Ömer Çeker; “Sağlıkçılara yapılan...
Reklam

Ömer Çeker; “Sağlıkçılara yapılan haksızlık son buldu”

ATT’lerin iptal edilen intibaklarının açılan mahkeme ile geri kazanıldığı müjdesini veren Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, acil tıp teknisyenlerinin üst öğrenim haksızlığı bitmelidir” dedi

Ömer Çeker; “Sağlıkçılara yapılan haksızlık son buldu”

ATT’lerin iptal edilen intibaklarının açılan mahkeme ile geri kazanıldığı müjdesini veren Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, acil tıp teknisyenlerinin üst öğrenim haksızlığı bitmelidir” dedi

Ömer Çeker; “Sağlıkçılara yapılan haksızlık son buldu”
25 Eylül 2018 - 16:32

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, şube binasında yaptığı açıklamada istinaf mahkemesine taşınan ATT’lerin öğrenim davasının leyhlerine sonuçlandığını belirtti. Çeker, bu tür sıkıntılarda kamunun zarar uğramaması adına konunun mahkemelere taşınmadan çözülmesini talep etti.

Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimizin mağduriyetlerini gidermeye devam ettiklerini ifade eden Ömer Çeker, “Onlara yapılan haksızlıkların önüne geçmeye devam ediyoruz. Hatırlanacağı gibi birçok ilde olduğu gibi Kocaeli’de idareler İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünden mezun olan Acil Tıp Teknisyeni (ATT) kadrosunda görev yapan sağlık çalışanları ve üyelerimizin intibaklarını iptal ettiler. İntibakların idarelerce iptal edilmesi neticesinde ATT’lerin zam ve tazminatlardan yoksun bırakılması üzerine sendika avukatlarımız tarafından hakkını aramak isteyen ATT olan üyelerimizin adına ülke genelinde ve Kocaeli’de idari Mahkemelerine dava açıldı” dedi. 
Sözlerini sürdüren Çeker, “03 Mart 2016 tarihinde YÖK’ün söz konusu bölümü üst öğrenim olmaktan çıkardığı kararının Nisan 2017’de iptal edildiğini belirterek idarelerin işleminin hukuka aykırı olduğuna karar vermişlerdir. İdarelerin yapmış olduğu hukuka aykırı işlem nedeniyle ATT üyelerimizin yoksun kaldığı parasal hakların ödenmesine hükmetmişlerdi. İdare mahkemelerinin üyelerimiz ve adına vermiş olduğu LEYHTE kararlara idareler itiraz etmişler, istinaf mahkemesine dava açmışlardır” diye konuştu. 
Dava sürecini de paylaşan Başkan Çeker, “Yapılan itiraz başvurusunu görüşen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi ikinci idare dava dairesi idarenin başvurusunu reddetmiş ve ATT üyelerimiz adına yapmış olduğumuz mücadelenin haklılığını onaylamıştır. İş Sağlığı Güvenliği ATT’lerin üst öğrenimi olduğu kesinleşmiştir. Mahkemenin vermiş olduğu bu karar bölümü bitiren tüm ATT arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz.
Mahkemelerin verdiği karar ortadayken idarelerin yapması gereken de bu tür işlere bir daha girişmemeleri olmalıdır” dedi. “Mahkemelerin meşguliyeti, kamunun yararı düşünüldüğünde yapılacak en doğru işin hukuken tescillenmiş bu hakların verilmesinde kolaylık sağlamaktır” diyen Çeker şöyle devam etti: “Her çalışanı mahkemeye mecbur bırakmak yanlıştır. Kaybedilen davaların vekalet ücretleri ve mahkeme masraflarını düşündüğümüzde idareler kamuyu zarara uğratmaktadırlar. İdareler bunu düşünmeli üyelerin talepleri ile ilgili işlemlerde gerekli araştırmalar yapılmadan verilen kararlarla mağduriyetlere neden olmamalıdırlar.”
Çeker son olarak “Çalışanların taleplerini içeren dilekçelerine sıradan bir evrak gibi değil, üzerinde araştırma yapılıp sonuca bağlanması gereken bir idari işlem olarak bakmalıdırlar. Çalışanlar dava açmadan bu haklarına kavuşabilmelidirler. Bu temennilerle kazandığımız davanın tekrar ATT’lere hayırlı uğurlu olmasını diliyor, çalışanların her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu, mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizi ve haksızlıklara karşı mücadelede en ön saflarda olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU
SÜPER LİG ROTASI BELLİ OLDU