Şampiyonluk mu önemli insanlık mı?
Reklam

Şampiyonluk mu önemli insanlık mı?

Levent Altun yazdı...

Şampiyonluk mu önemli insanlık mı?

Levent Altun yazdı...

Şampiyonluk mu önemli insanlık mı?
16 Ocak 2020 - 09:30

Bir futbol maçı düşünün; galip gelen takımın futbolcu ve taraftarları, yendikleri takımın futbolcularına tekme-tokat ve bıçaklarla saldırıyor, öldüresiye dövüyorlar, ve sonra da hiç utanıp sıkılmadan, kendilerine verilen cezaya itiraz ediyorlar!
Kocaeli Süper Amatör liginde oynanan Arslanbey Gençler Birliği ve Tayfunspor karşılaşması sadece bir futbol maçı olmaktan çıkmıştır.
İki hafta önceki maçta ev sahibi takım olan Arslanbey, konuk ettiği Tayfunspor’u 1-0 yenmesine rağmen nasıl bir öfkeye sahipmiş ki bir bütün halinde konuk takımın oyuncularına öldüresiye saldırmışlar.
Maçlarda tartışmalar yaşanır hatta kavgalar da olur ama bazı futbolcular kavga ederken diğerleri ayırır, yatıştırır. Yani savaş cephesinde misiniz de hep birlikte hücum etmişsiniz?
Diyorlar ki, saldırıya uğrayan takımın kalecisi tahrik etmiş. Etmişse tabi ki hata etmiş, cezasını hakem maç içinde vermemişse o da onun yanlışı olmuş.
Ama kaleciye bir düşman gibi saldırıp kaburgasını kırmak ve öldüresiye dövmek insanlığı sığar mı? Adam günlerce yoğun bakımda yattı. Ölümden döndü. Kaleciyle birlikte 3-4 futbolcu daha hastanelik oldu. 
Bu bir vahşettir. Başka şekilde nitelemek ahmaklıktır. O kaleci sizin de oğlunuz, kardeşiniz ya da arkadaşınız olabilirdi.
Peki sonrasında ne oldu?
Saldıran takıma 12 maç saha kapatma cezası, olaylara karışan 24 kişiye de sporda şiddet kanununa göre işlem yapılmış. Bu kişiler arasında muhtar bile varmış! Senin gibi muhtara yazıklar olsun!
Maçın hakeminin ve gözlemcinin raporları ise utanç verici!
Rapordaki bazı ifadeler birbirini bile tutmuyor! Tayfunspor’un kalecisine, Tayfunspor’un futbolcusunun saldırdığı gibi saçma sapan ifadeler var! 
Sahada böylesine bir saldırı yaşanırken emniyet yetkilileri o esnada ne yapıyormuş? Neden gerekli ya da yeterli müdahaleyi yapmamışlar. Yetersiz polis varsa, neden az polis gönderilmiş?
Arslanbey takımının tek vukuatı bu değil.
Dilovası temsilcimiz Diliskelesi Spor, Arslanbey deplasmanına gittiğinde ‘PKK dışarı’ diye bağırdılar, terörist muamelesi yaptılar. Bu arada Diliskelesi sporu şampiyonluğundan dolayı tebrik ediyorum. Bu kadar zor şartlarda ve ayrıştırıcı bir ortamda hiç yılmadan hem rakiplerini hem de bu ayrımcılıkları yenerek haklı bir şampiyonluk yaşadılar.
Bu Arslanbey’e şimdi 12 maç saha kapatma cezası verildi ya, itiraz etmişler! İnsan biraz utanır-sıkılır, insanlar ölümden dönmüş! Şampiyonluk mu önemli, insanlık mı?
Gelelim asıl konuya; önümüzdeki hafta bu Arslanbey takımı Gebze’ye gelecek ve kendi ilçelerinde öldüresiye dövdükleri Tayfunspor ile maç yapacaklar. Elbette herkes farklı senaryo ve endişe içinde. Ancak ben herhangi bir olumsuzluğun yaşanacağını düşünmüyorum. Tayfunspor camiası ve Gebze spor kamuoyu da soğukkanlı olmalı. Misafirperverliklerini göstermeli ve bu centilmen tavırlarıyla onları utandırmalı.
Futbol, insanların birbirleriyle kavga etmesine ve düşmanlık yapmasına neden olan bir araç değil, dostlukları ve güzellikleri ön plana çıkaran bir amaç olmalıdır.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ALİ KEMAL AYDIN
    4 yıl önce
    Sevgili Kardeşim LEVENT Bey. Öncelikle samimiyetle gözlemlerini duygu ve düşünceni paylaşa bilme erdemliliğinden dolayı TEBRİK ederim. VATAN MİLLET ÜLKE olarak öyle bir hale gelmişiz ki her manada her konuda günün şartlarına göre SİYAH tanımına BEYAZ tanımı yapılabiliyor. Aynı şekilde BEYAZ tanımına SİYAH tanımı yapılabiliyor. Böyle ne olduğu ne olacağı belli olmayan EROZYON lu süreçler TİCARET SİYASET GENEL yaşamımız dâhiline intikal ettiğini bilerek ettirildiğini gözlemlemekteyim. Bize BİZ sahip çıkmazsak ne olduğu ??? Kişilikler kimlikler ( UZAY ) lılar her konuda her manada imkan verirsek verilirse gönüllü olarak gereğini yapacaklarında eminim… Paylaşılmayan BİLGİ bilgi değildir. Paylaşılmayan SEVGİ sevgi değildir. SİZ varsanız BİZ varız. SELAMLAR – SEVGİLER…..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor