Sahiller tatilcilerle doldu,taştı
Reklam

Sahiller tatilcilerle doldu,taştı

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şehir dışındaki diğer tatil bölgelerine gidemeyen Kocaelili vatandaşlar, denize girmek için sahillere akın etti.

Sahiller tatilcilerle doldu,taştı

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde şehir dışındaki diğer tatil bölgelerine gidemeyen Kocaelili vatandaşlar, denize girmek için sahillere akın etti.

Sahiller tatilcilerle doldu,taştı
08 Haziran 2019 - 10:44

Yoğun ilgi nedeniyle sahil bölgelerinde otopark sorunu yaşandı, kumsalda şezlong ve şemsiye kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, boğulma olaylarına karşı sahil bölgelerinde 15 Haziran’da başlayacağı görevini öne çekerek bölgeye gönüllü cankurtaran gönderdi.

TÜM SAHİLLER DOLDU

Kocaeli’nin Karadeniz ve Marmara Denizi’ne sahili bulunan bölgeler bu bayramda adeta rekor kırdı. Hava sıcaklığının 28-30 derece ölçüldüğü ilimizde, Ramazan Bayramı tatilinde şehir dışına çıkamayan vatandaşlar, denize girmek için Kandıra’nın Karadeniz ve Marmara Denizi’nin ilimizdeki Mavi Bayraklı sahillerine akın etti. Kandıra’nın Mavi Bayraklı Plajları Kerpe, Kefken, Cebeci, Seyrek, Bağırgan, Sarısu, Kumcağız sahilleri; Marmara Denizi’nnde Mavi Bayraklı Plajlarımızın bulunduğu Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk Plajları adeta doldu taştı. Kandıra sahilleri sadece Kocaelili tatilcilere değil İstanbul, Sakarya, Düzce ve Yalova’dan gelen tatilcilere de hizmet verdi.

Sahiller rekor kırdı ile ilgili görsel sonucu

ARAÇ BIRAKACAK YER KALMADI

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte 7’den 70’e herkesin akın ettiği sahiller bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günleri dolup taştı. Öğle saatlerinde sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkmasıyla plajlar tıklım tıklım oldu. Sadece bölge halkı değil, çevre illerdeki vatandaşların da gelmesiyle sahillerde adım atacak yer kalmadı. Bu nedenle Kandıra’nın sahil bölgelerinde araç trafiği sorunu yaşandı. Kandıra ilçe merkezi ile denize girilecek sahil bölgeleri arasında uzun araç kuyrukları oluştu. Tatil bölgelerinde özel otoparklar dolunca, tatilciler araçlarını sokak aralarına ve boş tarlalara park etmez zorunda kaldı.

2 ŞEZLONG, 1 ŞEMSİYE 20 TL

Ramazan Bayramı ile birlikte sıcakların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar bayram tatilini Kandıra sahillerinde serinleyerek geçirmeye çalıştı. Tüm plajlar deyim yerindeyse “iğne atsanız yere düşmez” gibiydi. Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bayraklı Plajları, bayram öncesi düzenlemiş, bakımını yapmıştı, işletmesini de kendisi yapıyor. Sadece Kerpe sahilindeki Mavi Bayraklı plajda 470 adet şezlong ve şemsiye bulunuyor. Tatil boyunca tüm şezlonglar kiralandı. Büyükşehir, geçen yıl 2 şezlong 1 şemsiyeyi 10 TL’ye kiralarken, bu yıl 2 şezlong 1 şemsiyeyi 20 TL’den kiraya verdi. Mavi Bayraklı plajlarda Büyükşehir Belediyesi’nin şezlong işiyle ilgilenen ikişer elemanı bulunuyor.

GÖNÜLLÜ CANKURTARANLAR

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde yaz aylarında sahillerde cankurtaran olarak görev yapan KOSKEM ekibi, sahil bölgelerinde sezonu 15 Haziran tarihinde açacak. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili açılış öncesine denk gelince Büyükşehir Belediyesi, tatil boyunca sahillerde boğulmaların yaşanmaması için gönüllü cankurtaran ekiplerini sahil bölgelerinde görevlendirdi. Tatil boyunca sahillerde boğulmalara karşı teyakkuzda olan ekipler, görevlerini kusursuz gerçekleştirdi. KOSKEM’ in resmi açılışı ise 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Sahiller rekor kırdı ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU