Şampiyonlar Ford Otosan 36. Kocaeli...
Reklam

Şampiyonlar Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi'nde belli olacak!

Türkiye Ralli Şampiyonası, Ford Otosan'ın sponsorluğunda yapılacak Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi ile tamamlanacak.

Şampiyonlar Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi'nde belli olacak!

Türkiye Ralli Şampiyonası, Ford Otosan'ın sponsorluğunda yapılacak Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi ile tamamlanacak.

Şampiyonlar Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi'nde belli olacak!
17 Kasım 2018 - 15:39

Ford Otosan'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en prestijli spor organizasyonlarından Türkiye Ralli Şampiyonası'nda şampiyon bu hafta sonu belli oluyor.

2018 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. ve son yarışı 36. Kocaeli Rallisi, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından 17-18 Kasım'da organize edilecek.

Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve Ali Sipahi Ralli Kupası'na da puan verecek olan Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunun bu son organizasyonu toprak etaplarda yapılacak.

Mayıs ayında Eskişehir'de gerçekleştirilen Rally Phrygia ile başlayan ve 7 yarıştan oluşan zorlu ralli sezonunun final yarışı, 17 Kasım Cumartesi günü saat 11.00'de 41 Burda AVM'de başlayacak.

Toplamda 284 kilometrelik yol kat edecek

Ekipler, 2 gün boyunca yaklaşık 102 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 284 kilometrelik yol kat edecekler. Büyük heyecana sahne olması beklenen ralli pazar günü saat 13.00'de 41 Burda Alışveriş Merkezi'nde yer alan finiş podyumundaki ödül töreni ile son bulacak.

Mevsim koşulları ve yağan yoğun yağmur sonucu etapların çamur olması sebebiyle çok daha zorlu ve heyecanlı olması beklenen Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi'nde, Ford Motorsport Türkiye pilotları 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2, R1 ve ST araçlar ile yarışacak.

Ford Motorsport Türkiye adına genel klasmanda mücadele eden Red Bull sporcusu Yağız Avcı co-pilot'u Onur Vatansever ile her koşulda üstün performans sunan Fiesta R5 ile sezonun bu son yarışı ile 6'ncı Türkiye Şampiyonluğu yolunda mücadele ederken, yine 4 çeker genel klasmanda mücadele eden Deniz Fahri – Bahadır Gücenmez ikilisi de 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunu podyumda tamamlamayı hedefliyor.

2 çeker kategorisinde ise Fiesta R2T ile mücadele eden Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi sezonun bu son yarışına kendi kategorisinde lider konumunda giriyor. Öte yandan gençler kategorisinde mücadele eden pilot And Sunman da kategorisinde şampiyonluk için yarışacak.

Fiesta Rally Cup'ta da heyecan dorukta

Ford Motorsport Türkiye tarafından 2017 sezonu ile birlikte yeniden organize edilen "Fiesta Rally Cup", yenilenen formatı ile amatör ralli tutkunlarına 2018 sezonunda profesyonel bir takımın parçası olarak yarışma imkanını sunmaya devam ediyor.

Yabancı pilotların da katılımı ile uluslararası bir ralli kupası ünvanını da kazanan Fiesta Rally Cup'ta Eskişehir'de Rally Phrygia ile başlayan sezonda, ekipler Ege Rallisi ve Yeşil Bursa Rallisi'ni takiben Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) bir ayağı olan Marmaris Rallisi'ni tamamladı. Son olarak İstanbul Rallisi'nde yarışan ekipler, sezonun beş yarışını geride bıraktılar.


Tamamlanan beş yarış sonrası, sezonun son yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi öncesinde Fiesta R2'leri ile yarışan Georgi Geradzhiev - Georgi Gadzhev ikilisi kendi kategorisinde lider konumdayken, Ümit Can Özdemir - Batuhan Memişyazıcı ikilisi de R2T kategorisinde lider konumda bulunuyor.

Ford Motorsport Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, "Toplam 14 ekiple katılacağımız sezonun son yarışı olan Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi'nde hedefimiz genel klasman pilotlar, takımlar ve 2 çeker kategorilerinde şampiyon olmak. Büyük heyecana sahne olması beklenen sezonun son rallisine tüm motor sporları meraklılarını beklerken katılan tüm ekiplere bu zorlu yarış öncesi başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı
Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı