Sarıbay,"Herkes geleceğe umutla...
Reklam

Sarıbay,"Herkes geleceğe umutla bakıyor"

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP’nin örgüt yönetimi ve belediyecilik anlayışıyla örnek olacağını ifade ederken, “Hürriyet, kendisinin de ifade ettiği gibi örgütü dizayn etmeyecektir. O, tüm parti içi grupların desteğini arkasına aldı. Neden bir grubu tercih etsin?” dedi.

Sarıbay,"Herkes geleceğe umutla bakıyor"

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP’nin örgüt yönetimi ve belediyecilik anlayışıyla örnek olacağını ifade ederken, “Hürriyet, kendisinin de ifade ettiği gibi örgütü dizayn etmeyecektir. O, tüm parti içi grupların desteğini arkasına aldı. Neden bir grubu tercih etsin?” dedi.

Sarıbay,
19 Nisan 2019 - 09:48

Sarıbay, İzmit Belediyesi’ni kazandıkları için çok mutlu olduğunu ifade etti. Sokakta herkesin yüzünün güldüğünü ifade eden Sarıbay, “Bugün İzmit’te insanların yüzü gülüyor. Sadece CHP ve İYİ Partili vatandaşlarımız değil, herkes gülüyor, herkes geleceğe umutla bakıyor. Zaten Fatma Kaplan Hürriyet’in sloganı da gülümse İzmit’ti” dedi. 

ÜZÜLDÜKLERİM OLDU

İzmit’te sevinse de, Derince, Karamürsel ve Darıca gibi belediyelerin kaybedilmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını kaydeden Sarıbay, “Bu ilçelerde oylarımızı çok artırdık ve çok az farkla seçimleri kaybettik. Biraz daha çalışsaydık kazanabilirdik. Az farkla seçim kaybetmek insanı üzüyor” ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ İLE BİRLİKTE KAZANDIK

İzmit Belediyesi’ni Millet İttifakı olarak İYİ Parti’yle birlikte kazandıklarını ifade eden Sarıbay, “Bilindiği gibi adayımız Millet İttifakı’nın adayıydı. Bu yüzden özellikle bizim partililerimiz bunun bilincinde olmalı. Bu sebeple belediye yönetiminde de en az İYİ Parti olmalı. Başkan yardımcılığı konusunda da bana göre bir başkan yardımcılığı İYİ Parti’ye verilmeli” dedi. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız’la ilişkilerinin çok iyi olduğuna vurgu yapan Sarıbay, “Süreci seçimden önce iyi götürdük. Bundan sonra da iyi götüreceğiz. Hatta önümüzdeki günlerde Yıldız’la eşli olarak bir yemek yiyeceğiz” dedi. 

HÜRRİYET İSTEMEDİ

Sarıbay, sürecim başından sonuna kadar çok çalıştığını ifade ederken, “Örneğin Fatma Kaplan Hürriyet’in aday olması yönünde çok ısrarcı oldum. Genel merkez onu bırakmak istemiyordu. Fatma Hanım adaylığa sıcak bakmıyordu. Aday olsa dahi önceliğinin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade ediyordu. Bense onunla İzmit’te başarılı olacağımıza inanıyordum. Neyse ki süreç istediğim gibi oldu. Diğer yandan seçime bir hafta kala başta Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya olmak üzere partinin önemli isimlerinin sahaya sürülmesi fikri de bana ait. Onların, seçimin kazanılmasında büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum” dedi. 

ÖRGÜT BİR VE BÜTÜN OLDU

İzmit Belediyesi’nin kazanılmasında örgütün payının da büyük olduğunu kaydeden Sarıbay, “Gerçekten İzmit İlçe Örgütümüz, gençlik ve kadın kollarımız, mahalle birimlerimiz tek bir yumruk oldu. Aynı şekilde İYİ Parti’nin teşkilatları gecesini gündüzüne kattı. Bu birlik ve beraberlik sayesinde de seçimi kazandık” diye konuştu. 

UYUM SORUNU OLMAZ

Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasında uyum sorununun yaşanmayacağını düşündüğünü kaydeden Sarıbay, “Başkanımız, saydam, üretken, halkın sorunlarını önceleyen bir belediyecilik anlayışı ile İzmit’i yönetecek. Tahir Büyükakın da adaletli bir yöneticidir. İzmit’te hizmetlerin önünü tıkamak yerine açmayı tercih edecektir. Çünkü aksi durum ona da zarar verir” dedi. 

ÖRNEK OLMALIYIZ 

CHP’nin hem örgütsel açıdan hem de belediyecilik açısından örnek bir görüntüsü sergilemesi gerektiğini kaydeden Sarıbay, “Örneğin hem belediyede çalışıp hem örgütte görev alınmaz. Belediyeyle iş yapanlar örgüt yöneticisi olamaz. Doğrusu budur. Öte yandan Hürriyet örgütü dizayn etmemelidir. Zaten bunu kendisi de söylemiştir. Çünkü Hürriyet parti içinde tüm grupların desteğini alarak o koltuğa oturdu. Yarın bir gün belirli hiziplerle birlikte hareket etmesi yanlış olur. Dahası, örgüte müdahale edip kaybetmesi durumunda kendi karizması çizilir. O da bu yüzden örgüte karışmayacağını sık sık ifade ediyor” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği