Parti kongresini neden belediye bütçesinden...
Reklam

Parti kongresini neden belediye bütçesinden yapıyorsunuz?

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu haftalık olağan basın açıklamasında AK Parti kongresinin Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetini sordu.

Parti kongresini neden belediye bütçesinden yapıyorsunuz?

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu haftalık olağan basın açıklamasında AK Parti kongresinin Büyükşehir Belediyesi’ne maliyetini sordu.

Parti kongresini neden belediye bütçesinden yapıyorsunuz?
13 Kasım 2020 - 14:25

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu partisinin il başkanlık binasında haftalık olağan basın toplantısını düzenledi. Ülke ve kent gündemi ilişkin açıklamalarda bulunan Mutlu, Tuana 3 evleri ve Haldız İnşaat üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a yüklendi.
 
KONGRENİN MALİYETİNİ SORDU
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen AK Parti Kongresinde başkan seçilen Mehmet Ellibeş'i tebrik ederek konuşmasına başlayan Mutlu açıklamasında, "Ak Parti kongresinin Büyükşehir Belediyesine maliyeti nedir, kaç milyondur? AK Parti bu kongrede yaptırdığı harcamanın faturasını gösterebilir mi? Parti kongresini neden belediye bütçesinden yapıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanının gelişiyle ilimizde uzun zamandır yapılamayan işlerin hızlıca bitirildiğine de şahit oluyoruz. Keşke Cumhurbaşkanımız Bursa tarafından gelseydi de şu yılan hikayesine dönen Karamürsel battı çıktısı da hızlıca bitirilebilseydi.
 
"BİNLERCE KİŞİYE TEST YAPILDI"
Ayrıca Cumhurbaşkanı gelecek diye salona gireceklere, alanda çalışanlara, tüm delegelere, tüm kamu kurumlarının yöneticilerine özetle alana girme hatta yakınından geçme ihtimali olan herkese test yapılıyor. 2 günde binlerce kişiye test yapıldı. Öyle ki test yapılan insanların sonucu 24 saatte çıkıyorken kongre sürecinde yoğunluktan dolayı bir türlü çıkmak bilmemiştir. Çünkü AK Parti kongresi için yapılan testlerin sonuçları öncelikle çıkması gerekiyor. Sağlık çalışanları bile belirtisi olmadıkça test yaptıramazken, vatandaş çok mecbur kalırsa Özel Hastanelere yüzlerce lira verip test yaptırırken bu nasıl bir bolluktur. Neden sadece zorunlu olarak katılması gerekenler katılmıyor bu kongreye, test yaptırmak sadece Ak Partili olanlara mahsus bir hak mıdır." dedi.
 
"BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"
Mutlu sözlerine Kent Konut’un Tuana 3 projesinin durumuyla ilgili konuşarak devam etti, "Bir meclis üyesi tarafından Sayın Tahir Büyükakın, ‘şirket tasfiye istedi hukuk izin vermedi biz de kabul etmedik. Pandemi sebebiyle süre uzatımı verdik’ dedi ve konuyu geçiştirdi.  Oysa sorularımız oldukça açık ve izaha muhtaçtı. Müteahhit firma işin %64’ünü bitirdiği halde payına düşen dairelerin çoğunu satıp parasını alıp kalanları da temlik vermek suretiyle devlet bankasından kredi çekerek nakite çevirdiği doğru mu? İlk Projede olmayan bir AVM’yi plan tadilatı ile projeye ekletip bunu da ünlü bir mağaza zincirine sattı mı? Proje bu halde iken teminatını alıp çıkmak suretiyle tasfiye etmeye kalktı mı? Kaçıncı kez süre uzatımı veriyorsunuz? Herhangi bir inşaat faaliyeti başlamadığı halde teminata el koyup neden sözleşmeyi feshetmiyorsunuz? Tahir Başkan daha ne kadar yuvarlayabilecek konuyu bekleyip göreceğiz." diyerek sözlerini sonlandırdı
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Emekli Müdür kalbine yenildi
Emekli Müdür kalbine yenildi
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği
Gebze'de tüm renkleri buluşturan iftar yemeği