SEDAŞ dev tatbikatta göz doldurdu
Reklam

SEDAŞ dev tatbikatta göz doldurdu

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere toplam 353 kişi ve 49 araç ile gerçekleştirildi.

SEDAŞ dev tatbikatta göz doldurdu

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere toplam 353 kişi ve 49 araç ile gerçekleştirildi.

SEDAŞ dev tatbikatta göz doldurdu
17 Kasım 2018 - 15:33

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) ve AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) Uygulama esasları kapsamında, her yıl bölgesel düzeyde yapılması gereken ‘Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı’ tatbikatı Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in başkanlığında yapıldı. Tatbikat gerçeği aratmayacak bir organizasyon ile olası afet ve acil durumlarda koordinasyonun güçlendirilmesi, afet sırasında birlikte çalışma ortamının sağlanmasına hazırlık olması amacıyla Eski Sakaryaspor Stadında gerçekleştirildi.  Tatbikata İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Destek AFAD İl Müdürlükleri, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Karabük, 26 Yerel Düzey Destek Hizmet Grubu Kamu, Kurum ve  Kuruluşları ile  STK Arama Kurtarma Ekipleri ve AFAD Gönüllüleri katıldı.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in Başkanlığında Saat 11.00 da başlayan tatbikatta senaryo gereği 6,8 büyüklüğünde Sakarya merkezli  bir deprem meydana geldiği ve depremde Adapazarı, Sapanca ve Arifiye İlçelerinde bazı binalarda ve yerleşim alanlarında hasar oluşması ile vatandaşların  mahsur kaldığı bilgisi üzerine TAMP Sakarya Planı devreye sokuldu.  Plan kapsamında Yerel Düzey Hizmet Grubu Kamu, Kurum ve Kuruluşları AYDES (Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi) üzerinden olay yerlerine intikali sağlandı. Ekipler tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatılarak Sakarya Afet Müdahale Planı içerisindeki 26 Yerel Düzey Hizmet Grubu ile birlikte senaryo gereği depremin ardından oluşan yangın, heyelan, KBRN ve boğulma gibi ikincil afetlere de müdahale edilerek tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, TAMP kapsamında gerçekleşen '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatını' başarıyla tamamlayan Kamu, Kurum, Kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarına  ve AFAD Gönüllülerine ayrı ayrı  teşekkür etti. Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Afet müdahale planlarımızda ayrıntılı olarak düzenlendiği üzere, 26 hizmet grubunun her birine düşen farklı görevler var. Bugünkü tatbikatta afet öncesi yapılması gereken en önemli işlerimizden birisi, kurumların işbirliği kapasitesini geliştirmek ve afet öncesindeki bilgileri, uygulama noktasında davranış haline getirme anlayışıdır. Bugün ilimize gelen ekiplerimize de, hoş geldiniz demek istiyorum. Bu tatbikat ilimiz açısından çok büyük bir öneme sahiptir. İnşallah herhangi bir afet yaşamayız, ancak afet yaşandığı durumlarda da, kurumlar arası işbirliğini geliştirecek olan bu tür saha planlarının, saha tatbikatlarının önemli olduğuna inanıyoruz. Göstermiş olduğunuz ilgiye ve desteğe, tatbikattaki başarılı uygulamalarınıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, “Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının” amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana gelen afet ve acil durum sonrasında elektrik, doğalgaz, petrol, kömür gibi üretim, iletim ve dağıtım tesislerinde meydana gelebilecek hasarların acilen onarılarak en kısa sürede enerji ihtiyacını karşılamak olduğunu belirtti.

Açıkalın, afet sonrası enerji hizmetlerinin sunumunu hızla normal durumuna getirmenin önemli olduğunu ve hazırladıkları planda amacın, afet ve acil durum bölgesinde enerji elektrik ve doğalgaz altyapı tesislerinin onarılması, acil ve kritik tesislere enerji sağlanması ve geçici barınma yerlerine enerji altyapı tesislerini kurmak olduğunu açıkladı. Afet anında bunun için destek çözüm ortakları ile diğer yerel düzey hizmet gruplarıyla işbirliği yapılacağını belirten Açıkalın, “Gerekli durumlarda koordinasyonun sağlanması için çalışmalar yürütülmesi de planda yer almaktadır” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte Enerji Hizmet Grubunda yer alan ve tatbikatta görevli olan ekipler birlikte fotoğraf çektirdiler.

Sakarya Merkezde yıkılan eski stadyumda yapılan tatbikata şu kurumlar katıldı;

 • AFAD İl Müdürlüğü – Arama Kurtarma, KBRN, Barınma, Kaynak Yönetimi, Bilgi Yönetimi İzleme ve Değerlendirme, Satın Alma – Kiralama, Muhasebe, Bütçe ve Mali Raporlama, Hizmet Grubu lojistikleri

• AFAD Destek İller Düzce, Zonguldak, Karabük, Kocaeli

• İl Emniyet Müdürlüğü – Güvenlik ve Trafik Hizmet Grubu

• İl Göç Müdürlüğü – Tahliye, Yerleştirme ve Planlama Hizmet Grubu

• Sakarya Büyükşehir Belediyesi – Yangın ve Defin Hizmet Grupları

• İl Sağlık Müdürlüğü – Sağlık Hizmet Grubu

• Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü – Ulaşım Altyapı ve Teknik Destek İkmal Grubu

• SEDAŞ – Enerji Hizmet Grubu

• Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü - Hasar Tespit, Enkaz Kaldırma ve Alt yapı Hizmet Grubu

• Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü – Nakliye Hizmet Grubu

• Sakarya Sosyal Yardımlaşma Vakfı – Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtımı Hizmet Grubu

• İl Defterdarlığı – Zarar Tespit Hizmet Grubu

• Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü – Psikososyal Destek Hizmet Grubu

• Kızılay – Beslenme Grubu

• BTK İstanbul Bölge Müdürlüğü – Haberleşme Hizmet Grubu

• Tarım ve Orman İl Müdürlüğü – Tarım, Orman ve Hayvancılık Hizmet Grubu

STK Arama Kurtarma Ekipleri ve AFAD Gönüllüleri;

• SABAH: Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği,

• SAKE: Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği,

• AFGD (Afet Gönüllüleri Derneği)

• Sakarya Dağcılık Spor Kulübü Derneği,

• TRAC: Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti/Hendek,

• İHH: İnsani Yardım Vakfı,

Ana ve Destek Çözüm Ortaklarının katıldığı tatbikat; 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüleri  olmak üzere toplam 353 kişi ve 49 araç ile gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği