OSBÜK Gebze’de toplandı
Reklam

OSBÜK Gebze’de toplandı

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla Çayırova Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

OSBÜK Gebze’de toplandı

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla Çayırova Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

OSBÜK Gebze’de toplandı
21 Eylül 2017 - 17:55

Ramada Plaza İstanbul Asia Airport’ta bugün düzenlenen toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Sanayi Bölgeleri Müdürü Yaşar Öztürk, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AKP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Güzeller OSB Başkanı Âdem Ceylan, OSB başkanları, işadamlarına ve çok sayıda davetli katıldı.

 

GÜVEN, HUZUR VE İSTİKRAR

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda Gebze Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan bir konuşma yaptı. Yapılan toplantıya katılan herkese teşekkür eden Adem Ceylan, “Türkiye nüfusunun yüzde 40 Marmara bölgesinde yaşıyor. Kocaeli en önemli endüstri şehirlerinden biridir. Kocaeli’nde 593 bin SGK’lı çalışanı var. Türkiye’nin en büyük 500 firmasından 80’i Kocaeli’ndedir. Sanayiciler olarak üç amacımız var. Güven, huzur ve istikrardır. Yeni Üretim Reformu Yasasının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

SANAYİ 4.0 DÜŞÜNME FAKTÖR

Adem Ceylan’ın ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuşarak, “‘Üretim Reform Yasasının Getirdiği Yenilikler’ toplantıda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Odamız ve Güzeller OSB’nin organize ettiği OSBÜK’ün bu toplantısını yapıyoruz. Günümüzde tüm dünyada her alanda gelişme sağlanması için teknolojik gelişmelerle mümkündür. Bakanlığımız tarafından Ar-Ge konusunda ciddi destekler veriyor. Sanayide 4.0 akıllık ürü üretim süreçlerini birleştiriyor. Sanayi 4.0 düşünme en temel faktördür.

 

ÖNEMLİ KURUMLAR BÖLGEMİZDE

Gebze bölgesi büyük avantajlar sağlıyor. TSE, GTÜ, TÜBİTAK, TÜSSİDE ve Bilişim Vadisi gibi önemli kurumlar bu bölgede bulunuyor. Gebze sanayinin beyni olarak yeniden yapılandırmayı hedefliyoruz. GTO olarak 16 binin üzerinde üyemize, bölgemize ve ülkemize katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Ekonomimiz her geçen yıl büyüyor. 9 adet OSB 91 bin çalışan istihdam edilmekte. 350 yabancı sermayeli firma bulunmaktadır. Bölgemizde 4 tane ihtisas OSB bulunmaktadır. Bölgemizde sanayi ve üniversite işbirliği yapılıyor. Gebze Teknik Üniversitesi dünyadaki birçok önemli üniversiteyi geriden bırakarak en iyi üniversiteler arasındadır.

 

BİLİŞİM LİSESİ TALEP EDİYORUZ

İlçe olarak 3 adet vergi dairesine ev sahipliği yapıyoruz. Bölgemizde yapımı devam eden bilişim Vadisi tamamlandığında 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. Gebze’ye kurulması planlanan Uluslararası Teknoloji Bankası ile bölgemiz daha da önemli bir konuma gelecek. Bölge olarak Bilişim Vadisi’nde nitelikli eleman yetiştirmek için bilişim lisesi talep ediyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve kalkınması için ortaya koyacağınız her projede olacağımızı belirtmek isterim.” diye konuştu.

 

BU PAKET BİR FEFORM

Nail Çiler’in konuşmasından sonra OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü konuşarak, “Bugün 12 ilde üretim faaliyeti yapan 89 OSB ile bir aradayız. Bakanımızın güçlü desteği ile sanayicilerin sesinin daha gür çıkması için karşınızdayız. Üretimle ilgili hayata geçen en kapsamlı ‘Üretim Reform Paketi’nden dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. ‘Üretim Reform Paketi’nin yayınladığı 1 Temmuz 2017 bir reform olarak ilan ediyorum. Sanayimiz tüm zorluklara rağmen üretim faaliyeti gösteriyor. Üretim faaliyetlerimizi bu reforma paketi ile daha da hızlandıracağız. OSBÜK olarak üretim sevdasıyla memleketine hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

100 MİLYON TL KREDİ VERDİK

Toplantıda son olarak ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir konuşma yaparak, “Marmara bölgesi en önemli bölgelerden gelip bir lokomotiftir. Bugünkü toplantımızda istişarelerde bulunacağız. OSB’deki firmalar üretim olduğu yerlerdir. Türk sanayinin gelişmesi ve dışa açılması için OSB’lerimizin daha gelişmesine bağlıdır. Üretim Reform Paket sizlerden gelen talepler ve görüşlere göre şekillendi. Bu paket OSB’lerin önünü açan bir pakettir. Marmara bölgesindeki OSB’lerde 750 bin kişi istihdam ediliyor. Bu bölgede devam eden OSB projelerine 100 milyon TL kredi verdik.2017 yılında 19 bin kişiye istihdam sağlayacak 7 OSB projesini tamamlayacağız. 2023 hedeflerimiz arasında 65 yeni OSB kurarak 1 milyon kişiye istihdam sağlamaktır. Yeni reform paketinde yerleşim içerisinde kalan sanayileri kent dışına taşımak istiyoruz dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Şampiyon, son hafta Mersin deplasmanında
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe
Çiftçi, vatandaşlarla iç içe