Sandık başına özel rehber!
Reklam

Sandık başına özel rehber!

AK Parti’de 31 Mart’ta görev yapacak partililer için özel bir rehber hazırlandı.

Sandık başına özel rehber!

AK Parti’de 31 Mart’ta görev yapacak partililer için özel bir rehber hazırlandı.

Sandık başına özel rehber!
26 Mart 2019 - 09:20

31 Mart seçimleri için hazırlıklarını tamamlayan AK Parti, sandık başında görev yapacak partililer için özel bir rehber hazırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önsözünün de yer aldığı rehberde sandık başında görev alan partililere şu uyarılar yer aldı:

SEÇİM ÖNCESİ HAZIRLIKLAR

Müşahitler ve sandık kurulu üyeler ile okul sorumluları oy verme gününden 1 gün önce görev yapacakları sandıkların konulacağı yeri oy verme yerine (okul ve binalara) giderek görmeliler. Yine müşahitler, oy verme günü ve saatinden en az 1 saat önce sandık başında hazır olmalı ve sandık kurulunun teşekkülü işlemlerini izlemeliler.

SANDIKBAŞI İŞLEMLERİN TAKİBİ

Müşahitler, oylamanın başlangıcından bitimine kadar sandık başı işlemlerini takip etmeliler. Yine müşahitler, geçerli sayılması gerektiği halde geçersiz sayılan veya geçersiz olduğu halde geçerli sayılan oy ve zarfların iptali veya kabulü için sandık kuruluna derhal yazılı veya sözlü şikayette bulunmalı ve şikayetin yapıldığına dair sandık kurulunca verilmesi gereken 'alındı belgesi' almalılar. Okunan geçerli oyların cetvele doğru şekilde işlenip işlenmediğine kontrolü sağlanmalı.

TORBANIN TESLİM SÜRECİ

Kurulun diğer üyeleri ile müşahitler de isterlerse ve taşıtta yer varsa veya taşıt kendileri tarafından sağlamak suretiyle katılabilirler. Her halükarda müşahitler İlçe Seçim Kuruluna sandığın tesliminde hazır bulunmalılar.

SEÇİM SIRASINDA İTİRAZLAR

Oy verme kabininin kapalı olması gerektiği halde açık olması. Açık oy kullanılmasına izin verilmemesi. Seçmene oyunu belli bir parti için kullanmasına yönelik telkin veya tavsiyede bulunması. Sandığın, sandık çevresinde bulunan yetkililerin önünde açılmaması. Müşahitlere sayım masası başında yer verilmemesi. Oy pusulalarının yanlış okunması.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...