparça olmuş ve dağılmış durumdalar. Bu sebeple birlik ve beraberlik daha fazla önem kazanmaktadır.

VATANIMIZI BÖLDÜRMEDİK VE BÖLDÜRMEYECEĞİZ

Bu topraklar her türlü hainliği görmüş ve yaşamış yerlerdir. Güçlü olmamızı istemeyen bizleri bağımsızlığımızdan koparmaya çalışan odaklar hiç boş durmadan faaliyetlerine devam ediyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve bu girişimin vatandaşlarımızın dik duruşu ile bertaraf edilmesi yakın tarihimizin en büyük destanıdır. Bizler tek vücut olup vatanımızı böldürmedik ve böldürmeyeceğiz.
Bu duygularla iftar programımıza icabet ettiğiniz sizlere teşekkür ediyorum. Yaklaşmakta olan Kadir Geceniz mübarek olsun. Hemen akabinde yaşayacağımız Ramazan Bayramınızı en kalbi en içten duygular ile kutluyorum” dedi.

İftar programı ilçe Müftüsü Orhan Örnek’in yemekten sonra yaptığı dua ile son buldu.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe