Önem projesi 25 bin çocuğun hayatına...
Reklam

Önem projesi 25 bin çocuğun hayatına dokunacak

Kocaeli Valiliği tarafından planlanan ve Kocaeli'de 25 bin çocuğun hayatına dokunacak olan ÖNEM Projesinin tanıtımı bugün yapıldı.

Önem projesi 25 bin çocuğun hayatına dokunacak

Kocaeli Valiliği tarafından planlanan ve Kocaeli'de 25 bin çocuğun hayatına dokunacak olan ÖNEM Projesinin tanıtımı bugün yapıldı.

Önem projesi 25 bin çocuğun hayatına dokunacak
25 Şubat 2021 - 15:42

Tanıtımda söz alan Vali Yavuz, Çocuklar sadece ailelerin değil Türk milletinin de çocuklarıdır bakış açısıyla bu yola çıktık' dedi

Mine Arslan-Kocaeli Valisi Seddar Yavuz öncülüğünde Kocaeli'deki okullarda başlatılan Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) Projesi'nin detayları bugün  Valilik Akçakoca Toplantı Saolunda gerçekleştiren toplantıyla tanıtıldı. Projenin hedef kitlesinde daha çok sevgi ve şefkat yoksunu, anne baba ayrılmış, sosyo-ekonomik dezavantajlı gruplar, farklı sosyolojik gruplar olmak üzere aslında okul rehberlik servislerinin yaptığı çalışmalar sonucunda tespit edilmiş çocuklar bulunuyor. Proje kapsamında Çocuklara atanan hamilerle çocukların sosyal ve psikolojik yönden destek almaları hedefleniyor.

19 FAALİYET ÖNE ÇIKIYOR
Proje kapsamında ilimizde sosyal desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için hazırlanan 19 faaliyet ÖNEM Projesi kapsamında tüm okul ve kurumlarda uygulanacak. Geçtiğimiz Aralık ayında İl Proje yürütme kurulu tarafından 12 ilçeden 89 üyenin katılımıyla tanıtılan projeye 18-31 Ocak tarihleri arasında hazırlanan modülle 786 okuldan 25 bin öğrencinin bilgi girişi yapıldı 

YEDİ HEDEF KİTLESİ
Projede 7 hedef kitlesi bulunuyor. Bu hedef kitlesi ise şöyle: Ailesi parçalanmış öğrenciler, Bireysel sağlık problemleri olan öğrenciler,  Ailevi sağlık sorunları bulunan öğrenciler, Tutukluluk hali, Sosyo Ekonomik yetersizliği olan öğrenciler, Bağımlı olan öğrenciler, Mülteci öğrenciler.

25 BİN İKİ ÖĞRENCİ BELİRLENDİ
Proje tanıtımında ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, "Eğitim insanın gelişimiyle ilgili olan tüm hususlara dokunmalıdır. Önem projesiyle Bireysel sosyal yada kültürel anlamda güç koşullara sahip öğrencilerimize katkı sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda bir çok çalışma yapılacaktır. Proje kapsamında hazırlık çalışmalarına başladığımız tarihten itibaren il eylem planları hazırlanarak ilçe kurumlarımıza gönderdik.Çevrimiçi toplantılarla proje tanıtımı yapılmıştır. Belirlenen yedi ana hedef grubuna dahil 25 bin iki öğrenci tespit edilmiştir. Bugün itibariyle projenin startı verilmişti. İnanmıyorum ki proje birçok öğrencimizin hayatına dokunacak, geleceklerine önemli bir rol oynayacaktır.

İLK OLARAK 2009'DA UYGULANDI
Projenin detaylarını anlatan Vali Seddar Yavuz, " Çocuklar sadece ailelerin değil Türk milletinin de çocuklarıdır bakış açısıyla bu yola çıktık. Bugün elimizden kayıp giden çocuklar yarın toplum için büyük risk oluşturuyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hayata hazırlamak hepimizin görevi. Bu çocuklarımızın sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Maddi imkan sağlamak asla sevginin yerini tutamaz. Kocaeli'de belki çocuklarımızın bütün sorunlarını çözmeyeceğiz. Ama hayatını değiştirebildiğimiz çocuklar için bunq değmez mi. İlk olarak 2009 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa da uyguladık ve psikolojik olarak önemli geri dönüşler aldık.

"KOCAELİ'DE ÇOK DAHA FAZLA OLACAK"
Bu projenin danışmanlığını üniversitelerimiz yapıyor. Hepimizin çocuklar ve gençlere doğru rol model olabileceğine inanıyorum. Benim eşimin ve bu salonda bulunan herkesin birer çocuğu olsun. İnanıyorum ki Ordu'da on bin olan rakam Kocaeli'de çok daha fazla olacak. Türkiye'nin dünyayla yarışan yüzü Kocaeli'ye en güzel projeler yakışır. Ama bu şehrin arka sokağında ne acılar var bunları biliyoruz. Oyüzden iyi konuşmak değil iyi iş yapmak gerekir. 25 bin çocuğumuza sahip çıkalım. Unutmayalım ki akademik başarı bizim ana hedefimiz değildir. Önemli olan hem akademik hemde hayat başarısını ön plan çıkarmaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU