Sağlıkta 2019 beklentisi yüksek
Reklam

Sağlıkta 2019 beklentisi yüksek

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, 2019 yılına dair değerlendirmeler yaparak, eksiklerin tamamlanacağını bildirdi.

Sağlıkta 2019 beklentisi yüksek

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, 2019 yılına dair değerlendirmeler yaparak, eksiklerin tamamlanacağını bildirdi.

Sağlıkta 2019 beklentisi yüksek
03 Ocak 2019 - 12:26

Sağlık çalışanlarının mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalıştıklarını ifade eden Ergüney,  şu açıklamada bulundu; “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin, haftanın 7 günü 24 saat olmak üzere gerçekten çok yoğun çalışma temposu içerisinde 2018 yılını çalışma geçirdik. Çok yorulduk, ama memnunuz. Çünkü sağlıkla ilgili birçok gelişmeler var. Yatırımlarımız gayet iyi durumda, şu anda yaklaşık 31 civarında yatırımımız Sağlık Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınmış durumda.

İHALELER YAPILACAK

Bütün ilçelerimizdeki devlet hastanelerinin tamamı yenilendi, yapıldı ya da projeleri devam etmekte. Birinci basamak sağlık komplekslerimiz, aile sağlığı ve toplum ruh sağlığı merkezleri gibi ihtiyaç gereken alanlarda birçok yatırım mevcut. Bunlarla beraber toplamda 31 civarında yatırıma girmiş durumda olan sağlık tesisimiz var. İnşallah önümüzdeki aylarda projeleri de bitirerek ihalelilerini yapmış olacağız.

PERSONEL İHTİYACI

20 civarında da son aşamaya gelmiş yatırımlarımız var. Bunların içerisinde ikinci ve birinci basamak sağlık yatırımları var. İnşallah bunlarda birkaç aya bittiğinde 50’ye yakın yatırım olacak. Özetle yaklaşık 1 yıl içerisinde ilimizde 50 adet şantiye olacak. 2-3 sene içerisinde devlet hastaneleri, birinci basamak ve ikinci basamak sağlık hizmetlerini tamamlamış olacağız.  Bu sürede hem cihazları hem de binaları tamamlamış olacağız. Özellikle yeni açılan devlet hastanelerimizdeki personel ve uzman hekim ihtiyacını hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz.

NİTELİKLİ PROJELER

Valiliğimizin koordinasyonu ile gerçekleştirdiğimiz Kadın Sağlığı Projesi, Engelli Bilgi Bankası, Çocuk İzlem Merkezi, Kadın İzlem Merkezi gibi özellikli, nitelikli projelerimiz var. Bunlarda da hedeflerimizin yarısına ulaşmış durumdayız ve başarıyla devam ediyoruz. Sağlık müdürlüğümüzde dijitalleşme alanında birçok proje ve yenilikler başlatmış durumdayız. 2019 yılında ağırlıklı olarak teknoloji, elektronik ve otomasyon sistemleri, kalite,  personelin maaş ve ek ödeneklerinin iyileştirilmesi, hekim ve sağlık personel ihtiyaçlarının tamamlanması ve vatandaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti sunmak, devletimize ve milletimize tasarruf anlamında katkı sağlamak adına birçok çalışmalarımız olacak.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”
Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa...