Polisan Spor Salonu hizmete girdi
Reklam

Polisan Spor Salonu hizmete girdi

Maliyeti 4 milyon dolar olan Kocaeli’nin en büyük spor, eğitim ve kültür kompleksi Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu kent protokolünün katılımıyla açıldı.

Polisan Spor Salonu hizmete girdi

Maliyeti 4 milyon dolar olan Kocaeli’nin en büyük spor, eğitim ve kültür kompleksi Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu kent protokolünün katılımıyla açıldı.

Polisan Spor Salonu hizmete girdi
21 Aralık 2018 - 12:22

Maliyeti 4 milyon dolar olan Kocaeli’nin en büyük spor, eğitim ve kültür kompleksi Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu açıldı. Eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında Polisan Holding tarafından yaptırılan spor okulu Diliskelesi Mahallesi 704/1 Sokak Dilovası’nda hizmete girdi. Açılışa Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Dilovası İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bitlis, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, GTO Başkanı Nail Çiler, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

BU MİRASI YAŞATACAĞIZ

Açılışta konuşan Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bitlis, “Polisan Holdingin kurucusu değerli babam rahmetli Necmettin Bitlis vizyoner bir lider olmanın ötesinde pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bu güzel eserleri bize kazandıran babama teşekkür ediyor ve onu sonsuz saygıyla anıyorum. Devraldığımız bu mirası bundan sonra da yaşatacağız. İnsanımızın hayat kalitesini yükseltecek çocuklarımızın ve dolayısıyla ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak faaliyetleri sürdüreceğiz. Gençlerimizin güçlü, çevik ve ahlaklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan sportif faaliyetlerin toplumun her kesimine yaygınlaşmasını sağlayacak projelere Polisan Holding olarak destek veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

img_0045-001.jpg

GENÇLERİMİZİ HAYATA HAZIRLIYORUZ

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu’nun baştan sonuna kadar yapımını üstlenen Necmettin Bitlis ve ailene teşekkür ediyorum. Allah hayır sevenlerimizin desteğini arttırsın” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Necmettin Bitlis’e Allah gani gani rahmet eylesin. Ben de kendisini sever ve tanırdım. Gençler siz de böyle güzel eserler veren güzel insanları tanıyın. Spor sağlıklı yaşamamıza vesile olur ve kötüye gidişimize engel olur. Gençleri yetiştirmek istiyorsak spora yönlendirmeliyiz. Spor vasıtasıyla çok gencimizi hayata güzel hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ETKİNLİK YAPILAN KÜLTÜR MERKEZİ 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin en iyi şekilde yetişmesi hepimizin arzusu. Bu tesisin daha doğru bir şekilde kullanımı sağlamak adına milli eğitim müdürlüğümüz ve spor müdürlüğümüz arasında bir protokol yapıldı. Bu salonun diğer salonlara göre faklı özellikleri var. Sadece bir spor salonu değil birçok etkinliğin yapılacağı bir kültür merkezi. Böylesine bir salonun kazandırılmasında emeği geçen Polisan Holdinge teşekkür ediyorum.”

 

img_0055.jpg

 

16 DÖNÜMLÜK ALANA İNŞAA EDİLDİ

Bölgenin cazibe merkezi haline gelen 5 bin 130 metrekarelik kapalı alana sahip 3 katlı tesis en son teknoloji ekipmanlarıyla donatıldı. Kocaeli’nin en büyük spor, eğitim ve kültür kompleksi olan tesis Polisan Holding tarafından daha önce yaptırılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlanan Polisan Orta Okulu’nun da içinde bulunduğu 16 dönümlük arazide inşa edildi. Tesis, bu haliyle ulusla ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek.

 

img_0050.jpg

SPOR AKTİVİTELERİ VAR

Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu içerisinde voleybol, hentbol, futsal ve basketbol sahası, masa tenisi ve antrenman sahası, hakem odası, eğitmen odası, fitness salonu, bayanlar için step aerobik salonu, tekvando ve boks yer alıyor. Ayrıca halk oyunları salonu, müzik eğitim salonu, bilgisayar eğitim sınıfı bulunan tesiste, okuma-yazma kursu, el sanatları kursu ve dikiş kursu veriliyor. Devasa tesis bir yandan gençleri spor yapmaya teşvik ederek kötü alışkanlıklardan korurken diğer yandan kadınları sporla tanıştırıp, düzenlenen kurslarla sosyal yaşamlarını geliştirme imkanı sağlıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği