Pazarcı esnafı tanzim satışlarına tepkili!
Reklam

Pazarcı esnafı tanzim satışlarına tepkili!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen "Enflasyonla Topyekun Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle  kurulan tanzim satış noktalarında vatandaşlara 8 çeşit sebze, uygun fiyatta satılıyor.

Pazarcı esnafı tanzim satışlarına tepkili!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen "Enflasyonla Topyekun Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle  kurulan tanzim satış noktalarında vatandaşlara 8 çeşit sebze, uygun fiyatta satılıyor.

Pazarcı esnafı tanzim satışlarına tepkili!
26 Şubat 2019 - 08:44

KULİS HABER / Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur mitinginden halka seslenmiş, “Tanzim satışları genişletiyoruz. Seçim sonrası bu mantık devam ederse bu işi 81 vilayetin tamamında uygulamaya koyacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Tanzim satışlarının başlamasıyla sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Marketler ve pazarlarda fiyatlar yarı yarıya düşerken  pazarcılar tanzim satışlarının kendilerini etkilemesinden dolayı şikayetçiler. Bizlerde  Gebzeli pazarcılara ,"Tanzim satışları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yönelttik. Gebzeli pazarcı esnafı, tanzim satışlarının geçici bir çözüm olduğunu ve kendilerine verilecek destek ile ucuz ürün satacaklarını belirttiler.


Bedirhan Kandemir: Hava soğuk olduğu için fiyatlar yüksek. Fiyatlar zamanla düşecek.Tanzim satışlarının bize zararı yok. Biz tanzimlerden dolayı düşük satıyoruz. Tanzimlerde salata etiketi var ama salata yok. Tanzim satışları geçici olduğu için bize zararı olduğunu düşünmüyorum.


Galip Çiftçi: Tanzim satışlarının  bize etkisi kötü oldu. Açtığımız tezgaha vergi, kira veriyoruz. Bunun köprü geçişi, mazot parası da var. Pazara  gelirken harcamalarımız fazla.Tanzim satışlarında ürünü direk Antalya’da halden alıp getiriyorlar. Köprü, mazot ,vergi ve kira parası yok. Eğer bu şekilde  devam edersek sıkıntılarımız daha da artacak.


Selami Öztürk: Müşterilerimiz zannediyor ki biz ürünleri pahalıya satıyoruz, üç kağıtçıyız. Tanzimde 3 TL,  bizde 5 TL. Vatandaş  biz kar ediyoruz diye düşünüyor. Onlar ürünleri 3 TL’ye alıp aynı fiyattan satıyorlar, doğru değil. Zaten tanzim satışları seçim bitene kadar iki ay daha sürecek.


Burak Çelik:Artık pazarcılık öldü. Biz de kendimizi geçindiremiyoruz. Aldığımız ürünlerin parası masrafımızı bile karşılayamıyor.Artık borçlu kalıyoruz. Elimizden hiç bir şey gelmiyor, gerçekten bitmiş durumdayız.


Kadir Arancı: Tanzim satışları çözüm değil. Şu an devlet bu konuda baya bir içerde. Bu olaydan dolayı zararımız çok büyük. Tanzim  6 TL'lik malı halka 4 TL'ye satıyor. Aradaki farkı zararı kimden kapatacak? Zararı yine bizden kapatacak. Gebze’ye kapalı pazar yaptılar.  Pazar tanzimi yapacaktınız madem  bizi neden yerimizden ettiniz?  Bunların hiçbiri çözüm değildi. Sadece seçim zamanı diye göz boyama yapıyorlar. Ellerinden gelecek bir şey kalmadığı için işleri patatese, soğana kaldı.


Mehdi Karadağ: Tanzimler, satışlarımızı çok kötü etkiledi. Vatandaşa fiyatları ucuz yapıp oy kazanacağız diye tatlı görünen devlet yüzünden her gün biz zarar etmekteyiz. Halden 6 liraya aldıkları malı, tanzimde 4 ila 5 TL'ye satarak milletin gözünü boyamaya çalışıyorlar. Bu bizim açımızdan kötü. Devlet esnafına destek olacağı yerde köstek oluyor. Böyle gitmez, gidişat bizim için kötü.


Mahsun Ayrıç: Tanzim satışları bence saçma.Tanzim satışları dediğiniz böyle olmaz. Tanzim satışlarında belli fiyatlar koyarsınız esnaf uygular. Tanzim satışları pazarı etkiliyor, esnafı etkiliyor. Bir yerde sen halkını desteklerken  öbür tarafından halkını baltalıyorsun. Bunu yanlış buluyorum.


Şenol Arancı: Tanzim satışları pazarcı esnaf  olarak bizleri mağdur etti. Biz çoluk çocuğumuzu bundan geçindiriyoruz. Ekmek paramızı buradan kazanıyoruz. Ne oldu, şimdi bizim satışlarımız düştü. İş yapamıyoruz, halden aldığımız fiyatların altında mal satıyorlar. Esnaf olarak direnecek gücümüz kalmadı.Ben vergimi veriyorum, işgaliyemi ödüyorum ve farklı giderlerim de var .Bunları göz önüne aldığımızda  işin içinden çıkamıyoruz.Bir an önce yaptıkları yanlışın giderilmesi gerekiyor.


Fırat Agin: Şu an herkes sıkıntılı. Ankara’da başlayan bu tanzim olayı buraya da gelecek. Bizler şu an kendi aramızda  acaba hangimizin canını yakacak, hangimizin işini bozacak diye tanzimi çaresizce bekliyoruz .Tanzimin işçisi, vergisi, mazotu,poşeti gibi giderleri yok. Olan bizlere, esnafa oluyor.  Düşünmüyorlar bu esnaf ev geçindiriyor, borcu var, okuttuğu çocukları var diye. Bu saatten sonra devletimizden tek isteğimiz, bize de aynısını yapsın. Vergiyi, işgaliye parasını almasın demiyoruz ama düşürsün.


Kerim Agin: İlk önce mazotu, vergileri düşürsün.İnsanların sıkıntılarını gidersin.Çiftçiye desin ki ' Ne sıkıntın var,bu mal niye pahalı?'. Sebebini ararken gariban pazarcının ekmeği ile oynuyor. O zaman mesleği elimizden alsın, başka iş yapalım. Pazarcılara sebze,meyve teröristi deniyor. Biz terörist değiliz. O zaman bize bu işi yaptırma, kendi adamlarını getir yaptır. Şimdi pazarcının ekmeği ile oynuyorlar.Halden 6 TL'ye mal alınıyor ama 3 TL'den satılıyor. Bu parayı kimden çıkaracaklar? Bu para garip halkın cebinden çıkıcak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU