Şehir Hastanesi’nin yüzde 70’i tamam
Reklam

Şehir Hastanesi'nin yüzde 70'i tamam

Vali Aksoy, yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Şehir Hastanesi'nin yüzde 70'i tamam

Vali Aksoy, yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Şehir Hastanesi'nin yüzde 70'i tamam
21 Şubat 2020 - 13:45

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yapımı devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplam 1218 yatak kapasiteli 6 hastaneden oluşan, 368 bin 668 metrekarelik alanda inşaatı süren Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü, tüm bölgenin sağlık ihtiyacını karşılayacak altyapı ve teknolojik donanıma sahip. Ayrıca  Anadolu Otoyolu'nun kenarında konumlandırılan Kocaeli Şehir Hastanesi, hizmet vereceği alan olarak bölgenin en büyük ve işlevsel hastanesi özelliğini taşıyor. Yüzde 70,78'i tamamlanan Hastanede; günlük olarak 12 bin 530'ü poliklinik, 1218'i yatan hasta ve 2 bini acil servis hastası olmak üzere toplamda günlük 15 bin 748 kişiye sağlık hizmeti verecek kapasitesi bulunuyor.

 

CİDDİ KATKILAR VERECEK BİR YATIRIM

Vali Aksoy, bir aksilik olmazsa bu yıl hizmete sunulması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili yaptığı açıklamalarında: “1218 yatak sayısıyla farklı hastanelerin şehir hastanesi çatısı altında çalışacağından, bölgemiz için önemli bir sağlık yatırımı olacaktır. Hastanemizin yol inşaatı da ihale edildi, yükleniciye teslim edildi. Kavşak inşaatının Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce ihalesi yapıldı ve inşaatı sürüyor. Şehir Hastanesine hafif raylı sistemin ulaşması amaçlı çalışmalar da devam ediyor. Hastaneyi bölgemizdeki sağlık hizmetlerinin daha üst noktaya çıkması adına ciddi katkılar verecek bir yatırım olarak görüyoruz.

 

 

YÜZDE 70'İ TAMAM

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaat seviyesinin yüzde 70'i tamamlandı.  Kompleks yapının içerisinde bulunan hastanelerde birçok ünite bulunacak. Hastane, sadece Kocaeli'den değil Türkiye'nin her bölgesinden gelecek insana hizmet verecek bir konumda olacak. Türkiye'de sağlık hizmetleri son yıllarda ciddi şekilde gelişti ve vatandaşa sunulan hizmetin kalitesi arttı. Şehir hastanelerini bunu bir adım daha ileriye götürecek bir yatırım olarak görüyoruz. Şehir hastanesi yapıldığında son teknolojik cihazlarla donatılacak. Bu da vatandaşa sunulacak hizmet kalitesini daha iyi bir noktaya taşımış olacak. Kocaeli mevcut haliyle de sağlık yatırımları konusunda da önemli merkez konumunda. Gerek Sağlık Bakanlığı hastaneleri, gerek üniversite hastanesi ve gerekse özel hastaneler bölgede önemli hizmet veriyor. Sadece Kocaeli'den değil yurt dışından da hastalar gelerek, burada sağlık hizmeti alıyor. Sağlık turizmi açısından da bu hastanelerimiz hem Kocaeli hem de Türkiye ekonomisine katkı sunuyor, diyen Vali Aksoy,  hizmete sunulacak olan Şehir hastanemizin bu verilen hizmetleriAnchor bir adım daha ileri taşıyacağını belirti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor