Sağlıkta büyük dönüşüm
Reklam

Sağlıkta büyük dönüşüm

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilimizde sağlık alanında değişim ve dönüşümün hız kesmediğini verilerle anlattı. Sağlık hizmetlerinin ulaşılır ve kaliteli olduğuna dikkat çeken Vali Aksoy, organ bağışında 1. sırada olduğumuzu, şehir hastanesinin 2019 yılında açılacağını ve sağlık çalışanı ile nitelikli yatak sayılarının arttığını söyledi

Sağlıkta büyük dönüşüm

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilimizde sağlık alanında değişim ve dönüşümün hız kesmediğini verilerle anlattı. Sağlık hizmetlerinin ulaşılır ve kaliteli olduğuna dikkat çeken Vali Aksoy, organ bağışında 1. sırada olduğumuzu, şehir hastanesinin 2019 yılında açılacağını ve sağlık çalışanı ile nitelikli yatak sayılarının arttığını söyledi

Sağlıkta büyük dönüşüm
20 Temmuz 2018 - 11:54

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilimizde sağlık alanında değişim ve dönüşümün hız kesmediğini açıkladığı verilerle anlattı. Sağlık hizmetlerinin ulaşılır ve kaliteli olduğundan bahseden Vali Hüseyin Aksoy, ilimizdeki sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerini en üst seviyede sunmaya gayret ettiklerini memnuniyetle ifade ederek, Kocaeli’de hizmet veren ve hizmete açılacak olan sağlık tesisleri, hastaneler, sağlık personel sayıları ve 112 acil ve diğer sağlık hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verdi. 2017 yılı haziran ayında 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısının 40, ulaşılan vaka sayısının 60 bin 250, ücretsiz sertifikalı eğitim verilen kişi sayısının ise 29 kişi olduğunu söyleyen Vali Aksoy, “2018 yılı haziran ayında 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısı 42 adet olmuştur. Ulaşılan vaka sayısı 58 bin 020, ücretsiz sertifikalı eğitim verilen kişi sayısı 354 kişi olarak gerçekleşmiştir” bilgisini verdi. Sağlık personel sayısı hakkında da verileri paylaşan Vali Aksoy, 2017 yılı haziran ayında toplam 15 bin 957 sağlık çalışanının olduğunu bu sayısının 2018 yılı haziran ayın 18 bin 732’ye çıktığını söyledi. 


ÇOCUKLARA TARAMA

2017 yılı haziran ayında toplam 3 bin 413 nitelikli yatak sayısı bulunduğunu belirten Vali Aksoy, bu sayının 2018 yılı haziran ayında 3 bin 617’ye yükseldiği bilgisini paylaştı. Aktif aile sağlığı birim sayısı hakkında da bilgi veren Vali Aksoy, 2017 yılında 557 olan aile sağlığı biriminin 564’e çıktığını söyledi. Sağlık Bakanlığına bağlı merkezlerde yürütülen çalışmalardan da bahseden Vali Aksoy, “Darıca İlçemizde Suriyeli Göçmen vatandaşlara hizmet vermek amacıyla 1 adet Göçmen Sağlığı Merkezi açıldı. Hastanelerimiz ve ilçe sağlık müdürlüklerimizin çoğunda bulunan gebe sınıflarımız ile anne adaylarına ve eşlerine ücretsiz eğitimler verilmektedir. Bu sayede anne adayları normal doğuma teşvik edilmekte. İlimizde bebek ve çocuklarımızın aşılama oranı %97’dir. Sağlık Bakanlığımızın hedef kitlesinde yer alan tüm çocuklarımıza düzenli tarama programları yürütülmektedir. 


ORGAN BAĞIŞINDA 1. SIRADAYIZ

Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi (KSEP) ile 671 bin 439 kadına meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum ve anne sütü, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları, teknoloji bağımlılığı konularında eğitim verilerek farkındalık hedeflenmiştir. Hedef nüfusumuzun % 18.9’ine ulaşılmıştır.” bilgisini verdi. Evlilik danışmanlığı ve organ bağışı çalışmalarının sürdürüldüğüne dikkat çeken Vali Aksoy, “2018 Mayıs ayı içerisinde ilimiz organ bağışı konusunda bin 908 organ bağış sayısına ulaşarak il bazında Türkiye 1.’si, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü 727 bağış ile kurum bazında Türkiye 2.’si olmuştur. SBÜ Kocaeli Derince E.A.H Böbrek Nakli Merkezinde: 2017 yılı içerisinde 7 nakil,  2018 yılı ilk 6 ay içerisinde 9 nakil gerçekleştirilmiştir” dedi.


ŞEHİR HASTANESİNDE SONA DOĞRU

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde yaptırılan 1180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi hakkında da bilgi veren Vali Aksoy, 2019 yılı sonu itibariyle hizmete sunulacağını ve bölgenin en gelişmiş hastanelerinden biri olacağını belirtti. Vali Aksoy, ilimizde yapımı tamamlanarak değerli Kocaelilerin hizmete sunulan 250 yataklı Kocaeli Devlet Hastanesi, 400 yataklı Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile inşaatına başlanan Gölcük Devlet Hastanesinden, yatırım programına alınan Çayırova Devlet Hastanesinden ve diğer projeler hakkında da bilgi verdi. Vali Aksoy, sağlık alanında çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi. Sağlık kurumlarının hizmet kalitesinin en önemli göstergesinin hasta memnuniyeti olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, ilimizde de hizmet sunan sağlık kurumlarımızın üst düzey hasta memnuniyetine ulaşmak için hizmet kalitelerini her geçen gün geliştirdiklerini, koruyucu sağlık hizmetleri alanında ciddi çalışmalar yapıldığını, anahtar kelimenin ise hastane, hasta, hizmet, kalite ve beklenti olduğunun vurgusunu yaparak, ilimizde en üst seviyede sağlık hizmeti sunmaya çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
BU SENE ULUSLARARASI DÜZEYDE
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor
Beylikbağı’na Güzide Tesisleri Geliyor