Şanbaz Yıldız aday olup olmayacağını...
Reklam

Şanbaz Yıldız aday olup olmayacağını açıkladı

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 'Arkadaşlarımla bir şey konuşmadan adaylığımı açıklamayacağım' dedi.

Şanbaz Yıldız aday olup olmayacağını açıkladı

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, 'Arkadaşlarımla bir şey konuşmadan adaylığımı açıklamayacağım' dedi.

Şanbaz Yıldız aday olup olmayacağını açıkladı
06 Şubat 2020 - 15:29

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, ilçe kongreleri ile ilgili açıklama yaptı. “Türkiye'nin en genç siyasi partisiyiz” diyen Yıldız, “İlk kez çarşaf listeyle delege yaptık. Hangi parti böyle bir iş yaptı. Müracaat yapanları biz o listeye koyduk. Bizim liste verme şansımız yok. Hiçbir başkan liste veremez. Son 7 gün kala delege listeleri askıya çıkacak. Listeyi kimseye veremez. Bu konuyla ilgili aksaklıkların olmaması için önlemini alıyoruz” dedi.  

“DAVA ARKADAŞLARIMLA KONUŞMADAN…”
İlçe kongrelerini İzmit ile başlayacağını ifade eden Yıldız, “12 ilçemizde adaylarımız adaylıklarını açıklıyor. Bir tane seçilmiş başkanımız var oda Kandıra. Diğerleri atanmış başkan. İlçe kongrelerimiz İzmit ilçemiz ile başlayacağız. Mart gibide il kongremiz var. Ben il kongresine aday değilim. Beraber yol yürüdüğüm dava arkadaşlarımla bir şey konuşmadan adaylığımı açıklamayacağım” diye konuştu    

AKŞENER 12 İLÇEYİ GEZECEK
Meral Akşener’in programında değişiklik olduğunu söyleyen Yıldız, “Genel başkan ziyaretini 27-28 Şubat gibi düşündük ama başkanımızın programı uygun değil. Büyük bir ihtimalle Mart veya Nisan ayı gibi olur. Genel Başkanımızı ziyarete gidip detayları belirleyeceğiz. 2 ya da 3 günlük bir ziyaret olacak. Sadece saha programı şeklinde olacak. 12 ilçeyi de gezdirmeyi planlıyoruz” dedi.

“KOCAELİ’NE DE BİRKAÇ SAAT ARA İLE YANGIN DÜŞTÜ”
Öte yandan Yıldız, kent ve ülke gündemine dair konulara değindi. Açıklamasına Van'da meydana gelen çığ felaketinde şehit olan askerlerimizi ve Sabiha Gökçen havalimanına düşen uçakta hayatını kaybedenleri anarak başlayan Yıldız, “Van Bahçesaray'da çığ felaketi meydana geldi. Bu felaket sonucu içlerinde askerlerimizin de olduğu birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Kocaeli’ne de birkaç saat ara ile yangın düştü. Kartepe ve Çayırova da şehitlerimizin haberi ile yüreklerimiz yandı. Ne yazıktır ki dün yalnızca çığ felaketi ile yanmadı yüreklerimiz. Hakkâri Çukurca'da bir şehidimiz var, Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçak kazasında üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Uçak kazasına yardıma giden polis aracımız devrildi polislerimiz yaralandı, İstanbul Pendik Yayalar’daki metro inşaatında meydana gelen göçükte yaralılarımız var. Bir güne birçok acı sığdırdık dün, çok üzgünüz." dedi.

"ACILARINI PAYLAŞTIK"
Elazığ'da gerçekleşen deprem hakkında da konuşan Yıldız; "Bildiğiniz gibi 24 Ocak Cuma akşam saatlerinde Elazığ'da deprem oldu. İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı olarak 29 Ocak günü bizde Elazığ’daki vatandaşlarımıza destek için oradaydık, acılarını paylaştık. Elimizden geldiğince ihtiyaçlarına destek olmaya çalıştık. Deprem ülkemizin yadsınamayacak, göz ardı edilemeyecek gerçeği. Kocaeli halkı olarak bunu en iyi bilen bizleriz." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKŞEHİR'İN HALA BİR DEPREM PLANI YOK"
Kentimizde meydana gelebilecek olası bir deprem için Büyükşehir'in bir master planının olmasını vurgulayan Yıldız; "Bu kentte 29 adet ağır hasarlı, 1.250 adet orta hasarlı bina mevcut ama binalar yasal süreleri içerisinde güçlendirilmesi yapılmadığı için kanunen ağır hasarlı olarak kabul edilmektedir. Ağır hasarlı binalardan bazılarının yana doğru yaklaşık 1 m yatık olması ve hala bu binalarda insanlarımızın yaşıyor olması korkutucu bir tablodur. Kentimizin en riskli bölgelerinden biri olan İzmit Merkez daha riskli, zemin taşıma gücü daha düşük olduğundan; yüksek katlı binaların çokluğu ve bu binalardaki nüfus yoğunluğu sebebiyle daha çok dikkat edilmelidir. Tüm bunlara rağmen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hala bir deprem master planı bulunmamaktadır." diyerek sözlerine ekledi.

"CAN KAYIPLARININ YAŞANMAMASI İÇİN ARTIK ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ"
Sözlerinin devamında kentin bir çok ulaşım sorununa değinen Yıldız; "Eğimi normalden çok fazla olan santral yokuşunda daha fazla kazanın ve can kayıplarının yaşanmaması için artık çözüm üretilmeli ve ulaşım master planına farklı bir proje eklenerek yaşanan sıkıntının önüne geçilmelidir. Kent içinde özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik problemi hepimizin mağlumudur. Trafik akışının rahatlatılması planlanmalıdır. Özellikle akşam saatlerinde İzmit çarşıda çıkış için sadece üç nokta olmasından dolayı ve bu yolların bağlantı yolları ile kesişmesinden dolayı trafik sıkışıklıkları meydana gelmektedir. Kentimizin bu problemlerin üstünden gelmesi için alternatif güzergahlar belirlenmeli trafik akışının rahatlanması sağlanmalıdır. Başiskele’de ulaşım ilçenin en önemli sorunlarından birisidir. Başiskele’den diğer ilçeler ve ilçedeki mahalleler arasında ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Halıdere Körfez Mahallesinde imar planları tamamlanmış olmasına karşın altyapı ve üstyapı çalışmaları yetersiz seviyededir. Özellikle Kuruçeşme – Roma Mezarı mevkileri arasındaki 15 metrelik yol olarak geçen güzergahta herhangi çalışma yapılmadığından ulaşımda güçlükler yaşanmaktadır."

"8 YIL GEÇMESİNE KARŞIN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILMAMIŞTIR"
"Kadriye Mahallesi, ilçe merkezine yaklaşık 35 km. uzaklıkta olup, hizmet alma noktasında sorunlar yaşayan 30 haneli bir köy yerleşimidir. Kış aylarında yoğun kar yağışı ve sis oluşması gibi nedenlerden dolayı Kadriye’ye ulaşımda sorunlar yaşanmaktadır. Tepebaşı Mahallesi’nin giriş yolu D-130 karayolunun bölünmüş yol olarak yeniden planlanması sonucu araç girişine kapanmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediye’sinin mücavir alanında Karayolu trafiğini aksatmayacak şekilde yeni bir giriş kavşağı planlanmış, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alınmış ancak üzerinden 8 yıl geçmesine karşın herhangi bir çalışma başlatılmamıştır.Atalar Mahallesi sanayi tesisleri ve liman işletmelerine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak kamyon, tır ve diğer ağır tonajlı araçlar için D-100 karayolundan liman işletmeleri ve sanayi bölgesi ile doğrudan ulaşım sağlayacak herhangi bir ulaşım imkânı yoktur. Barbaros Mahallesi ağır sanayi tesisleri ile iç içe olmakla beraber sanayi tesislerinin lojistik araçlarının da ulaşım ve park yükünü de çekmektedir. Ayrıca mahalle adeta bir tır parkı görüntüsünü andırmaktadır. Yerleşim yeri olmasına karşın konteyner depolama alanları da mahalle sakinlerini rahatsız etmektedir." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor