Salim Dervişoğlu’nda cepler açılıyor...
Reklam

Salim Dervişoğlu’nda cepler açılıyor trafik rahatlıyor

İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi üzerine inşa edilen ikinci cep durak kullanıma açıldı

Salim Dervişoğlu’nda cepler açılıyor trafik rahatlıyor

İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi üzerine inşa edilen ikinci cep durak kullanıma açıldı

Salim Dervişoğlu’nda cepler açılıyor trafik rahatlıyor
22 Ekim 2019 - 10:43

Kocaeli’nin Karamürsel, Gölcük ve Başiskele ilçelerine giden toplu taşıma araçlarının kullandığı ve D-100 karayoluna alternatif olan İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi üzerine araç trafiğini daha akıcı hale getirmek için cep duraklar inşa ediliyor. İlki Halkevi durağına inşa edilen cep duraklardan ikincisi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Üst Geçidi’nin yanındaki durağa inşa edildi. Kullanıma açılan ikinci cep durak ile Salim Dervişoğlu Caddesindeki trafik daha akıcı hale geldi. 

 

İKİNCİ CEPTE AÇILDI

İzmit şehir merkezinde D-100 karayoluna alternatif olarak da kullanılan Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde yapılan ikinci cep durak da Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa edildi. Çalışmalar kapsamında ikinci cep durak 100 metre boyunda ve 7 buçuk metre genişliğinde inşa edildi. Yolun genişliği 4 metre olarak yapılırken 2 buçuk metre genişliğinde kaldırım yapımı gerçekleştirildi. Orta refüj bir metre genişliğe 30 metre uzunluğa sahip şeklinde yapıldı. Çalışmalar doğrultusunda 90 metreküp dolgu, 208 ton PMT, 125 ton asfalt ve kaldırımlar için 55 metreküp beton kullanıldı. Tek şeritli ve iki akıllı durağa sahip olan cepte ayrıca 270 metre uzunluğunda kaldırım inşa edildi. 

 

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK

Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine gitmek isteyen vatandaşlar, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerini kullanarak Salim Dervişoğlu Caddesi’ne geçiyor. Toplu taşıma araçlarının cadde üzerinde durup yolcu alıp indirmesi, trafik akışında yoğunluğa neden oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yoğunluğun azaltılması ve toplu taşıma araçlarının rahat bir şekilde yolcu alıp indirmesi için yeni cep duraklar inşa ediyor. Bu kapsamda Halkevi ve Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsünün yanındaki durağa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından cep durak inşa edildi. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde Turgut Özal Üst Geçit Köprüsü’nün yanına üçüncü cep durağı da inşa edecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE
ELLİNCİ MİTİNG KOCAELİ’DE